• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ROMI: Tak určitě... můžeš to mít pořádně, stačí pořádně zaplatit. Někdy mi připadá, že tu lidi chtějí foie gras za cenu Májky.
    ROMI
    ROMI --- ---
    ano vratme se zpatky do komunismu boha jeho, to je problem neco chtit poradne? mit nejaky informace? za chvili me tady zacnete srat vy a budu sprostej ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Se poserte, že čekáte dva dny na knihu. Já pamatuju ještě frontové boje o knižních čtvrtcích.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ROMI: Tak já nevím, pokud by to obnášelo i pracovní podmínky typické pro Amazon, pak bych možná byl spíš pro ten lehce chaotický, ale nakonec docela výkonný český systém, při němž nikdo nepřijde k úhoně na těla ani na duchu.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: 15. (sobota) jsem se tady ptal a to jeste nebyl a ani jsem nedostal teda klasicky zadnou odpoved :) osobne jsem ho zaregistroval az od nedele. Jako osobne bych si predstavoval, ze u kosmasu bude stranka na eknihu spolecne s papirovou knihou a termin vydani bude stejny jako u papirovy nebo aspon zverejneno nejake datum, kdy vyjde. U toho ebooku je to vzdy na nahodu, kdy to vyjde, bez terminu bez informaci a to se mi na tom nelibi. Proste musim kazdy den refreshovat stranky, jestli uz tam neni anotace nebo nejakej termin vydani nebo jestli to nevyslo, takze asi takovouhle presnost bych chtel. Proste napisu termin a ten den to vyjde. Muzou se inspirovat treba amazonem, kdyz nevedej jak na to.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Prostě je to blahobytem zhejčkaná verbež, no :-) Osm let v pořadníku na trabanta a dvacet let v pořadníku na byt na ně :-)))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: U jednoho z dílů, už nevím u kterého, vyšel e-book o týden dřív než papír. Tady u toho byl v sobotu (lidi na FB psali, že už ho mají), zatímco k papírové verzi se první zájemci dostali až včera). Ale to je snad vcelku jedno, pořád mi připadá, že načasování je zvládnuté dobře. Jakou větší přesnost chtít? Jako při přistávání sondy na kometě? Tam jim škarohlídi taky můžou říct, že to vlastně celé zvorali, protože ji posadili na dno rokle, takže má solární panely ve stínu, že ano. :D
    ROMI
    ROMI --- ---
    WITTGENSTEIN: aha, tak to je osklivy ale
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: ted mi neprislo, ze by byl driv(mozna driv, ze trvalo hodne dlouho nez se to rozvezlo, ale termin byl nejakej den a ebook vysel az za dva dny minimalne), ja mam pocit, ze se prave v kosmasu moc nepoucili.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: A sakra, to je ovšem slovo do pranice. Nu, je to opravdu výzva :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Argo nemá na Kvítek e-práva, neb smlouva se uzavírala před pěti lety. Až budou práva, bude e-book.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: čtenáři jsou hrozná verbež, jak je jednou namlsas, už chtějí totéž pořád znova.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jak říkáte - tady zrovna není ten správný hrob k plakání nad e-booky, protože zrovna u Mycelia byla ve dvou případech ze čtyř elektronická verze k mání DŘÍV než papírová (nevychytalo se to akorát u jedničky, tam se čekalo, ale jak vidno, všichni se poučili).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ROMI: No, nebudeme tady Vilmě zasírat auditko. Ale opravdu nechápu, co tím Kosmas zamýšlí. Zájemce o e-book si prostě tu papírovou knihu nekoupí, tak proč ho nechávat čekat? Bo vnitřní procesy a neujasněné priority? Výroba epubu z tiskového pdf je radost a fakt netrvá týden.
    ROMI
    ROMI --- ---
    ZOIDBERG: serou me s timhle pristupem a kosmas zacnu bojkotovat ;) pockam na palmknihy
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: Kdyby už raději vydali e-book toho Kvítku… Tu haldu buničiny prostě doma nechci. Ať mi nikdo nebulíkuje, že to nejde rychleji, kdybych chtěl, tak si ten e-book udělám za týden po večerech SÁM.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIFI: A jak se má Kosmas ke Kanzelsbergeru? (Kvítek karmínový a bílý vyšel před týdnem, v naší bohnické - docela velké - pobočce v OC Krakov ani vidu, ani slechu...)
    SARGO
    SARGO --- ---
    FIFI: No však jo, to byla odpověď jenom na tu elektroniku, že je výjimečně dřív. Ale i tak tvé vyjádření někteří dokázali rozličně dezinpretovat :-D U nás dneska ještě nebylo, lumpové, byli určitě líní vybalovat. :-))
    FIFI
    FIFI --- ---
    GALE:
    SARGO: ale vzdyt jsem to sem psala. V patek odpoledene dodano Mycelium do centralniho skladu, odkud je druhy pracovni den expedovano do prazskych knihkupectvi, tam je mozne knihu spatrit jiz tedy druhy pracovni den po dodani do skladu.
    V cele CR je to pak o den ci dva pozdeji, podle PéPéeLky.
    Vzhledem k tomu, ze vcera nebyl pracovni den, ac bylo pondeli, je Praha zavezena v utery behem dne a zbytek republiky ve stredu a ctvrtek.
    Rychleji to opravdu nelze.
    GALE
    GALE --- ---
    Vidění před 30 minutami uloveno v Luxoru na Dejvické ještě z nenaskladněných krabic s knihami. Tímto děkuji ochotnému prodavači, že mi jej vylovil a prodal.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANEK: Čestná výjimka: Mycelium bylo elektronicky k mání už od víkendu, i když na papírové dotazy se knihkupci dosud tváří nechápavě. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam