• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ELHO_CID: Když ke mě ty knihy nějak chodí samy :-)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    k dnešnímu křtu Mycelia, ale naprosto od věci: M. má 16 nálepek z Billy, mají o ně dětní zájem? Jsou už nalepené. Mám je dnes přinést?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ZOIDBERG: Milý zoidbergu nemůžu tě zneužívat až tak moc... Stačí ty Kotlety cos daroval Hanině...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Šárka Nováková z OneHotBook mi píše: "Je pěkné, jak v sobě křest v Malešickém pivovaru zahrnuje všechny dosud vydané knihy: Led pod kůží (po cestě na místo, zejména pro zimomřivé vzhledem k venkovnímu počasí), Jantarové oči (a sklenice), Pád do temnot a Vidění (podle počtu půllitrů). Třeba někdo dokonce zažije i předzvěst dílu pátého - uslyší a zří Hlasy a hvězdy." :) No tak to jsem teda zvědavá.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BRAMBOREENA: Dobrocinna aukce! Nebo zlocinna, zejo.
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    BRAMBOREENA: No já pokud dorazím a ještě bude, tak bych možná vzal jeden ten Šerosvit...uvidíme.

    A středu 10. bohužel nemůžu, škoda..
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ELHO_CID: Škoda že jsi to neřekl, má dojem, že jedny doma mám navíc.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě info o středečním křtu Na konci apokalypsy.

    Ivan Adamovič psal autorům:

    "Rád bych vám moc poděkoval za vaši vzornou spolupráci na celém projektu, která od vás vyžadovala souhlas s nevysokým honorářem a snahu navíc s psaním doslovu k povídce. Je to bohužel projekt, který pro Albatros není žádným zlatým vejcem, a předpokládám, že bez osobního nasazení Ondřeje Mullera z vedení firmy by kniha alespoň v tomto vydavatelství nikdy nevyšla.
    Projekt Kronika české sci-fi se tímto svazkem završil a já mám ohromnou radost, že právě s vámi.
    Rád bych uskutečnil křest knížky, zřejmě ve středu 10. 12. od 17 hodin. Za místo jsem vybral Knihovnu Josefa Nesvadby, tedy první veřejnou SF knihovnu, kterou jsem založil v rámci charitativní Kavárny Mezi řádky, Štefánikova 40, Praha 5."

    Následně jsem se ptala, je-li tedy křest jen pro zvané či veřejný, a dostala jsem odpověď, že veřejný, ale nesponzorovaný. Čili vítáni jsou všichni, přijít můžou, ale nebude tam žádné občerstvení, šampaňské, rachejtle, sbor písní a tanců apod. Zato tam ale byli pozváni všichni zúčastnění autoři, takže někteří z nich tam jistě k zastižení budou a v komorním prostředí bude možné si s nimi pokecat. Kavárna kromě toho funguje jako SF knihovna, čili i nějaký úlovek na čtení je možný.

    XB-1 » S Adamovičem až na konec apokalypsy (ukázka)
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/na-konci-apokalypsy-ukazka/


    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Týjo, už mám plnou poštu žádostí o Imperium, všechno od samých milých lidí, kterým bych to nejradši darovala... a přitom mám jenom dva kusy :( My snad budeme muset losovat či co...
    S Hvězdami problém není, to je ještě na trhu, u těch stačí dojet do Arga a zakoupit balík, ale Šerosvit i Eternaal už jsou taky rozebrané.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Já možná nepřijdu úplně včas, ale nutně potřebuju ty Hvězdy SF. Bylo by možné jeden kousek nechat podpultový?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: já bych si s dovolením vzala Imperium Bohemorum, tajnou knihu šerosvitu, krvavou čest a hvězdy. Akorát nepřijedu, takže dej číslo účtu, sčot a příležitostně to hoď do piksle a pošli. Já ti za odměnu pošlu revui Okraj a střed věnovanou houbám.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Dobrý nápad, asi tě jmenuju svým ekonomickým náměstkem! :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Proč by nebyl prodejný, máš tam nějakou dedikaci? Ne-li, využij příležitost, draž ho a pak si pořiď jiný, aspoň ho nepotáhneš domů :-)
    O křtu zatím není na webu nic :-(
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PIPIN: Na to jsem zapomněla - jasně, audioknihu vezmu taky, ta bude za 250,-
    Tak třeba ti to vyjde a dorazíš! Jinak holt v lednu Pragoffest... :)
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    BRAMBOREENA: A co audiokniha?
    (Já snad dorazím, ale stále to nevím jistě..)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Z mimochemlonového soudku:
    Po dotazu v poště upřesňuju ke křtu: probrala jsem zásoby ve skříni (mám ve zvyku od každé knihy, ve které mám nějaké veledílo, si od nakladatele cca 10 ks zakoupit, abych to pak mohla nosit na různé akce a případní zájemci nemuseli knihu shánět po všech čertech). V nakladatelství mi to dají se slevou (která se liší dle konkrétního podniku, bývá to 15-35 procent), a já to s podobnou slevou zase prodávám. (Nejsem knihkupec, šíření je cílem.)

    Zítra tam dotáhnu všechny díly Mycelia (I-III po 250,-, čtvrtý díl za 300,-), antologii Hvězdy české sci-fi (kde je povídka o tom, jak se seznámili Lucasovi rodiče) - za 300,-, a sbírku Na pomezí Eternaalu (kde jsou mimo jiné dvě povídky, které Myceliu bezprostředně předcházejí - jedna o Aš-šádovi, jedna o velekněžce Maëwënë) - za 150,-. Kromě toho hlubiny mé skříně vyvrhly i fantasy povídky, obsažené v antologiích Krvavá čest (200,-), Tajná kniha Šerosvitu (200,-) a Imperium Bohemorum (350,-). Posledně jmenovaná vyšla v Albatrosu v roce 2007 a vyprodaná je od roku 2008, čili je to už pomalu rarita. Mám tu nasyslené dva kousky, které můžu dát do placu.

    Před měsícem vydanou antologii Na konci apokalypsy přinesu taky, ale jenom na ukázku, mám doma pouze autorský výtisk, který je skrz naskrz neprodejný. Křest by měl být tuhle středu, tam se zásobím.

    No a budou placky - pryč jsou ovšem časy, kdy jsem si půjčovala plackovačku z Arga a komponenty dostávala z jejich rozpočtu na marketing; koupila jsem si plackovačku vlastní, krmivo do ní taky, je to obří litinová mrcha, která nám hyzdí obývák, čili placka bude za dvacku. Kromě "posvátné pětice" - to je spešl akce, pět placek za cenu čtyř! :D Konec hlášení.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    CORNHOLIO: my dnes už samozřejmě víme, že ta kyselina existuje, jmenuje se ... ehm, pardon, spetl jsem si roli. Každopádně víme, že to je chemlon, ale tím si přeci nebudeme ten vtip kazit. ;)

    Nemluvě o tom, že to je čiré zlo i jako chemlon, i když není myceliální.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: ID CHEMLON? Neznám.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: jo jo, taky bych řekla, ale to víš, ti mladí dneska, ti vůbec netuší, co je to CHEMLON! :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    STARE_CASY: ehm, tohle ale je právěže kobereček z chemlonu, pokud si dobře vzpomínám, nebo ne? Mám dojem, že jsem to už někde viděl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam