• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    FERRYH: A co my s tím? :-P :-D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: no hlasovat radej nebudu... nemyslim si ze byt i jen jedina obalka je nadprumerna a teda hlasovatelna... sorry ani ten mycel :))
    Trosku me oslovil ten Zhouf, ale ten uz je tak ohranej a stale stejnej, ze si snad nezaslouzi muj hlas :o) opakovana vaticka ... :o)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XB-1 » Bitva knižních obálek – listopad 2014
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/bitva-kniznich-obalek-listopad-2014/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Právě že ne - to "chobotovité" není součást těla, to je stříbřitý chlad omotaný kolem ucha, takže trčí před obličej :) Vede od ucha kolem těla, kolem ruky a do druhé ruky, kde je druhé trojúhelníkovité ústí. Topologie té sošky je dosti záludná, to uznávám :) Všechno je to z takové té modelíny zasychající na vzduchu, natřené akrylovými barvami.
    Tak budu doufat, že psychoanalytik se lekne a uteče.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: psychoanalýza je pavěda, klid, a před umělci a dětmi umělců mají psychoanalytici respekt :) V nejhorším bude zaskočenej, můj poslední mozkoškrab byl psychoanalytik, chtěl znát moje sny. Tak sem mu je popsala, a nějak se těm atomovkám a mimozemštanům dost divil.

    Jinak podle tý sošky fakt chápu, proč se jim říká sloňáci. Netušila jsem že ten nos je fakt spíš až něco mezi nosem a chobotem :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě k té sošce Össeana: stojí tu mezi mořskými korály a želvou, omotaný stříbřitým chladem. Chlad má omotaný i kolem ucha, trojúhelníkovité ústí zakrývá pravý boltec. Zjevně je to chladonoš (podle vzoru hadonoš).
    Nechci vědět, co si o mně pomyslí za dvacet let Uršulin psychoanalytik :D

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Vzít si na to respirátor je moudré rozhodnutí! Spóry mohou i zabíjet! :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Nalezeno v mobilu: Katarína Soyka a Lenona Štiblaríková doplňují na Fénixconu zásobu Mycelia

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ježíšek se vyznamenal, pod stromečkem jsem měla tohle: http://www.academia.cz/prehled-hub-stredni-evropy.html a sošku Össeana od nejmladší dcery :)
    MUM
    MUM --- ---
    ALDARION: Fungi From Yuggoth jsou do cestiny prelozene ze dvou tretin, pak mi doslo palivo... duchovni i realne.Ta vec se brani prevodu temer aktivne.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Cekala jsem kdo vytahne plesnivy vanocni stomecek jako prvni.
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    Neodolatelné skloubení mycelia s vánočním stromkem - via https://www.facebook.com/.../a.456449604376056.98921.367116489976035/995092650511746/?type=1&theater

    Top: Talaromyces stipitatus; Tree: Aspergillus nidulans; Ornaments: Penicillium marneffei; Trunk: Aspergillus terreus.

    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Můj bůh je Štír a na paty mu šlape Tkáč.
    ROMI
    ROMI --- ---
    FERRYH: nejen preklepy, ale i gramatika hapruje dedku :) me u ashera bavi bohuzel jen to kolem stahovace a pradoru, samotnej Cormac me nechytl ani po treti knize
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FERRYH: hele v pohodě, sem to ani nepostřehla z radosti že nejsem jediná, kdo je knižní závislák :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    sorry za preklepy: nejak jsem se v tom zbozneni Ashera zapomnel a pred odeslanim nezkontrolovat co pisu... :)) no to alespon nativne emotivni... :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SHEALA: ja mam u SFF a fantastiky vseobecne (coz je muj hlavni proud literatury po celej zivot) asi jedinou sagu, kde jsem take jako ty drogove zavyslej a cekam na kazdou novou knizku, ba dokonce i POVIDKU z tehoz sveta (pro vysvetleni: jsem znamej nepritel jednohubek (povidek) a kdyz reknu ze lovim od nejakeho autora i povidku tak to je fakt super poklona!! :)) - tak je u me je to autor a SF-Buh Neal Asher: http://www.legie.info/autor/525-neal-asher

    vybira se pak z te jeho ceske biblio velice snadno - vse co napsal a bylo u nas prelozene, tak je jeden svet... :o) jen v jinem case a s jinejma postavama
    ja osobne mam nejradeji: http://www.legie.info/kniha/2108-stahovac
    Stahovac me naprosto uchvatil, i kdyz dalsi dily teze serie uz ne tolik.. A naopak u Agent Cormac serky me prvni dil neoslovil, ale dalsi pak jsem hltal jak otesanek a nemohl se nabazit... :))

    ovsem celej ten svet http://www.legie.info/svet/24-polity-universe
    je pro me uchvacujici a Ashera za to naprosto nesoudne zboznuju jako meho SF BOHA :O))
    KAROLINA_F
    KAROLINA_F --- ---
    Nejen úchylnou, ale taky opravdu dobrou :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    http://samanovodoupe.blogspot.cz/2014/12/vanocni-apokalypsa.html - reportáž ze křtu antologie Na konci apokalypsy, kde mám úchylnou argenitovou povídku o záludnostech zahradní architektury.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Ale ta sbírka Černá křídla Cthulhu podle obálky vypadá luxusně :) )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ALDARION: ach to záludné podvědomí... na konci čtu "krom hezkého čtení slibuje i hodiny tlení"... :D

    No a co takhle nějaký fanfic, hm? Já už se takovou dobu těším, až někdo konečně napíše do Mycelia pořádnej slash, a furt nic... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam