• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAROLINA_F
    KAROLINA_F --- ---
    Dneska jsem narazila na tohle :-)
    http://www.postavy.cz/lucas-hildebrandt/
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: No, on ten rozdíl jednoho hlasu bývá tak jednou z deseti případů, často je to vítězství docela jednoznačné. Hodně vyrovnané bylo druhé semifinále, tam se dalo sledovat i to, jak autoři propagovali soutěž na svých sítích a hned to bylo dramatičtější, takže tobě díky za propagaci nejen zde :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: To je ono. Na špičce je prostě pár lidí. Je jedno, který zrovna vyhraje (jak píšeš - HYPERION - stačí rozdíl jediného hlasu, čili asi se v tom střídají víceméně náhodně :D); podstatné je spíš, že se v nominacích pořád dokola objevují, to je nejlepší důkaz stabilní setrvalé kvality. Dávala jsem sem ten odkaz taky spíš proto (jako příjemné ujištění, že houbičky jsou v těch nejlepších rukou). Hlasovat nebudu, v tomhle kole by mi to bylo fakt hloupé (i když povídku mám i v té Apokalypse, takže "zaujatá" jsem hned ve dvou případech).
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Ještě k té Bitvě (řekněme, že vzhledem k aktuální účasti Mycelia to není tak docela mimo): Je docela zajímavé vybírat každý měsíc obálky od domácích tvůrců. Někdy není skoro co vybrat, někdy je toho dost, ale víceméně pořád poměrně málo. Tvůrců zase tolik není, ale myslím, že kvalita je více než slušná a výtvarníky jako je Tom Kučerovský, Milan Malík, Mišo Ivan a řada dalších je radost sledovat. Samozřejmě to nedělám jen kvůli tomu, aby si návštěvníci webu zahlasovali o nejlepší obálky, ale především aby byly vidět a třeba i naznačily, jakou cestou se ubírat...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Pardon, mně se na chvilku zasekla diskuse, tak vy už jste to tu proprali... :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    FERRYH: No já vím, no, ale prostě mi to k těm detektivkám patří...
    ZOIDBERG: Myslím, že ani Svitky z londýnského mostu nemají špatnou obálku, ale tak Tomáš je mezi našimi jeden z top...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    ZOIDBERG: Vyhrál Milan Malík s Výtahem. A ano, byl to silný měsíc, v jiných by Excelsior dominoval, ale to už je holt nebezpečí této soutěže, na konci však může být jen jeden vítěz a občas je to jen o jeden hlas. Takže každý se počítá :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    HYPERION: Asi silný měsíc. Na mě je ta Šouflová taková cukrkandlová.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: Zhouf měl pár pěkných věcí,ale podle mě je přeceňovaný. Patří ale k devadesátým letům stejně, jako nevkusná trvalá k osmdesátým, nebo houba k vlhkému rohu zdi :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    FERRYH: Ale tak jasně, nebyly dokonalé, taky ho pak na mnoho let vystřídal Oldřich Liška, ale prostě k těm detektivkám patřily...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VLCACKA: mnooo, zrovna Francisovky sme si pred nedavnem prohlizel... ehmm, rikal jsem si Zhoufe, Zhoufiku.... nekdy by ses mel podivat na anatomii koni... fakt to jsou nekdy spis porcelanovi jeleni, nez kone, jen ty parohy chybi :)) ale jinak ok... :))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: Podle mě je letos nejlepší česká obálka k Excelsior, gentlemani. Však se mi taky přestěhuje na zeď :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    FERRYH: :-) Evidentně máme stejný vkus. Proto jsem hrozně ráda, že k českým sci-fi i fantasy knihám se ty kresby dělají... nebo se vytáhnou starší, ale to nevadí, Zhoufa mám moc ráda, nejen kvůli sf a f pracem, ale ilustracím francisovek, když ještě vycházely u Olympie...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VLCACKA: No, par sem jich uz letos videl... nastesti slo uz o orig obalky k prekladovym kniham a muzem rict ze to je hnusne uz v origu a my to jen prevzali s prekladem!
    Souhlasim s tebou, ze ty fotomontaze s pocitacovou grafikou v pozadi ci prolnutim jsou HNUS! jeste vetsi ultraPaHnus jsou ty renderovane pseudogamulacke postavy v ruzne neprirozenych polohach a akcich co se tvari jako fotorealisticke kresby... tam uz bleju fakt silne.... :o[
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    FERRYH: Hm, pořád tam ale není žádná hnusná fotoobálka, která se povede málokdy a které z duše nenávidím. :-D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VLCACKA: to bylo jen povzdechnuti nad tim jak letos teda je "uroda" obalek... no fuj :O)) vata vata vata... :))
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    FERRYH: A co my s tím? :-P :-D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: no hlasovat radej nebudu... nemyslim si ze byt i jen jedina obalka je nadprumerna a teda hlasovatelna... sorry ani ten mycel :))
    Trosku me oslovil ten Zhouf, ale ten uz je tak ohranej a stale stejnej, ze si snad nezaslouzi muj hlas :o) opakovana vaticka ... :o)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XB-1 » Bitva knižních obálek – listopad 2014
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/bitva-kniznich-obalek-listopad-2014/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam