• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    FIFI: Jak my jsme byli rádi za zimu... jéje.
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: snad tam nebude tak strasna zima jako loni a prijdu!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, Snovačka vyjde hned, jak bude mít obálku.:-) A Dvanáctka je taky hotová až na obálku.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A další věc čerstvě domluvená: na Světě knihy budu mít povídání o Myceliu (a dalších knihách, viz odkazy níže) ve čtvrtek od pěti, uvádět to bude zde přítomný Grobenius, a pokud hmyzobůh dá a antologie Dvanáct nesmrtelných stihne na veletrh vyjít, budeme tam s ní mohutně mávat a nějaký prostor jí dáme. Snovačka dtto - obojí je ve hvězdách a závisí to na rychlosti Cornholiovy tužky a photoshopu, protože ten na všechny ty tři knihy dělá obálky a tradičně nestíhá.

    O snovačce a přemyslovi - Vilma Kadlečková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/202647/o-snovacce-a-premyslovi/
    Dvanáct nesmrtelných - Zdeněk Rampas (ed.) | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/204832/dvanact-nesmrtelnych/
    Mycelium V - Hlasy a hvězdy - Vilma Kadlečková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/202786/mycelium-v-hlasy-a-hvezdy/
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Nešíříš, jsou to oni.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (V seznamu akcí to není, domlouvalo se to dneska, no tak uvidíme...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: To je jako nějaký jiný? Možná jsem to blbě zachytila (a neprogůglovala, jak jsem jen mohla...?!), takže šířím bludy z tvého oboru... No tak tedy správně: Svaz českých knihkupců a nakladatelů.
    Knihy mají zelenou - 23. 4. 2015 - Knihy mají zelenou
    http://www.knihymajizelenou.cz/
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: On je taky Svaz nakladatelů, atd. taky docela zvláštní organizace.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    23. dubna pořádá Svaz nakladatelů a knihkupců jakousi roztroušenou akci (dle vzoru roztroušená skleróza), spočívající v tom, že knihy budou bez DPH a v různých knihkupectvích budou sedět autoři a provádět podepisování. Vyfasovala jsem knihkupectví Aurora ve Spálené (nebo možná naopak - knihkupectví Aurora vyfasovalo mě). Mám prý být ráda, Hakl musí až do Kolína; tak to já teda každopádně jsem :) Ptala jsem se, co to obnáší a jestli mám tančit na stole nebo o něčem mluvit, ale prý bude stačit, když dokážu sedět, sedět, usmívat se a tvářit se gramotně. Podrobnější informace budou následovat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Zdroj obrázku: http://moreintelligentlife.com/content/lifestyle/gary-moskowitz/steampunk )
    (Já tu teď totiž dumám, jak recyklovat svářečské brýle, opatřené na zatmění, a udělat z nich steampunkovou rekvizitu na páteční křest knížky Petry Slovákové. Holt myslím ekologicky!)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Co se na tom internetu všechno nenajde! Steampunková helma pro Össeany! :D

    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: A já Mycelium. :-) Ale to nic nemění na tom, že na nás se dostane, teprve až ty skončíš. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    VANEK: Aha, systém hlasování jsem nezkoumala.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: "Kancelářská romance s umírajícím šohajem" a tak? Máš pravdu, to si nepřeju vědět :D Naštěstí je na světě knih dost, s pánembohem, každej si vybere.

    BORGDOG: To je od tebe milé :) Já vám s Janou taky gratuluju k nominaci, psala jsem už na FB. Jen mi připadá takové bezútěšné, že tam na sebe ty naše knížky pořád dokola narážejí jak nudle v bandasce a vlastně musíme stát proti sobě a nějak se "porovnávat", i když je každý ten cyklus úplně jiný a má své silné stránky docela jinde... Když někomu nějakou "pořádnou sci-fi" doporučuju, tak doporučuju Algor. :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    IDLE: Akorát že už před mnoha lety bylo zavedeno australské hlasování, takže (pokud i předpokládáme, že lidé hlasují primárně pro oblíbeného autora/cyklus a ne konkrétní tituly) se to pak znova sečte.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Byl to žert a stejně si myslím, že to vyjde nastejno.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Řekla bych, že mít dvě nominace je dost zásadní nevýhoda. Lidí, kteří by pro Mycelium hlasovali, tím nepřibude, akorát se jejich hlasy rozdělí mezi dvě knihy, takže každá z nich dostane míň, než kdyby tam byla jenom jedna.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Jaká je jediná nevýhoda dvou knih v nominace zároveň? Vyhrát může jen jedna. :-) Osobně to tipuji na trojku předem ze srdce gratuluji!
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: No, Vilmo, možná to prostě není kniha pro tebe. Co pro jednoho může být "otravně nepravděpodobné", pro druhé může být "třeskutě zábavné". Nepřej si vědět, co jsem od některých slyšel na adresu Mycelia. Já v Andělíčkářovi prostě vidím napaditý a čtivý příběh napsaný s nadsázkou :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Och, tak su blbé... zas mě to obloukem vrací k BRAMBOREENA - pokud to tedy nemá být třeskutě vtipné celé, jakože humor, z údajné "nadsázky" zůstane prostě jen "otravně nepravděpodobná konstrukce". No ale budiž, fakt si to napřed přečtu, nemůžu proti tomu vést ohnivé výpady po pouhých třiceti stránkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam