• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: A já Mycelium. :-) Ale to nic nemění na tom, že na nás se dostane, teprve až ty skončíš. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    VANEK: Aha, systém hlasování jsem nezkoumala.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: "Kancelářská romance s umírajícím šohajem" a tak? Máš pravdu, to si nepřeju vědět :D Naštěstí je na světě knih dost, s pánembohem, každej si vybere.

    BORGDOG: To je od tebe milé :) Já vám s Janou taky gratuluju k nominaci, psala jsem už na FB. Jen mi připadá takové bezútěšné, že tam na sebe ty naše knížky pořád dokola narážejí jak nudle v bandasce a vlastně musíme stát proti sobě a nějak se "porovnávat", i když je každý ten cyklus úplně jiný a má své silné stránky docela jinde... Když někomu nějakou "pořádnou sci-fi" doporučuju, tak doporučuju Algor. :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    IDLE: Akorát že už před mnoha lety bylo zavedeno australské hlasování, takže (pokud i předpokládáme, že lidé hlasují primárně pro oblíbeného autora/cyklus a ne konkrétní tituly) se to pak znova sečte.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Byl to žert a stejně si myslím, že to vyjde nastejno.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Řekla bych, že mít dvě nominace je dost zásadní nevýhoda. Lidí, kteří by pro Mycelium hlasovali, tím nepřibude, akorát se jejich hlasy rozdělí mezi dvě knihy, takže každá z nich dostane míň, než kdyby tam byla jenom jedna.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Jaká je jediná nevýhoda dvou knih v nominace zároveň? Vyhrát může jen jedna. :-) Osobně to tipuji na trojku předem ze srdce gratuluji!
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: No, Vilmo, možná to prostě není kniha pro tebe. Co pro jednoho může být "otravně nepravděpodobné", pro druhé může být "třeskutě zábavné". Nepřej si vědět, co jsem od některých slyšel na adresu Mycelia. Já v Andělíčkářovi prostě vidím napaditý a čtivý příběh napsaný s nadsázkou :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Och, tak su blbé... zas mě to obloukem vrací k BRAMBOREENA - pokud to tedy nemá být třeskutě vtipné celé, jakože humor, z údajné "nadsázky" zůstane prostě jen "otravně nepravděpodobná konstrukce". No ale budiž, fakt si to napřed přečtu, nemůžu proti tomu vést ohnivé výpady po pouhých třiceti stránkách.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Není to humoristický román. Ten humor je tam spíš jen jako jedna ze složek příběhu, není dominantní.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: ale jo, přesně to, co jmenuješ, mě na to nalákalo, představovala jsem si něco jako O psu nemluvě :) No já to ještě vyhrabu, třicet stran je asi fakt málo.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Já tě nechci lámat, osobně mám v nominaci taky problém jednu z knih i na dvojitý pokus dočíst a prostě nechápu, co na tom kdo vidí. Andělíčkář je kniha psaná synem někdejšího krále špionážního románu a misí typicky anglický humor s gangsterkou, steampunkem, špionážním románem atd. Nikdo nemůže brát vážně karikaturně vytvořeného ďábelského záporáka, devadesátiletou nezlomnou někdejší superšpionku, eroticky neukojitelnou přítelkyni schopnou takřka čehokoli, absolutně neobyčejný stroj na zničení světa atd. Rozhodně to není čistě humoristický román, ale brát vážně to také nesmíš :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: hm, v tom případě je to nějak fatálně nekompatibilní s mým (pravděpodobně zakrnělým) smyslem pro humor... No můžu tomu dát ještě šanci, když myslíš.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Vilmo, celý ten román je psaný s velkým nadhledem včetně tvorby postav. Rozhodně to nikdo nemyslí vážně :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Syn gangstera napravuje křivdy, spáchané svým otcem, a za odměnu si smí nechat golfové ponožky. Uaaá! Takhle shrnuté to zní skoro i vtipně, ale dyť voni to myslej vážně! Nebo to nemyslej vážně, ale podaj úmorně! (V tomto momentě jsem to zahodila, možná to ani není strana třicet.) Nedokážu přesně popsat, čím mě to tak iritovalo, ale bylo to jako jíst zelený chlupatý housenky, nedokázala jsem do sebe vsoukat už ani o odstavec víc :D
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Andělíčkář je pro mě naopak nejzábavnější kniha minulého roku. Není to kniha nejlepší, ale bavil jsem se královsky. Přesto chápu, že nesedne každému, ovšem za nominaci jsem rád.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zamořeno houbami: http://www.asffh.info/

    Akademie sci-fi, fantasy a hororu dnes zveřejnila nominace za rok 2014 a jsou tam v české knize obě Mycelia a ještě v povídkách záludná zahrada :) Na jednu stranu mám obrovskou radost, na druhou se už předem jízlivě směju, jak zas bude v diskuzích nablito, že se tam hnusně roztahuju :)

    Každopádně je fajn, že je tam BorgDogův Tlustý Tenký Led, Cornholiova obálka na Excelsior a hlavně Jana Maffetka Šouflová, která je opravdová borka, protože Svitky z londýnského mostu jsou nominované jak za text, tak za obálku; kdo tohle dokáže? :) A naopak mě překvapilo, že se tam nedostal Mlýn na mumie.
    Ve fantasy je zajímavé, že se tam vklínilo "Na hroby", v povídkách je jedno jméno, které jsem neznala (Marek Slabej), a ve sci-fi mě štve Andělíčkář, protože ta kniha mi připadala děsná a po třiceti stránkách jsem ji zahodila (asi jsem tu skrytou genialitu přehlédla...?), jinak jsou tam samí ostřílení harcovníci.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    zajímavé :-)))

    Internet není lidský vynález, mají ho i rostliny a je z hub | g.cz
    http://www.g.cz/internet-neni-lidsky-vynalez
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Prej "smrt zahradní architektky" :D Houbičky v očních důlcích, to si těžko nebrat osobně!
    (Galérku sleduju už roky, Meadhrosiny obrázky žeru.)
    [ MAEDHROS @ Hlavy - MaedhRosina Monotematická Galerka...;-)) ]
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Na čtení závěrečné scény 5. dílu bych nešla (protože spoiler), ale na začátek moc ráda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam