a ještě mi to připomnělo dvě historky. Jednu donesla máti ze školy - že nějaké pachole mělo u zápisu namalovat něco hezkého, tak vystřihlo krevní oběh. Učitelky na mrtvicu atd. O rok později šlo k zápisu pachole-sourozenec, které namalovalo játra nebo co. Inu, začlo se pátrat, jestli se u Vomáčků doma nežerou pocestní nebo tak něco a zjistilo se, že oba rodiče jsou lékaři a dítkům se ze všech knih nejvíc líbily anatomické, patologické a jiné veselé obrázkové publikace.
No a o něco později jsem se učila kreslit, podle anatomického atlasu, protože je to praktické, žeáno. A ve stejné době mi jakási karikatura psycholožky, tvídový kostým v barvě anglických vřesovištních hoven a kostěné brýle a drdol inklůdyd, předhodila Rohrsachovy obrázky, které prostě vypadají jako obratle napříč. Ano, divné obratle. Tak jsem říkala, že obratel. Obratel, ale divnej, dva míšní kanály. Jinej divnej obratel a tady nějaké nervy nebo co. Tlustej zdeformovanej křížovej obratel. Chudinka z toho byla na nervy, do výsledku vyšetření napsala něco o morbidní ideaci. Nu, kdyby se zeptala, tak bych jí řekla, že jsem si nedávno kompletně obkreslila kompletní anatomický atlas, ten ruský, svazek 1. (Pak jsem ho musela vrátit příslušnému medikovi, k měkkým tkáním jsem se nepropracovala, ale kostru jsem uměla perfektně.)