• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHADOWALKER: Je fakt dobrý, fotilo se asi deset minut, tohle byla asi třetí, kterou udělal, načež vítězně zahalekal: "Jo! Je to tam!" :D
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BRAMBOREENA: Poklona panu fotografovi. Fotky v pohybu jsou obzvláště těžko zachytitelné a tahle je opravdu velmi povedená. Moc ti to sluší!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RAHANUR:

    A tady ještě hluboko-a-spanilo-myslný text veletext, který u toho bude:

    Vilma Kadlečková (44)

    V její pentalogii Mycelium je oblíbeným sportem budoucnosti plazmolyžování, prozaička Vilma Kadlečková však dává přednost břišnímu tanci. „Už osm let chodím k tanečnici RahaNur. Z účastnic kurzů postupně vzniklo společenství žen, které v tanci nevidí jen zdravotní tělocvik, nýbrž hlavně prožitek – jak fyzický, tak duchovní. Tančíme v kruhu a všechny přispíváme ke společnému dílu, místo abychom spolu soutěžily," líčí manželka Martina Klímy (který je tvůrcem známé hry Dračí doupě a synovcem spisovatele Ivana Klímy). „Scházíme se v obyčejné školní tělocvičně, nemáme dokonalé kostýmy ani ambice vystupovat před publikem – ale právě proto je to živelné a bezprostřední. Takový tanec podněcuje fantazii. Je v něm příběh a tajemství,“ říká srdcová dáma české sci-fi a fantasy.
    Autorka již zmíněného Mycelia (rozsáhlého příběhu o soužití odlišných kultur, který vydává nakladatelství Argo) a novely O snovačce a přemyslovi (vychází v Argu v těchto dnech) chová orientální tanec v oblibě pro jeho nesoutěživost. Pravidelně cvičí i jógu: „To je protiváha tance, tam je všechno přesné a srovnané.“
    Ačkoli se dnes chodí hýbat dvakrát týdně, jako dítě sporty nenáviděla. „Nejhorší jsou míčové hry, to je čiré utrpení. Volejbal jsem hrála a asi ho ještě umím, ale už pětadvacet let jsem nepocítila chuť si to zopakovat. Hrůzné vzpomínky mám i na atletiku – to vždycky po oválu běžela ladným klusem skupinka a čtvrt kruhu za ní se valila tlustá holčička…“ Zatímco v jejích románech s uhrančivými, dokonale plastickými fikčními světy funguje psychotronika a mimozemšťané jsou běžnou realitou, Vilma Kadlečková se jakožto matka tří dětí drží při zemi. „Prostě jsem na sport moc materialistická. Chci, aby moje úsilí zanechalo stopy. S radostí vozím štěrk a tahám kameny na japonskou zahradu; ale proč běhat sem tam?“
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RAHANUR: No a pak nemá člověk na tu psychotroniku věřit, že ano...

    Dva měsíce jsem si na to focení nevzpomněla, oni sami se neozvali, a dneska večer - DNESKA VEČER! - protože TY coby mistr shambally a reiki ses na to zeptala a nejspíš na pár vteřin pomyslela, mi najednou sami od sebe poslali mail i s fotkou, která tam nakonec vyjde (oni = pan fotograf Roman Černý a Kateřina Kadlecová, která ten článek dělala). :D :D :D
    No tak zde.

    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    dobře...budu se těšit
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RAHANUR: Vidíš, musím se pozeptat paní redaktorky... mělo to být někdy v červnu jakože na léto. Sama ty fotky nemám, viděla jsem je jen u nich na monitoru. Dám pak vědět! :)
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    bramboreena...teprve včera jsem dočítalal diskusi..jak to dopadlo s tím focením? je možno někde vidět foto??
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA:
    Mysli si svět --- LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    http://www.legie.info//kniha/3096-mysli-si-svet
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Budu tam číst asi z Mycelia a z povídky Časový dluh, čili nic nového, ale za návštěvu to stojí kvůli těm ostatním - Inka Jelínková (Hanušová) i Jarda Veis jsou skvělí a sama se těším, až si je poslechnu :) No a bude tam Jiří Šámal, který hraje na hang - což možná někteří z osazenstva tohoto auditka zažili, pokud byli předloni na křtu Mycelia II v Elysiu; je to hudební nástroj ve tvaru létajícího talíře a s totálně mimozemským zvukem.

    Celé to ještě to má ten vtipný aspekt, že pořadatel - Lubor Falteisek - někdy před pětatřiceti lety pracoval v Sedmičce pionýrů a vyhlásil tam sci-fi literární soutěž, úplně první, které jsem se kdy účastnila, a pak mi vydal úplně první publikovanou povídku v antologii Mysli si svět (kde byli i další lidi dodnes činní v médiích nebo ve sci-fi - všichni jsme se tam potkali jako děti, samozřejmě aniž jsme se osobně znali :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ve čtvrtek 4. června 2015 v 19 hodin Literární kavárně v Řetězové ulici 10 na Starém Městě.

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A náhodou přáníčko houbové jsem dostala! :) Přes Facebook! :)

    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Popřejte autorce šťastné osmnáctiny, bando! :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BALAENA: na tleskani tam mel lidi:)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RICARDERON: ještě bys měl potrénovat. jenom přebírat a předávat... správně bys v tu chvíli měl ještě sedět v publiku a tleskat
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    FIFI: Jo, pak o mně nemají vznikat fámy, že jsem sebestředný... :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: no jo, Richard si predava a zaroven prebira cenu:)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Moc vám to tam sluší :-) A jste šikovně sladěni. Vyřiď manželovi, že nesmí zešedivět. :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Fotky z Akademie od Haniny Veselé. Nevím, jak to komu půjde otevřít z toho odkazu, tak sem aspoň něco nahraju... Je tu Cornholio, Ricarderon a já s manželem.
    https://www.facebook.com/....vesela.1/media_set?set=a.10203999514900655.1073741894.1606693037&type=1







    VANEK
    VANEK --- ---
    RICARDERON: Piráti přivedení na cestu pravou. (Nebo ukradené knížky se projevují jak, je to komise?)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Asi máte v počítači plíseň!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam