• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARGO: Hlavně doufám, že se pod pseudonymem přihlásí Vilma a bude rychle vyloučena/zabita za nerespektování charakterů a reálií.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Páni, a PJ se vyjadřuje překvapivě příčetně. Úplně mi zacukala myš, že už jsem si dlouho nezahrála... safra. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak z Mycelia už je RPGéčko! :) Hra se bude odehrávat na habitatu K-p-Praga :)

    http://www.aragorn.cz/herna/mycelium
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Kdyby tohle byl blog, napsala bych si sem: "Milý blogísku, dnes mi paní doktorka poradila, abych si v lékárně koupila něco na imunitu.
    Neměla jsem představu, blogísku, co si koupit.
    A ona mi poradila hlívu ústřičnou."

    Kolikrát už setkání s houbami, působení plísní a vůni lesa vůbec nevnímám - prostě to tak nějak patří k životu :).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ALDARION: A co teprve ty další knihy, které si zákazníci taky kupovali! "Magical Mushrooms, Mischievous Molds" nebo "Carpet Monsters and Killer Spores" :D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Nikdo okolo asi nepochopí, co je na třídění elektronických knih tak vtipného, že jsem si poprskal monitor. A uznávám, že už mi asi trošku hrabe a vítám jakékoli rozptýlení. Ale když na vás vyskočí Nicholas P. Money: The Triumph of the FUNGHI (A Rotten History), je to docela útočné. ;) (Je to publikace o vlivu houbových chorob rostlin na vývoj krajiny a lidskou historii, zní docela zajímavě.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Klíč Akkütlixův! Přesně takhle vypadá... nebo tedy vypadal by, kdyby měl ještě o tři růžky víc: [ SUN_VU_KUNG @ Visual Stream ID Sun_Vu_Kung ]
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Kolik mám na výplatní pásce?
    HOUBY!!!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Není to až tak známo, ale paní domácí je též fanynkou bizarní architektury; a když se mimozemské intruze zkříží s houbami...



    Více v albu: https://www.facebook.com/...9949696027060.1073741875.226911423997561/939977592690937/?type=1&theater
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Houby jsou opravdu všude :):
    03. červen 2015 | Astronomický snímek dne - APOD | Fotogalerie | Astronomický informační server astro.cz
    http://www.astro.cz/apod/ap150603.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: znám, kdysi jsem už na to narazila, ale pořád dobrý :) Aztékové/Toltékové jsou pro sci-fi vhodní; nikdo o nich nic neví, tak se to nedá napsat moc blbě :D

    S "instatním duchovnem" a potřebou náboženství má velkou pravdu; na FB sleduju skupinu "Ezoterické kraviny", kde si dělají legraci z pijáků sava a jejich detoxikace, a tuhle jsem o tom zrovna přemýšlela, že to možná naplňuje určitou niternou potřebu "oběti", kterou v sobě člověk má; dřív holt lidi činili pokání kvůli hříchům a snažili se vypudit ďábla, teď pijou bazénovou chemii, blejou a snaží se vypudit parazity. :D To je dnešní hit, Aboriginci budou až příště.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Toto myslím paní domácí i některé štamgastky potěší (a celý rozhovor je povedený):
    Co zavinil Vinnetou. Etnoložka vyvrací mýty o indiánech | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/.../cestovani/co-zavinil-vinnetou-etnolozka-vyvraci-myty-o-indianech_313747.html
    New age si krade leccos, vyzobává, co se mu hodí. Jeden čas byl v módě buddhismus, teď jsou v kurzu hlavně Toltékové a Mayové, pak třeba přijde řada na Aborigince (původní obyvatelé Austrálie, pozn. red.). New age je především výpovědí o naší současné společnosti. Podle mě je to důkaz, že společnost nemůže fungovat bez náboženství, takže když zdiskreditujeme křesťanství, hledáme něco jiného, v co bychom mohli věřit.
    - Sama tomu říkám instantní duchovno.
    - Také to tak vnímám. Devadesát procent z toho jsou nesmysly a deset procent je vytrženo z kontextu. Třeba slavní Toltékové nejspíš nikdy neexistovali.
    - Myslíte údajný odkaz Toltéků z knihy Čtyři dohody, kterou v Česku zpopularizoval mimo jiné herec Jaroslav Dušek?
    - Ano. Moudrost Toltéků, to je, jako by někdo přišel s tím, že Slavníkovci byli brutálně potlačeni Přemyslovci, protože uchovávali prastarou moudrost. Ta moudrost byla zčásti zničená, ale zbytky se uchovaly v nějaké lidové tradici, překonaly i zlé Habsburky a Marii Terezii, která nám vnutila školskou učenost. A já teď půjdu a budu sbírat ty střípky slavníkovské učenosti a vydám to jako soubor moudrosti. Na Toltéky se Aztékové odvolávali jako na své mytické předky, ale tím si jen legitimizovali vládu nad Mexickým údolím. Celé to stojí na vodě.
    - Ale hezky to zní...
    - Kdyby někdo napsal knihu Přišel jsem na to, jak se k sobě mají lidi chovat slušně, nikdo by to nečetl, ale když to prohlásíte za moudrost starých Toltéků, je to trhák.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BRAMBOREENA: Fakt čekáš, že někam přijdeš a NEBUDOU tam houby? ;)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: ohlas od hispanisty a básníka Miloše Uličného:
    ...večer pro mě znamenal jisté rozšíření mých úzkokolejných zájmů. Dámy Kadlečková a Hanušová mě nadchly, ta druhá má navíc i dobrou poezii. Bohužel jsem musel před koncem odejít, bylo mi chladno a obával jsem se nastuzení (po nedávném zápalu plic).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Včera.
    Byla tam děsná tma a všude páchly houby.
    Ale jinak hezká akce.



    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: Kdepak! Na pořádnej kalendář musí být člověk nahatej - a to bych vám fakt nepřála! :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Nechceš z těch fotek udělat kalendář? :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ale vypnu si internet! :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: no ale... bez klávesnice žádné Hlasy a hvězdy nebudou... :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHADOWALKER: Je fakt dobrý, fotilo se asi deset minut, tohle byla asi třetí, kterou udělal, načež vítězně zahalekal: "Jo! Je to tam!" :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Chtělo by se říct, nádhera... Kdyby se ještě víc nechtělo říct zahoď už tu klávesnici, my chceme Hlasy a hvězdy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam