• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    CORNHOLIO: Tmavá dělá žánrovku???
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Tohle je vážně nepovedené, hraje si to na secesno a přitom je to někde na půl cesty. Vůbec se to tu nemělo objevit.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Protože tohle vypadá jako literární studie. Ale nikdo neříká, že nezůstane světlá, ovšem s větší typografií. Prodáváme jméno Kadlečková, které tady vážně není vidět. Materiál přebalu matné lamino s parciálem, jsou dvě možnosti - buď "socha svobody", nebo to písmo. Obojí slibuje pěkný efekt.

    Jinak vám garantuju, že až tohle bude na pultech, půjdu se snad opít.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: Cornholio se zlobit nebude:) Ale chtělo by to podrobnější vysvětlení: tahle původní obálka je z mého pohledu s odstupem času dost rozpačitá, měl jsem nápad s tou rozjetou skupinou tří hlavních postav, které dole přecházejí do těch chybových dgitálních pruhů, a to je celé. Původně jsem se to snažil doplnit pseudosecesním pozadím, ale nefunguje to, Radek Dojiva coby grafik do toho tak dlouho ryl a navrhoval, jak to předělat (z mého pohledu většinou mimo, ale furt jsem nechápal, proč do toho pořád vrtá a neudělá prostě ten nápis), že jsme nakonec skončili u té bílé verze, která je podle mě výrazně lepší (a výrazně méně žánrová).
    Blbé je, že ten proces od téhle verzek té poslední trval od června doteď.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A možná ještě pro srovnání tu původní tmavou verzi (snad se nebude Cornholio zlobit a snad to nevyvolá velikou rvačku černobálkářů s bílobálkáři... :D). Necháme se překvapit, kam se to nakonec vyvine.

    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CORNHOLIO: Nechat bílé, prosím!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Já to beru tak, že jsme tady v poměrně úzkém kruhu na uzavřeném serveru - na Facebook bych to veřejně nedala. :)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ech, netřeba se unáhlovat, v téhle fázi je to interní debata o obálce s vydavatelem, uvidím, jak to vlastně je, až mi Richard odepíše.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SHEALA: Na petici nakladatel nejspíš nakašle, ale na předobjednávku už by reagovat mohl:-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    THOMASMORTA: založím petici a naženu kavárenské povalečem ať hlasují.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Klíčníku, zjev se nám a vydej své hrůzné tajemství, proč kurva tmavou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CORNHOLIO: Je nějaká cesta, jak by šlo podpořit světlou variantu? A pokud chce jen tmavší obálku, nepomohlo by třeba ladit to do zažloutlého papíru?
    Protože tahle obálka je opravdu velmi povedená!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: COŽE?!
    Já jdu ven na dvoreček výt na měsíc.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Kdyby mainstream vypadal takhle, tak všichni pochcípem na předávkování krásou.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Anyway, ona poslední verze v lepší kvalitě zde (bez typografie):

    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: no, dnes mi Radek napsal, že Richard Klíčník chce tu obálku tmavou, takže všechno špatně a hurá na začátek:(
    Psal jsem mu teď ať mi zkusí napsat něco víc, jak to myslí, a jestli se jedná o jeho názor nebo názor Arga, tmavá obálky z toho jednak udělá zase zpět "žánrovku", a pak zmizí ty finesy jako zmačkaný papír (protože proč na tmavé obálce) atd.
    Tahle obálka je pravděpodobně doposud nejšílenější anabáze, co jse kdy u nějaké knížky zažil, a strašně mě láká představa prostě hodit ručník do ringu, vzdát se honoráře a napsat Argu "sorry, už nemůžu, zadejte to někomu jinému", i když Argo s tím nemá moc co dělat... Ale zatím jsem snad soudný:)
    Pokud bude Radek souhlasit, zkusím to po dokončení rozepsat tady na Nyxu u sebe v klubu, krok po kroku jak se to vyvíjelo, pro poučení příštím generacím, jaké chyby nedělat:)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Je to mainstreamová obálka, ale od Arga si toho myslím nikdo nevšimne. Rozhodně palec nahoru, vypadá to náramně. Jen nevím, zda projde ta krutě minimalistická verze písma...
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: zjevně to chtělo úkrok stranou, probíraly se desítky druhů písma, až se přišlo na to, že problém byl vlastně v jeho velikosti :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: To by se ti líbilo, být Temná a odrodílá :-) Ani nápad. Co se týká obálek, tak už tu bylo snad vše. O Honzovi to řekl JWP, tak bych to moc neřešil.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jj, skica byla už na knižním veletrhu, ale jak se ukázalo, domordovat to do nějaké finální podoby byl úkol téměř nadlidský. Existovalo snad dvacet verzí s nejrůznějšími bizarními typy písma, bizarní texturou, ornamenty, experimenty... a od těch se postupovalo metodou neustálého zjednodušování až tady k tomuto. No uvidíme, co na to řeknou v Argu a jestli to skutečně nakonec takhle bude. Mně osobně se ten vývoj a jeho finální plod zamlouvá a vnímám ho skoro jako přelomový: byla by to první moje kniha, která by vyšla opravdu s mainstreamovou (intoušskou? normální? - každý nechť si dosadí adjektivum dle míry vlastní žlučovitosti) obálkou.
    Johnak (Jan Kotouč) si tuhle na FB stěžoval, že si vysloužil přídomek "zrádce české fantastiky" (za různé své zločiny proti kolektivní bezmoci a bahnitosti českého sff rybníčku). Tohle je myslím taky vstupenka do klubu. Bude ze mě Temná a Odrodilá! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam