• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: ano prosím, žádné mazání protonace!!!! nemysli na znuděné školní četby, ale na nás, co se klepeme absťákem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: mládež je třeba kazit! Od výchovy jsou tu ti co si je vyrobili, nebo ti co jsou za to placení.

    žádné mravoučné změny v protonaci, prosím!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak a já se o víkendu sešla s kámoškami z bývalé střední (potomky oplývajícími) - a takto jsem se doslechla, že na gymnáziu v Českém Brodě mají v tercii Mycelium jako povinnou četbu. Ta zodpovědnost! Co já si počnu s pátým dílem? Vždyť tam je sex s houbou! :-o To by se nepěkně vyjímalo ve čtenářském deníčku... ;)
    FREDA
    FREDA --- ---
    už i mému tříletému synovi je to jasné - každá loď MUSÍ mít svou houbu :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak o tohle se musím podělit - právě jsem si vygeneroval slovo "sëxüabüen". Do terronštiny bych to přeložil jako "velmi vzrušující dáma".

    BRAMBOREENA: Jen využívej, a doufám, že to práci na posledním díle urychlí dvoj- až trojnásobně :-)
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    PIPIN: Mým favoritem je zase "rr" :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: No to je úžasné! Děkuju! Tohle rozhodně využiju! A náhodou pětislabičná slova jsou taky moc pěkná, u OneHotBook se mají na co těšit. ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Dal jsem tam odkaz ke stažení; php je interpretovaný jazyk, takže není problém zobrazit přesně ten zdroják co se normálně vykonává.

    PIPIN: No to je typické slovo, které dobré össenské mámy říkají svým malým össenčatům, když jim ukazují jaké překvapení jim koupily ve městě. Třeba lahvičku ökrë, nebo tak. :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Možná by bylo snazší/udržitelnější kód vždycky vypsat do komentáře v HTML; jak se asi össensky řekne https://en.wikipedia.org/wiki/Quine_%28computing%29 ?
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    KAVEN: Vygenerovalo mi to "kük", což je super!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Jo, to "h" na začátku není moc pěkné, a "qv" byl bug. Upravil jsem to, výsledky teď vypadají líp. Ale každopádně vždycky je potřeba se do toho trochu zapojit a vysloveně pitomá slova přeskakovat.

    V javascriptu to není, je to php. Github nepoužívám, ale můžu to dát někam ke stažení.

    A na závěr dodávám: ägorröa! (optimisticky vybírám spíš ta povedená slova)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VANEK: hghëapä. (To ber jako ossenskou odpověd na tvoji větu :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Na "hpuëhtuë" bych ještě zapracoval, a "qv" sou-souhlásčím "qv" si taky nejsem jistý. (Chtělo by to rovnou kód v Javascriptu, nebo aspoň Githubu ;-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ono to bylo jen půl hodiny, a hlavně se to trefilo zrovna do chvíle, kdy jsem dokončil práci a novou nechtěl začínat. Lukas by se mnou asi nesouhlasil, ale trocha össeistiky ve vhodnou chvíli může být docela příjemná relaxace ...

    A pro všechny - neodolal jsem, a tady jsem stvořil generátor össeinu : http://www.domaci-soustruzeni.cz/ossegen.php . Nejvíc použitelných slov to dává při délce slova 2.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Ty se prostě ty chudáky z OneHotBook, co to pak budou číst nahlas, snažíš rozplakat... :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (A jinak kdysi jsem házela tenhle link vedle do auditka - [ BRAMBOREENA @ Vymýšlíme jména postav do knih, her, apod.- od HRDINŮ po BEZEJMENNÉ ... (taktéž jména předmětů, místopisná jména atd.) ] - problém se jmény řeším dlouhodobě... Auditko jinak moc užitečné není, znovu se tam potvrzuje známá pravda o vymýšlení čehokoliv: čím lépe se baví (a více hihňají) autoři při vymýšlení dané věci, tím hůře se baví (a více zubama skřípou) konzumenti výsledného produktu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: skvělé! Páni, děkuju moc! Ale hodinu nad tím neseď, probůh, to bych si jaktěživa neodpustila.
    Já mám ještě jedno tajné kritérium - nová slova vybírat tak, aby začínala na odlišné písmeno než většina stávajících, aby se to pletlo o trochu míň (buďme realisté - lidi to stejně v duchu čtou jako "ten chlap od A" a ženská od "E" nebo "ten hmyzák od G" :D) Čili Hvězdovládci budou wëtrëigaës! (protože od g už je toho tam povícero). To má říz :)

    To, že stávající podklady mnoho nenaznačují, se dá vidět i obráceně - stávající podklady člověka nijak zvlášť neomezují ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Dal by se třeba i naprogramovat generátor össenských slov ... to by mohlo být docela zajímavé, i když to znamená rezignaci na nějakou morfologii a podobně.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No já jsem ten typ co nejdřív potřebuje probrat podklady a hodinu nad tím přemýšlet :-) Díval jsem po slovech co by s hvězdovládou mohly mít něco společného. Tož "rawë" jsou "hlasy a hvězdy" - pravděpodobně jde zkráceninu delšího výrazu, takže by se s trochou snahy dalo předpokládat, že "hvězda" bude začínat na něco jako "wë". S trochou kreativity by se slovní základ spojený s "vládou" mohl nacházet ve slově "treighrü". U koncovek a vůbec morfologie tápu, stávající podklady mnoho nenaznačují. Ale jestliže slovo má znamenat současně hvězdovládce i hvězdovládu, tak by koncovka měla (čistě dojmově) sedět na obojí.

    Pár nápadů:

    waëghrinë
    wëtrëigaës
    ghrüwëkaës
    ghrëikawëakön
    wëiköghrükön
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ach pomoc! Kolektivní moudrosti internetu, znalci lingvistiky a maďarštiny, vzývám vás! Potřebuju vymyslet össenské slovo pro "Hvězdovládce"! Zrovna tam píšu:

    "Hvězdovládci nemají tvar, nemají tělo, nemají popis od biologů. Automaticky předpokládáme, že to zřejmě budou nějaké bytosti s vlastní individualitou, snad jakési Duše, ale v originálu Knih pro to žádný podklad není. Kdo ovládáte össein, víte, že ve slově (xx-přehláska-x-to-je-to-slovo-co-potřebuju-a-právě-proto-ho-potřebuju-xxx-přehláska-x) není nijak vyjádřena životnost. Je čistě otázkou kontextu, jestli ten pojem překládat jako Hvězdovládci – anebo jako Hvězdovláda."

    Tak pokud někoho napadá malebný shluk slabik, který by chtěl zvěčnit v Myceliu, prosím prosím, sem s ním! Sedím tu a datluju jak fretka, Lucas se mi zas zaběhl někam do chrámu, už mám v mozku totálně temno, nic mě nenapadá... čili další možnost, jak vymyslet pěkné össenské slovo, už je jenom nastříhat písmenka do pytlíku a jít si do zverimexu půjčit papouška. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam