• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak do Hradce kvůli tomu zase nepojedu, úplně blízko to není a normálně tam nejezdím. Obvykle se pohybuju tak do dvou kilkometrů od domu :-) S poštou bych to klidně risknul, ale jak myslíš.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: To bych tedy poště nesvěřila, vyčenichají je a sežerou!!! Leda si dát v pátek sraz v Hradci :) Jedu do Pardubic na besedu a po ní se chci sejít s Zuzkou Hlouškovou (iniciátorkou níže zmiňovaného projektu Žena se lvem), která bydlí u Jaroměře a které potřebuju předat slíbené lunice, čili v některém z přilehlých měst zapadnem někam do čajovny; a jak se tak dívám na mapu, Chvaleč je podstatně blíže těmto krajům než Praze... I když úplně za rohem to teda taky není, to uznávám.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: To nejsou, naopak díky vyuzení tam žádné plísně ani houby nebudou. A jelikož jsou klobásy volně pověšené, tak budou schnout a nezplesniví ani později. Obejdou se i bez sühëhlu.

    Právě jsem objevil nejlepší název pro šestý díl Mycelia! "Vyuzení a vysušení"!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: a jsou fermentované ušlechtilou houbou? Tedy plísní?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak všechno úspěšně povražděno, zpracováno, vyuzeno. Už chybí jen to Mycelium ...

    BRAMBOREENA: tak mě napadlo, že bych mohl podpořit autora věcným darem. Když mi třeba tady do pošty napíšeš adresu, tak ti pošlu pár klobás ;-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KAVEN: Co taky jiného udělat s masem ze staršího kusu. Jen to obírání tuku… moc mi ty kozy nechybí :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GENTIANA: Šašlik ani ne, nejlepší produkt z našich koz je tohleto :-)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: Myslím, že šašlik se bude k myceliu tak akorát hodit.
    GALE
    GALE --- ---
    Jen trochu OT... Na Startovači jsem si pořídila Ženu se lvem s podpisy autorek. Toto nasazení mě obzvlášť zaujalo, protože si moje mysl nedokáže představit, jak se dva týdny před vánoci autorky dokáží sejít a ve 13 lidech podepsat desítky knih. Máte můj neskonalý obdiv.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Od středy po republice! Juchů, a prej že to bude až v prosinci ... :-) Tak teďka o víkendu máme kozí zabijačku, to je vždycky takové poslední pracovní vypětí na závěr zemědělské sezóny. Takže v týdnu už můžu relaxovat s knížkou za odměnu jak jsem to všechno pěkně zvládnul. Už se nemůžu dočkat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zvědové se pohybují i po městě, nejen v tiskárnách... a fotí a fotí, třeba lavičky...
    (aneb "Páni, tohle jsem ovšem nečekala!" :D)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JULIANNE: aha... a pokud je to písemné, tak to bych klidně podnikla... :D
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Ha, a já chat vždycky brala jako písemný; to, co popisuješ, není chat, ale videohovor. Pokud to má být videohovor, mělo by se to na stránce projektu upřesnit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: já si dělám legraci, ale taky jsem jeden svůj projekt prohnal Startovačem.. . na druhou stranu, poslat slíbené pohlednice z Tirany se ukázalo jako nesplnitelnější, než to vypadalo (pohlednice totiž jsou totiž v éře Facebooku už naprosto out, nakonec jsem našel zapadlý obchod s kuriozitami pro turisty, mezi které se pohlednice nyní řadí...). takže chápu, že mluvit do mikrofonu se zdá být dřina, ale občas někteří fundraiseři jako odměnu naslibují i šílenější věci :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (ale je fakt, že nyxáci mají protekci - sem píšu věci, které bych na FB nedala...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: To je ale NAŽIVO! Jakože na mikrofon! Mluvit! Ó hrůzo medúzo! Po mně to chtěly editorky taky, a já to odmítla, neb můj odpor k telefonování zahrnuje i Skype :D Radši jsem se vyvlékla úlitbou v podobě podepsaného Mycélka a těch lunic.

    (Ale Osud si na mě bohužel obratem došlápl... rozbila se pračka, potřebuju zatelefonovat opraváři... topíme se v závějích špinavýho prádla... marně sbírám odvahu, ajaj... :D)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: koukám na odměnu: "1000,- za chat s autorkou???" :-)) sakra, to si tady na NYXu teda žijeme :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Je to druhý den a vybráno je 27 procent - super, paráda! :) A moje lunice zmizely jako jedny z prvních, to mám radost. Snad se to povede, mohla by to být krásná knížka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: tak to teda sbohem čekání do vánoc :-) ale super :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mezitím se chystá dosti mimořádná antologie "Žena se lvem" (která bude následovaná dalšími ženami s dalšími zvířaty) - bude to čtveřice antologií ženských autorek SFFH. Projekt vymyslely a už rok dávají dohromady Františka Vrbenská a Zuzana Hloušková, já tam mám jednu poměrně brutální povídku (podle všeho dokonce hned na začátku) a projekt je ode dneška na Startovači:

    Podpořte "Žena se lvem" na Startovači - Projekty | Startovač
    https://www.startovac.cz/projekty/zena-se-lvem/

    PS: a málo bylo fima; čili mezi "odměnami" jsou i tři moje vlastnoručně vyráběné lunice (vzadu označené logem Mycelia, což bude nadále cechovní značka mé hutě); a to je ten oslí můstek, který vysvětluje, proč to sem dávám. Leda by si tedy někdo chtěl přečíst tu povídku :)

    PPS: Za každé přesdílení a přeposlání odkazu budu já i editorky vděčné; projekt ze Startovače se musí šířit, co to dá, aby se o něm případní zájemci dověděli včas!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Neoficiální insider info z Kosmasu: zatím to vypadá, že v Kosmasu v pondělí 31.10, v pražských prodejnách v úterý, od středy po republice. (Všude máme tajné zvědy nakažené houbami :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam