• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zvědové se pohybují i po městě, nejen v tiskárnách... a fotí a fotí, třeba lavičky...
    (aneb "Páni, tohle jsem ovšem nečekala!" :D)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JULIANNE: aha... a pokud je to písemné, tak to bych klidně podnikla... :D
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Ha, a já chat vždycky brala jako písemný; to, co popisuješ, není chat, ale videohovor. Pokud to má být videohovor, mělo by se to na stránce projektu upřesnit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: já si dělám legraci, ale taky jsem jeden svůj projekt prohnal Startovačem.. . na druhou stranu, poslat slíbené pohlednice z Tirany se ukázalo jako nesplnitelnější, než to vypadalo (pohlednice totiž jsou totiž v éře Facebooku už naprosto out, nakonec jsem našel zapadlý obchod s kuriozitami pro turisty, mezi které se pohlednice nyní řadí...). takže chápu, že mluvit do mikrofonu se zdá být dřina, ale občas někteří fundraiseři jako odměnu naslibují i šílenější věci :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (ale je fakt, že nyxáci mají protekci - sem píšu věci, které bych na FB nedala...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: To je ale NAŽIVO! Jakože na mikrofon! Mluvit! Ó hrůzo medúzo! Po mně to chtěly editorky taky, a já to odmítla, neb můj odpor k telefonování zahrnuje i Skype :D Radši jsem se vyvlékla úlitbou v podobě podepsaného Mycélka a těch lunic.

    (Ale Osud si na mě bohužel obratem došlápl... rozbila se pračka, potřebuju zatelefonovat opraváři... topíme se v závějích špinavýho prádla... marně sbírám odvahu, ajaj... :D)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: koukám na odměnu: "1000,- za chat s autorkou???" :-)) sakra, to si tady na NYXu teda žijeme :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Je to druhý den a vybráno je 27 procent - super, paráda! :) A moje lunice zmizely jako jedny z prvních, to mám radost. Snad se to povede, mohla by to být krásná knížka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: tak to teda sbohem čekání do vánoc :-) ale super :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mezitím se chystá dosti mimořádná antologie "Žena se lvem" (která bude následovaná dalšími ženami s dalšími zvířaty) - bude to čtveřice antologií ženských autorek SFFH. Projekt vymyslely a už rok dávají dohromady Františka Vrbenská a Zuzana Hloušková, já tam mám jednu poměrně brutální povídku (podle všeho dokonce hned na začátku) a projekt je ode dneška na Startovači:

    Podpořte "Žena se lvem" na Startovači - Projekty | Startovač
    https://www.startovac.cz/projekty/zena-se-lvem/

    PS: a málo bylo fima; čili mezi "odměnami" jsou i tři moje vlastnoručně vyráběné lunice (vzadu označené logem Mycelia, což bude nadále cechovní značka mé hutě); a to je ten oslí můstek, který vysvětluje, proč to sem dávám. Leda by si tedy někdo chtěl přečíst tu povídku :)

    PPS: Za každé přesdílení a přeposlání odkazu budu já i editorky vděčné; projekt ze Startovače se musí šířit, co to dá, aby se o něm případní zájemci dověděli včas!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Neoficiální insider info z Kosmasu: zatím to vypadá, že v Kosmasu v pondělí 31.10, v pražských prodejnách v úterý, od středy po republice. (Všude máme tajné zvědy nakažené houbami :D)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    fun facts: mycelium, konkrétně mykorhizy, slouží jako obchodníci a spojky mezi stromy v lese. mykorhizní mycelium vyměňuje soli (převážně fosforečnany) za sacharidy se stromy. dokonce je vydíratelné; když strom sníží dodávku sacharidů, mykorhiza přidá solí (což je logický mechanizmus, mykorhiza nemá zájem, aby strom zašel, takže snížení dodávky je doklad zhoršené funkce a symbiontu je třeba pomoci). mycelium také umí distribuovat látky pro jiné rostliny, v řádech hodin je schopno látky produkované jedním stromem rozvést účinně do stromů okolních. jediné, co z toho má, je zachování symbiontů. zdá se, že ve vztahu k rostlinám tahá mycelium za ten kratší konec provazu.
    SEAN
    SEAN --- ---
    BRAMBOREENA: Kdy vyjde elektronická verze?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OMNISLASH: S nikým s OneHotBook jsem v poslední době nemluvila, ale pozeptám se.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Přeletělo mi přes FB - zvědové jsou všude :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    jak to vypada s audio verzi treti knihy?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BALAENA: Tož když došlo ke zničení Össe a tak, přestaly mít ty krvavé rituály jakýkoli přímý účel a staly se echt náboženstvím. Nekrvácíš, nedosáhneš spásy a věčného odpočinku v Akkütlixově stínu a podobně. Össeané taky ztratili monopol na myceliální technologie, nicméně furt mají náskok, takže vyrábějí transgenní lysohlávky pro feťáky všech planet, Bruntálce používají jako živnou půdu a pokusné osoby... a tak.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENTIANA: to máš jedno, Krchov nebo Bruntál, tak jako tak tam donesli aspoň nějakou civilizaci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam