• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOUNTBATTEN: tak na generovanijmen a nazvu v tech vecne rozhrabanych fanfic povidkach pouzivam finsky etymologocky slovnik. Nicmene jsrm zatim nic, co by se finstine vyrazneji podobalo, u Vilmy nevidela.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOUNTBATTEN: tak při překladu do ugrofinských jazyků by se oseanské názvy mohly podobat češtině ;-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    je pravda, ze pri prekladu do nekterych jazyku ta vizualni malebnost ossenstiny zanikne:) A jeste radsi zkontrolovat, jestli ossenska slovicka v madarstine/estonstine/finstine neco neznamenaj :-))))
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Musím říct, že zbytek maďarského textu vypadá skoro hůř jak ty össenské přehlásky
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: ha, na konci je anketa, kterou z prezentovaných knih přeložit do maďarštiny. je tam i mucelium V, tak kdybys uspěla, předpokládám, že přeloží i I - IV :) (ale zas tak by mě nepřekvapilo, kdyby ne ;) )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě si sem odložím (houby prorůstají na jih zásluhou Julie Novákové, která šíří informace o české sci-fi):
    Itt van az öt legjobb idei fantasztikus mű Csehországból | Mandiner.sci-fi
    http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20161117_itt_van_az_ot_legjobb_idei_fantasztikus_mu_csehorszagbol
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOUNTBATTEN: Parazitická houba na hmyzu tu byla kdysi dávno, tak před dvěma lety, včetně silně nechuťáckých fotek... ale dobrý si to občas připomenout, aby člověk přestal nadávat na kazící se poměry a mizející svobodu a místo toho se těšil z prostého faktu, že při vší té bídě a špíně aspoň není houbovou zombií :D No a knížku mi velice nadšeně doporučovala Šárka z OneHotBook (dělají ji jako audioknihu - zas další kousek, který při nahrávání předběhl Mycelium :D), a to hlavně kvůli zajímavému úhlu pohledu (a vypravěčce). Houbové zombie jako takové ale byly na více místech, určitě jsem o nich četla v anotaci nejméně jedné další knihy (tam zas byly nějaké karanténní zóny někde v Americe, houbová nákaza, útěky přes zeď a tak podobně), ale samozřejmě už netuším, jak se to jmenovalo. No a pak existuje počítačová hra, naše malé holčičky onehdá s velkou oblibou zabíjely houbové zombie po celých hejnech. ;)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Kdyz tady jedete odkazy na vsemozne mocnosti hub a (literarni) dila, ktere maj houbu za fatalni cinitel, tak uz jste tu cupovali knihu Vsemi dary obdarovana? Respektive realnou houbu druhu Ophiocordycipitaceae, ktere ziji paraziticky na ruznych rostlinach a zivocisich, napr. mravencich (resp.v mravencich, z mravencu a tak;) )
    Ophiocordyceps unilateralis - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ophiocordyceps_unilateralis
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    477 new.. shoot :D
    tak ted si to musim tady unbooknout, nez to cely prectu zas od zacatku :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě ten piktogram! :D

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Odkaz nefunguje, ta FB skupina už asi neexistuje nebo je teď tajná.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (A ne, neztotožňuju se s tím natolik, abych tímto způsobem začala sama psát.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: "snový-nočněmůrní způsob" - ano, s tímto popisem zcela souhlasím.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: hlubinná psychologie - trefilas mě přesně ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: A já pročítal na webu už loni a jsem taky proti (jakkoli jistým snovým-nočněmůrním způsobem pohlcující to je): [ VANEK @ Nakladatelské peklo aneb Co se schumelí mezi vydavateli ] Ale knížku bych si půjčil a prolistoval.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Fénixcon a křest Ženy se lvem: napřed manufaktura (šedesát kusů se podepisovalo), pak řečnění, pak pokus vyfotit celé naše hejno rybek, aby žádná nemrkla. Con byl jeden z těch velmi povedených, atmosféra úžasná. Pobíhala jsem tam jak fretka (nějaký podíl jsem měla na čtyřech pořadech), se spoustou lidí si popovídala, s několika novými se seznámila a fakt si to užila. Jeden z nejzajímavějších momentů ovšem byla přednáška Jany Richterové ( http://www.janarichterova.cz/ ) o psaní; šla na to z pohledu hlubinné psychologie a takový pocit souznění s tezemi, které někdo na pódiu vykládá, málokdy mívám. Knížku jsem cestou zpátky okamžitě rozečetla, je zvláštně snová - pomalé uhlazené vyprávění, ze kterého tu a tam probleskne nějaký ostrý obraz, při kterém zatrne. Leží mi v hlavě víc než Uršula (Vyprávění), kterou jsem četla cestou tam. (Toto má být doporučení pro Jarmika a Sargo, že by se jim to mohlo líbit... i Kavenovi možná... zato Elho_cidovi a Gaarqovi asi spíš ne :D).





    SHEALA
    SHEALA --- ---
    https://www.facebook.com/boshtv/videos/1142981905780308/

    (shrnutí - houby možná cestují vesmírem)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Připomínám Fénixcon - kdo jste z Brna, zítra máte znamenitou možnost vidět křest Ženy se lvem a navštívit pořad, který máme společně s Honzou Kotoučem a jehož tématem je porovnání sérií Hirano a Mycelium. Budou tam otázky typu "Kolik (řádově) uděláš mrtvol na knihu?" či "Jaká je (řádově) během děje škoda na majetku a vybavení – kolik výbuchů, kolik zničených lodí a planet?" nebo "Jsou ve tvém světě zvířata?", případně "Jsou ve tvém světě houby?" :) (Myslím, že ve škodě a mrtvolách Johnak jasně vede.)

    Odjíždíme s manželem teď odpoledne, čili opíjet se tam budem už dneska :)
    (Akorát prosíme ŽÁDNÉ NETAKTNÍ OTÁZKY na termín vydání Kingdom Come nebo šestého dílu.)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Posaďte se, slečno Wardová. Dáte si čaj?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    UNREALONE: Ty když čteš, vydáváš zvuky? No hodně štěstí při čtení v tramvaji.:)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Musím říct, že jsem si výslovnost představoval "temnější".
    Např. treighrü myslím čtou spíš jako treighrí, nebo Parlüxoel jako Parlixoel.
    Ale když to člověk čte, tak si v hlavě může dělat zvuky jaké chce :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam