• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FERRYH: Zkrátka telepatie, neasi. Čtu myšlenky všem okolním psavcům a systematicky jim kradu nápady! :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tenhle komentar od Clarice na Legii http://www.legie.info/uzivatel/1036-clarice/komentare
    tak nevim jestli te proklina nebo chvali ;O)
    "…Mycelium má jen jednu drobnou vadu - Vilma Kadlečková vyzobala všechny dobré nápady. A co teď mají dělat ostatní psavci, aby se necítili jako kopíráci :)?…"
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Člověku se ani nechce věřit že by to byla náhoda. Kdoví jestli to není stejné jako s tím hmyzákem co se samovolně objevoval v dalekozření. Prostě když se má stát něco fakt významného, tak se samovolně objevují předzvěsti. Já myslím, že to značí, že poslední díl bude už každou chvíli dopsaný ;-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Přišel mi mail z Kosmasu - viz níže. :) Čili děkuji všem, kteří si koupili pátý díl přes odkaz na myceliálním webu a pomohli tak vytvořit níže uvedené pětkami promořené číslo! :D :D :D

    Dobrý den,
    v partnerském programu Kosmas.cz Vám vznikl nárok pro fakturaci provizí.
    Částka k fakturaci: 555 Kč
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: prostě rozdělit to na Silmarilion (Argenition :-) a nějaké novodobé/soudobé legendy, fámy, hoaxy a drby o tomtéž :-)

    když nějaká postava jen tak přemýšlí o tom, že někde zaslechla, že cesta pomalou gerdánskou lodí trvá měsíc, tak to není fakt, který by měla ověřený.. já taky nevím, jak dlouho trvá cesta běžnou jachtou přes Atlantik, místo letadlem.. možná 2 týdny? asi jak s kterým kapitánem..
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: Tohle jsi ovšem nádherně vystihl (" autor popisuje ten stav, ve kterém se ten svět nachází ve chvíli, kdy se zrovna dívá") - přesně; do kamene tesat!!! :)

    A když další přihlížející najdou chyby, které jsem neviděla, samozřejmě se je všemi prostředky pokusím opravit; ale pokud to náhodou nepůjde, co naplat - zkrátka s tím budu muset žít. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: tak ne nutně mužským a ženským.. spíš hard-sci-fi není beletrie, no.. hlavní postavou jsou tam skutečné i fiktivní přírodní zákony a svět, který vytváří :-) lidi tam figurují spíš jako kulisy.

    taky si dělám legraci.. ale ono kdyby to bylo nějak dokonale promyšleně katalogizované, ty imaginární světy, tak by to asi ani nikoho nebavilo. Ty drobné nekonzistence jsou spíš zábava.. je vidět, že má autor nějakou vizi, která si žije tak nějak v podstatě svým životem... a holt autor popisuje ten stav, ve kterém se ten svět nachází ve chvíli, kdy se zrovna dívá :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: ... aneb rozdíl mezi "typicky ženským" a "typicky mužským" psaním v kostce :D

    (Dělám si legraci.)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: něco jako soukromý tryskáč? Resp jak se dneska dopravuje 1 procento populace, když si chce z "přednášky" na Seychelách odskočit za milencem v Davosu na lyžovačku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: zatímco ty bys potřebovala partu konzultujících hard-scifi nerdů, tak typický autor sci-fi by naopak potřeboval konzultantky, které by mu pomohly zalidnit jeho vytuněný vesmír aspoň trochu uvěřitelnými postavami a jejich příběhy :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: To bude ono! Takové jsou to bestie záludné!!! :D
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Ha, už vím! Lodě telepaticky všechny včetně autorky zblbly, aby si mysleli, že se bez nich neobejdou, ačkoli obejdou!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Nouzi ne, ale jak vidno, nacházíš chyby, na které se předtím nepřišlo. (Ale zas ostatní našli jiné chyby, na které se tudíž přišlo, a úplně bez chyb to mít asi není v lidských silách.)

    Ta věc s "cestovní rychlostí" ve skutečnosti má ještě jedno vysvětlení (se kterým počítám a někdy od čtvrtého dílu se to tam připravuje), ale chyba je to stejně, protože je to věc, kterou Pausue coby postava rozhodně vědět nemohla. (Začala jsem to sem psát, ale je to tak obludný spoiler, že jsem to radši zase smazala :D)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Já si toho taky všimnul až poněkolikáté.

    Ale jak jsem psal minule - sice se po betačtení moc nederu, protože číst knížky monitoru, na který normálně koukám až až, se mi nechce, ale pokud to bude potřeba, tak to zkousnu. Minule jsi říkala že až takovou nouzi o betačtenáře nemáš, takže jsem dal přednost tomu přečíst si to až hotové a na papíře.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No ... ve chvíli kdy takový pohon existuje, tak je jedno jak je drahý. Znamená to prostě že Gerdánské lodě nejsou zase o tolik horší než össenské. A kdyby náhodou všechny Lodě odletěly, tak pořád existuje docela dobrá náhrada. Jestli se dá z Össe na Zemi dostat bez Lodí za 15 dní, tak rozhodně nelze tvrdit že by v tom případě byla Země nějak moc izolovaná. Podle mně to dost zlehčuje význam Lodí.

    Vsadil bych se, že kdyby Lodě odlítly, tak össenská církev bude tím, kdo si velmi rychle sežene pár lodí se super-hyper pohonem, a bude s jejich pomocí přinejmenším udržovat vliv.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: To je slovo ostříleného redaktora :)
    Jenže on tam musí za těch patnáct dní přiletět, jinak bych musela děj šestky posunout a říct, že ten čas mezitím uplynul (čímž by to ale pak zase nezapadalo do dalších navázaných linií). Ne; prostě bude mít spešl turbo-hyper-super-pohon.
    Aha, zrovna to Genciána píše :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Aspoň tak jsem to pochopila já.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Tak expresní dopravní loď, řekněme, TGV, poněkud luxusní a silně drahá, Gerdánci vědí svoje, takže mají i nemyceliální technologie, které za něco stojí, vs. össenská kocábka na úrovni Škody RTO, protože proč jakkoli zlepšovat kvalitu anorganické lodní dopravy, když máme dokonale vyhovující myceliální.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: A je těch 15 dnů nějak logicky vázáno v ději? Protože pokud ne, dá se jistě předstírat, že to jsou nějaké spešl gerdánské "lodní dny", jinak dlouhé než pozemské dny :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ajaj. Tak to je fakt blbě. Regulérní chyba, kterou teda nevím jak zakamufluju. Tak už mě to konečně dostihlo - průšvih plynoucí z toho, že si mapičky a tabulčičky dost pečlivě nedělám... :( Já se nad tím zamyslím, jak by se to v šestce dalo ještě okecat.

    (A ty se opovaž vyvléknout z betačtení šestého dílu, když takovéhle chyby dokážeš najít! Ti to normálně vytisknu na papír a pošlu poštou, aby to nebylo na monitoru. :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam