• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Nech premiéru pátého dílu na příští rok na léto do Bilovce, pořád ti to říkám :-)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Můžu potvrdit. Jakmile jsem Ženu se lvem vyndala z balíčku, překvapila mě vizuální kvalitou i kvalitou zpracování. A opravdu se dobře drží. Jen je malá na všechny obaly, co mám doma, ale za to se vejde do většiny mých kabelek. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak update záležitosti s Třincem: dohodly jsme se se slečnou organizátorkou, že tam dorazím buď na Bookcon (což je někdy na podzim, snad v říjnu či listopadu) nebo na druhý ročník Triconu za rok.
    Ono nejde jen o čistou lenost (já v zásadě jezdím na besedy ráda - teď už jo; před dvěma lety jsem se šíleně bála mluvit před lidmi, ale už jsem se naučila si to dokonce vyloženě užívat :D). I kdybychom totiž odhlédli od té šílené cesty, je fakt otravné pořád mlžit ohledně posledního dílu; dokud to není dopsané, ty besedy jsou vlastně o ničem, pořád je to jen samé "ještě to není, ale vlastně to skoro už je, a až to bude, tak si to povíme, teď o tom nechci mluvit, protože spoilery"; no kdo má mít na tohle pořád nervy :D

    Čili vlastní pořad nebudu mít ani na Pragoffestu, ale chystám se tam aspoň na otočku a zajdu (coby "publikum") na besedu Temnářky o ženském psaní. Tam přijede i Zuzka Hloušková z Hradce, editorka antologie Žena se lvem, tak to tam přijdeme připomenout. Mimochodem ta knížka se povedla, vizuálně je pěkná, do ruky je pěkná, sazba je pěkná, a povídkami se postupně pročítám a líbí se mi, takže nakonec to dobře dopadlo (když beru v úvahu všechen ten stres před vydáním a všemožné potíže, které ten projekt provázely).
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA:
    ZUZKAOU: Ti úředníci by jistě měli výhrady vůči lidským obětem. Někdy bývají až nechutně netolerantní.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Hlavně to ze zdi nesundávej holýma rukama!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: zaplatiš studenta humanitního oboru, a nasbira ti je :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: ale zkusit by se to mohlo. Myslím, že těch tři sta lidí by jistě dodalo i fotky svého hnisu, aby bylo jasné, že s krvavýma oběťma to myslíme vážně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: bohužel kromě podpisů potřebuješ ještě úředníka...

    Ministerstvo kultury odmítlo registrovat Konopnou církev – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koktejl/425434-ministerstvo-kultury-odmitlo-registrovat-konopnou-cirkev.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: teď je náhodou nejvíc v módě pití sava za účelem detoxu. (Což je v principu vlastně lidská oběť, ale oni si to zřejmě ne úplně uvědomují :D) Ale převibrovávání do vyšší dimenze je taky fajn.

    A mohlo by tě zajímat (a ocení jistě i Argannah, ale ta o tom jistě ví): http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-vojtiskem-0tq-/domaci.aspx?c=A170112_095027_domaci_zt - zkrátka, o bludech všech druhů se ví a vědecky se to zkoumá. S Myceliem obzvláště rezonují ty záležitosti s mimozemským božským vtělením. A mimochodem tam zazněl zajímavý střípek informace spíše organizačního charakteru: k registraci církve je potřeba jen tři sta podpisů! TŘI STA!!! To dáme! To dáme!!! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GENTIANA: pche, to já mám doma velkou ikonu Aštara Šerana skoro 2x1 metr :-) od umělce, co u nás před lety pracoval a zůstalo to po něm ve skladu, který jsme rušili. Si myslím, že Plejáďané jsou skoro to samé, co Fomalhiwané :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já bych řekl, že tohle je rozhodně místo, kde se naše čakry dotýkají RA-prostoru :-) a "vertikální stav vědomí" se mi taky moc líbí :-))
    http://www.tachyongate.com/ajax/product.php?productID=59&language=cs&height=500&width=600
    Tachyon Gate – Tachyonová energie, tachyonizované produkty
    http://www.tachyongate.com/cs/o-tachyonu/26-teorie.html
    problém je, že jsem nikdy nepochopil, jestli si celý tenhle tachyonový business neotevřel nějaký zasloužilý teoretický fyzik jako provokaci, aby pronikl mezi takové ty hardcore esoteriky, jaké si tak moc pěkne popsala...
    (no nic, končím offtopic :-) prostě je na tom něco skrytě vtipného, typu že běžný sci-fi fan upřímně věří, že nadsvětelné cestování je možné a dělí nás od něj jen trochu pokroku, stejně jako běžný ezo fanda věří, že čakry a aura jsou jen další krok za běžnými hypnotizérskými dovednostmi.. stejně je zajímavé, jak hypnóza, což je jev, který prokazatelně existuje, vlastně v posledních letech docela "vyšla z módy"...)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: asi buď rád.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: ano, to jsem našel na wiki, tu historku :-) myslím, že by se ti (zejména pro nadsvětelné cestování) mohly hodit i
    Tachyonizované™ vložky do bot Happy Souls (Tachyonized Happy Souls™) :: Tachyon-ostrava
    http://tachyon-ostrava.webnode.cz/...zovane-TM-vlozky-do-bot-happy-souls-tachyonized-happy-souls-TM/
    :-) to je můj oblíbený postmoderní mem, protože samozřejmě, dostatečně vyspělou esoteriku nejde odlišit od fyziky :-) a myslím, že je to docela aktuální téma i pro svět Mycelia!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Lahvičky jsem znal, kdysi jsem se účastnil výzkumu nějaké studentky na toto téma. Vzala nás domů, ukázala poličku plnou takových lahviček, a měli jsme vybrat která se nám nejvíc líbí atd. A pak jsme vyplňovali dotazník o sobě. Ani nevím co z toho nakonec vyvodila.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (aha, ta historka s tancovačkou je přímo v té zde odkazované wikipedii - XCHAOS )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ano, o Břetislavu Kafkovi samozřejmě vím :) Někde na netu je i skvělá historka o tom, jak se o svých psychotronických schopnostech dověděl - omylem uvedl do transu nějakého chlapa na venkovské tancovačce, načež tam přišel nějaký skutečný senzibil a vynadal mu, že neví, co lidem dělá. (To bylo předobrazem některých scén, kdy Lucas omylem lidi trochu přidusí...)
    Hodně motivů má reálný podklad v té "veřejně přetřásané" ezoterice - barevnými lahvičkami počínaje (to je mírně upravené http://www.aura-soma.cz/%C4%8Dl%C3%A1nek/lahvi%C4%8Dky-equilibrium ) až po archetyp božského dítěte, promítaný do psychoaktivních předmětů (to je zas mírně upravený Jung). :D Inspirací pro "měsíční vyznání" (ten bubínek, ve kterém se něco "přesýpá" a který má v prvním dílu Fiona) bylo tohle - http://www.music-store.cz/novinky/meinl-daf-persky-bubinek - či něco podobného, co jsem na jedné mystické akci s perskými tanci a pravým Peršanem slyšela; písek v tom asi nebyl, ale cosi se v tom jakoby přesýpalo a chřestilo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: asi to tam zmíněno je, ale když jsem to četl, tak mi nenapadlo to obratem začít googlit. Kromě slova robot dala teda čeština světu i slovo protonace :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: A hele, ten Kafka byl z Červeného Kostelce, to je kousíček od nás. Dodej souřadnice argenitového pokladu, a můžu tam vyrazit s krumpáčem :-)

    Jinak teda že pojem "protonace" je vynález nějakého Břetislava Kafky je někde v Myceliu zmíněno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: tak proč se plomcat kolem tématu technologické singularity, když můžeme mít zhoubnou "myceliální singularitu" :-) Lodím narostou plodnice, vypráší z nich výtrusy a bude to :-)

    mimochodem (pozor - spoiler jiného universa!) - u Vernora Vinge je "countermeasure", protiopatření proti ne přímo technologické singularitě (tu představuje Blight), ale proti podmínkám, umožňujícím jeho šíření a fungování (tedy něco, co degraduje galaktickou Beyond zónu na Slow zónu) je cosi, co má aspoň na pohled (u zdroje) značně houbovitou vizuální povahu :-) BTW...
    tahle transmutace na úrovni "zón platnosti fyzikálních zákonů" mě poněkud připomíná transmutaci, která ve vesmíru Mycelia probíhá v R/A prostoru, a na kterou jsem taky celkem zvědav...


    Záplatka typu "pozor, od teď změna fyzikálních zákonů" je ovšem už současně poměrně vysoká forma hard sci-fi :-) (ale zase v Myceliu je to poměrně rafinovaně spíš změna psychotronických, než fyzikálních zákonů :-). Každopádně, zajímalo mi, kde BRAMBOREENA vzala tu "protonaci", a ejhle:
    1. Vědomí podle B. Kafky
    http://ceska.psychotronika.cz/...p/oldrich-valek-sirsi-pojeti-lidske-psychiky/1-vedomi-podle-b-kafky
    Břetislav Kafka – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99etislav_Kafka
    ... aneb hledejte v Červeném Kostelci zakopaný argenitový poklad :-)

    ... ono to fakt není celé žádná náhodná slátanina z příšer, vybavených příslušnými obranými a útočnými čísly :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: tak to doufám! ale zase je třeba sepsat katalog toho, co všechno musí být vysvětleno, aby se čtenář posledního dílu necítil ošizen (i když zase je asi třeba otevřít si dvířka pro nějakou další ságu...holt u sci-fi/fantasy autorů čtenář nikdy nemá jistotu, zda autor náhodou nepotřebuje psaním splatit hypotéku :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam