• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: A hele, ten Kafka byl z Červeného Kostelce, to je kousíček od nás. Dodej souřadnice argenitového pokladu, a můžu tam vyrazit s krumpáčem :-)

    Jinak teda že pojem "protonace" je vynález nějakého Břetislava Kafky je někde v Myceliu zmíněno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: tak proč se plomcat kolem tématu technologické singularity, když můžeme mít zhoubnou "myceliální singularitu" :-) Lodím narostou plodnice, vypráší z nich výtrusy a bude to :-)

    mimochodem (pozor - spoiler jiného universa!) - u Vernora Vinge je "countermeasure", protiopatření proti ne přímo technologické singularitě (tu představuje Blight), ale proti podmínkám, umožňujícím jeho šíření a fungování (tedy něco, co degraduje galaktickou Beyond zónu na Slow zónu) je cosi, co má aspoň na pohled (u zdroje) značně houbovitou vizuální povahu :-) BTW...
    tahle transmutace na úrovni "zón platnosti fyzikálních zákonů" mě poněkud připomíná transmutaci, která ve vesmíru Mycelia probíhá v R/A prostoru, a na kterou jsem taky celkem zvědav...


    Záplatka typu "pozor, od teď změna fyzikálních zákonů" je ovšem už současně poměrně vysoká forma hard sci-fi :-) (ale zase v Myceliu je to poměrně rafinovaně spíš změna psychotronických, než fyzikálních zákonů :-). Každopádně, zajímalo mi, kde BRAMBOREENA vzala tu "protonaci", a ejhle:
    1. Vědomí podle B. Kafky
    http://ceska.psychotronika.cz/...p/oldrich-valek-sirsi-pojeti-lidske-psychiky/1-vedomi-podle-b-kafky
    Břetislav Kafka – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99etislav_Kafka
    ... aneb hledejte v Červeném Kostelci zakopaný argenitový poklad :-)

    ... ono to fakt není celé žádná náhodná slátanina z příšer, vybavených příslušnými obranými a útočnými čísly :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: tak to doufám! ale zase je třeba sepsat katalog toho, co všechno musí být vysvětleno, aby se čtenář posledního dílu necítil ošizen (i když zase je asi třeba otevřít si dvířka pro nějakou další ságu...holt u sci-fi/fantasy autorů čtenář nikdy nemá jistotu, zda autor náhodou nepotřebuje psaním splatit hypotéku :-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    No, of nyx kamaradka rika mycelialni voda. (Micelarni voda na oblicej). Jo, je Mycelium positive.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Já si dneska v oddělení pečiva vybírala něco k snídani: cože, myceliální taštička? Aha, cereální. Radši jsem ji tam nechala.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Přistihla jsem se, že šamponu proti plísni řikám antimyceliální. No nic.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: jako hlavní hybatel mi přijdou lodě, a vtipné je, že ještě ani ne tak zcela uvědomělý hybatel. Oni něco chtějí - tedy reprodučkní samostattnost - ale není to zcela přesné, jako když něco chtějí lidé.

    Jo a potom jsou tady Osseané, kteří se jim v tom snaží zuby nehty zabránit, a díky tomu si vybudují mocenské struktury. Které serou Lucase tak strašně, že kvůli nic spustí proces, který možná dá lodím onu reprodukční samostatnost. Aš šáda se napřed pokusí brát jako loutku, ale Aš šád pochopitelně nechce.
    ENDER_W
    ENDER_W --- ---
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To se asi vysvětlí v posledním díle, ne? To je jako kdyby ses po Jantarových očích dožadoval vysvětlení od koho chytil Lucas Morrisonovu chorobu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RIP: ...což mě připomnělo, že sakra, plácáme se všichni v mystické omáčce a úplně se zapomínáme dožadovat vysvětlení některých tajemství... třeba zrovna obrazce na té obálce? whodunit, howdunit a whydunit? pokud jsem to nečetl špatně a na přeskáčku a něco jsem nevynechal, tak kromě celkem samozřejmé teorie Aš~šáda jako hlavního kejklíře celé hexalogie podle mě chybí vysvětlení proč (nebo jsem ho fakt přeskočil?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CORNHOLIO: Petr Chobot, fskutečnosti velvyslanec Össenské houbočajovny? :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Třinecká knihovna je docela vyhlášená. Mohla sis vzít s sebou nějaký tlustospis, který se ti nechtělo číst ;-)
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: To bude v poho, Šestá je "Pastorální". To Pátá, ta byla Osudová :-).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Tebe otrávit nemůžu, ty mě máš v hrsti, ještě potřebuju šestou obálku :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: v knihovnách to dělávaj, většinou nabízejí cca tisícovku. Ve skutečnosti jsme tu (doma) řešili, jestli to nepojmout jako rodinný výlet do Krakova (a mě by nechali cestou v Třinci), ale dcera jede do Krakova a Osvětimi o měsíc později se školou.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: V tomhle vede ten Honza Macháček s pražskou larhdökawöarnou. :D
    A jinak díky, zachránilas mě, nemusím jít tu kostku hledat... v duchu jsem si řekla, že první komentář to rozhodne :D
    (A obecně tedy - ano, mám problém říkat lidem ne, ale konkrétně v případě jakýchkoliv besed a rozhovorů atd. v souvislosti s psaním jsem se před vydáním prvního Mycelia rozhodla, že se budu držet obecné strategie "všude chodit, všem vyjít vstříc, nikdy neodmítat", protože když už jsem tomu svému blábolu věnovala tak nestvůrné množství času, tohle je ještě to nejmenší. Ale poměr "devět hodin cesty ku jedné hodině besedy pro celkem dvanáct potenciálních účastníků, přičemž pět jich bude stejně tou dobou kecat na chodbě"... no to je těžký i pro Brambopinkertýnu.

    Ovšem pokud byste někdo byl z Třince, tak zde... https://www.facebook.com/events/1834695973411488/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Proplatí ti aspoň cestu? Jestli z toho vyjdeš dramaticky ztrátově, tak bych se na to v tomhle případě vybodla
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SHEALA: pořád lepší než lahdo-kvokar, jak jsem to měl ze začátku tendenci číst já:) A už dost, jinak nás Vilma otráví čajem...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: mno, naučit se říkat lidem ne je taky docela důležitej skill :)
    BRAMBOREENA: a za lahdo kavovar mě doufám taky nezakousneš :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (už musím odpovědět... ještě jsem žádnou akci nikdy neodmítla, ale tady si asi budu muset hodit kostkou...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam