Tak update záležitosti s Třincem: dohodly jsme se se slečnou organizátorkou, že tam dorazím buď na Bookcon (což je někdy na podzim, snad v říjnu či listopadu) nebo na druhý ročník Triconu za rok.
Ono nejde jen o čistou lenost (já v zásadě jezdím na besedy ráda - teď už jo; před dvěma lety jsem se šíleně bála mluvit před lidmi, ale už jsem se naučila si to dokonce vyloženě užívat :D). I kdybychom totiž odhlédli od té šílené cesty, je fakt otravné pořád mlžit ohledně posledního dílu; dokud to není dopsané, ty besedy jsou vlastně o ničem, pořád je to jen samé "ještě to není, ale vlastně to skoro už je, a až to bude, tak si to povíme, teď o tom nechci mluvit, protože spoilery"; no kdo má mít na tohle pořád nervy :D
Čili vlastní pořad nebudu mít ani na Pragoffestu, ale chystám se tam aspoň na otočku a zajdu (coby "publikum") na besedu Temnářky o ženském psaní. Tam přijede i Zuzka Hloušková z Hradce, editorka antologie Žena se lvem, tak to tam přijdeme připomenout. Mimochodem ta knížka se povedla, vizuálně je pěkná, do ruky je pěkná, sazba je pěkná, a povídkami se postupně pročítám a líbí se mi, takže nakonec to dobře dopadlo (když beru v úvahu všechen ten stres před vydáním a všemožné potíže, které ten projekt provázely).