• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Ona už mě také párkrát zvala, jenomže se tam nedostanu. V týdnu je to s dojížděním na prd, navíc jak se setmí, vidím houby, (tedy ne ty s kloboučky) :) a netrefím.

    No tak zombie jazyk zní vtipně :), snad tu knihu mít bude :).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JANADVORACKOVA: Tak už jsem zpátky a přinesla jsem si odtamtud upíří zuby. Plastové. I s krví v pytlíčku. Zbyly z Horrorconu. :)
    A zákusky tam náhodou měli; lidi kolem mě pojídali větrníky tak obří, že jsem jen z pohledu na jejich talíře málem dostala cukrovku; vskutku monstrózní cukrovinka, vymykající se všemu popisu, měřítkům a kapacitě žaludku. :D (Aby to nevyznělo špatně: tím chci říct, že krásnější větrník jsem v životě neviděla; jen bych si asi netroufla ho zdolat.)
    Psavecký začátek byl fajn. Předčítaly se povídky (za mě jasně vede ta Kristinina). Co by potěšilo zdejší lingvisty - jeden z organizátorů (s přezdívkou Diuk) - proslovil přednášku o gramatice undeadštiny (což je jazyk zombíků, obsahující slovní zásobu zvíci padesáti slov), kterou si vytvořil do své humoristické knihy o bezrukém zombíku Evženovi. Ten na to jde holt správně, ne tak diletantsky jako já; knihu ještě nemá, ale jazyk jo! Pak jsem ovšem zdrhla... ne před povídkami, ne před upíry, ne před absinthem, ne před Kristinou, ne PŘED VĚTRNÍKY... nýbrž, ehm... před diskuzí o islámu. Jak všichni víme od dob Cthulhu - jsou témata tak temná a hrůzy tak hrůzné, že pro duševní zdraví řadového smrtelníka je lepší je nevidět a nebudit; a po několika sklenkách absinthu obzvlášť.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Zakousnout Kristinu :)! Je to můra upíří, nechá se.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOUNTBATTEN: "Absinth, kafe - a někoho zakousnout." To je snad jasnej zákusek, ne? Nebo že bych si to vyložila špatně? :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: na jakej zakusek? Do Velvetu snad hlavne na absinth! A to se potom bude psat, er forma, ich forma, se*epes! :-))))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na poslední chvíli mě Kristina Haidingerová zatáhla tady sem: https://www.facebook.com/events/213298735803188/
    - sraz jejich psaveckého spolku a improvizovaná beseda v CaféVelvetBar (Husitská 15, Žižkov) dnes od 18:00, bude tam taky Františka Vrbenská, téma je výhody a nevýhody psaní v ich-formě a er-formě, tak kdybyste někdo zrovna šel kolem a chtěl se stavit na kafe a zákusek a pokec... :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Žena se lvem - Vilma Kadlečková, Lenona Štiblaríková a Václava Molcarová (rozhovor 1) - | Fantasy magazín
    http://www.mfantasy.cz/2017/02/zena-se-lvem-rozhovor-1/
    RIP
    RIP --- ---
    RICARDERON: Já protestuji! My techničani naopak používáme pěkný, logický, strukturovaný jazyk! To naopak psychotronici, esoterici a jiná podobná havěť si vyžvaňuje čakry kdejakým nekoherentním blábolem! :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RICARDERON: ňuňuňu:)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    KASUMI: česky se říká před hodinou. Nemluv jak nějaká laciná Gerdánka!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    no.. ty jo.. nedeste me.. prave (hodina zpatky) mi prisel od developera, ktery mi stavel byt, info, ze jestli ho chci prodat, ze to pro me radi zaridi...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    smarja, ja ted nechapala, ze kdyz sem ted precetla toto, tedy klub "byty, bydleni", proc mam u toho klubu ("byty, bydleni") psano 40 neprectenych? A my jsme v Myceliu.... :)))))
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    GENTIANA: Otce takhle otravujou kvůli pozemkům po babičce. Nabízejí za to sice hezký peníz, ale myslíme, že asi tak na dolní hranici pozdější hodnoty, tak na to prdíme.

    Mě vytáčejí lístečky ve schránce - číslo na "kupce," a prosba, že by moc chtěli koupit byt v našem domě.
    Ze začátku jsem si čísla hledala, podle toho našla odesílatele a posílala jsem jim kontakt na Městský úřad, ať si bytovou situaci řeší tam, že já škemrající socky neubytuju. Ale pak mě to nějak přestalo bavit, protože jeden ten pán mi odepsal, že jsem užitkové domácí zvíře :), což mi tedy nevadilo, protože krávy jsou moc hezké :).
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GENTIANA: No mě to přišlo strašně absurdní, takže to bych to přivedl ad absurdum.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DELLAMORTE: tak oni ho chtěli koupit, ne darovat.
    GAARQ: No, mě primárně hrozně rozhodilo, že mi někdo pěkně podrobně vypsal, jak si našel v katastru, že vlastním barák ten a ten, adresa tam a tam, trvalé bydliště někde jinde. PTSD, no.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GENTIANA: To jako fakt? Hmm zkusím napsat na hrad, jestli by nedarovali bydlení, svatýho Víta si můžou nechat...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    GENTIANA: tohle se nám taky stalo. jednoho dne jsme dostali od nějaké nounejm realitky dopis (!), že máme pěkně opravený domeček a v pěkném prostředí a oni že ho koupí, páč mají zájemce. maso. vlastně houby, ať jsme on topic.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Když už jsme u toho, přišel mi dopis zhruba se sdělením Chtěli bychom koupit váš dům, nechcete ho prodat. Jedna stránka, 90 % z toho emocionálně vyděračské řeči zhruba ve smyslu Máte dům v mocinky pěkné čtvrti, kde by se mocinky pěkně žilo, tak jsme si dali práci a vystalkovali vás, a doufáme, že díky vám si splníme sen o hezkém domečku se zahrádkou. Strašné.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: nejsi reprezentativní vzorek. ty už z titulu toho, že myslíš, neděláš kraviny. ale oni nemyslí, takže ani netuší, že co by měli dělat, třeba se vyjadřovat úměrně své slovní zásobě ;) vídám to v diplomkách, kdy psaný text normální lidi motivuje k pseudohóchstylu, který směšný jak projevy pana pollyho. a nenechají si to vymluvit.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GROBENIUS: prkno s hřebíkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam