• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: třeba proto, že peče na všechna nařízení církve a některé věci dělá naschvál? .-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a tabulka je pracovní, čili žádné zjevené slovo boží - co se zatím natvrdo neřeklo v knize, to se dá ještě změnit a vymyslet líp... můžu ten yantrun ještě trochu předefinovat...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: No to už fakt může zachránit jedině Aš-šád...

    Ale co se spoiler tagů týče - náhodou, zas když člověk vidí v auditku bílou mlhu, tak zbystří, protože hned ví, že se tu řeší nějaké fatální nesrovnalosti a hrůzná tajemství... :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OMNISLASH: Tak to se omlouvám, viděla jsem ikonku a dál to nezkoumala... a asi to tam u nich všechno spí, protože CORNHOLIO: Šárka má právě dovolenou (asi se teprve teď konečně zastavila a vzpamatovává se z veletrhu). Ještě zkusím přivolat sem FIFI, ta by mohla mít nějaké tajné insider info z Kosmasu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak po přečtení přehledu o účincích hub uznávám, že pít odvar z yantrünu asi není úplně oblíbená kratochvíle, ale pořád si myslím že by se nějak touto cestou dalo zdůvodnit proč by Ëltaühl měla v krabičce směs yantrünu a räwë. Pořád nicméně platí, že posádka Zelené lastury v sobě nemá první tři, ale jen gömeršaül, tudíž by je pravděpodobně růst yantrünu měl časem zabít.

    A na spoilerový tag teda kašlu, když se to nikomu nelíbí a všichni Mycelium stejně už pětkrát přečetli tam a zpátky.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    LIA09: a pred tim tam bylo 30.5. a pote 7.6. :)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    OMNISLASH: Na Kosmasu je u CD varianty poznámka, že vyjde 30. 6.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    OMNISLASH: Já je mám, heč, jako autoráky z veletrhu, takže potvrzuju, že existují!:) (jen se teď snažím nějak dostat z One Hot Book honorář za použití obrázků, dělají mrtvého brouka, což mě lehce znepokojuje, protože s nimi vždycky bylo všechno bez problémů - nevíte někdo, neměnila se u nich třeba redakce nebo tak něco?)
    A když už jsem u toho - budu tisknout zase pro další zájemce plakáty obálek, kdo by měl zájem, napište mi do pošty, konec pásma mrzké reklamy.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BRAMBOREENA: mno neni :) tedy alespon ja to nenasel. podotykam, ze se bavim o cd a ne o downloadu, ktery uz je k dispozici delsi dobu
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tez mate pocit, ze ty audiobooky na cd byly jen propracovana mystifikace a ze nikdy nevysly z lisu? to preci neni mozne, ze stale nikde nejsou k dispozici :) nebo snad.. existuje nejaky uzasny obchudek, ktery uz by placky mel a ktery jsem prehlednul? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A von je tu někdo, kdo ještě nedočetl 5. díl?
    RIP
    RIP --- ---
    Pomóóóc, zabloudil jsem do klubu plného lidí (lidí?), kteří používají ossé(?)nskou klávesnici a píšou na ní neviditelným písmem na bílém podkladě! :-)
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    KAVEN:
    už ji vidím jak dobrovolně popíjí räwë, čaj to být nemůže. Lepší bude z ní udělat šmudlu. Neumyla misku na vahách a lžíci od posledního míchání pětice na výrobu těch svých sošek ve sklepě... obyčejná kontaminace, vyrostlo mu to v konvici potají, nečekaně. A tak je tam i zbytek pětice jako na zavolanou pro potřeby zelené lastury...

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: To je dobrý! To by šlo!
    Jinak já k tomu svého času měla excelovskou tabulku... poslední editace je z března loňského roku a k Morrisonově proměně jsem mezitím ještě něco nového domýšlela, co tam není dopsáno, ale jinak to tam v hrubých rysech je.



    SHEALA
    SHEALA --- ---
    uf, někdy si musím dát dohromady, co která látka dělá. Gommeršaul způsobuje ukecanost. Laeghur pomáhá gleenwarinum při psychotronických operacích. Okre co vlastně sakra dělá okre?
    Yantrun mění lidi na osseany.,.. jak lidi, snad jen gerdánce? Lidi to zabilo. Ano, Gerdánci jsou taky lidi, ale malinko jinak? Nebo mají v sobě suhlel? Otázky samé otázky....
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LASHANA:
    Už jsem na to přišel. Ëltaühl tam ty spóry pětice neměla proto, aby měnily lidi na össeany, ale proto, aby si z nich dělala čaj. Nevím jaké účinky by čaj z yantrünu měl mít, ale každý össean ví, že když se pije jen tak, tak z toho je pak člověku divně od žaludku. Räwë bylo vynalezeno jako kompenzace negativních efektů yantrünu, a tak nepřekvapí, že to tak funguje i u čajů, a yantrünový čaj se doporučuje zapíjet čajem z räwë. Ëltaühl měla oboje spóry smíchané ve správném poměru v krabici, protože samotné räwë jí nechutnalo, takže ho pila stejně jen spolu s yantrünem. No a Kamëlë to sice věděla, ale další räwë Lucasovi neuškodí, tudíž to neřešila a nechala ho tam.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LASHANA:
    Nojo, přečetl jsem si to znovu a souhlasím. Kdyby Kamëlë namíchala Lucasovi kompletní pětici a ne jen gömeršaül a yantrün, tak by to všechno vycházelo. Jenže v té míchací scéně fakt nevidím ani chvilku, kdy by to tam Kamëlë mohla ještě podstrčit. Aby to tam cpal Aš
    ~šád, to už by bylo moc překombinované, a vlastně ani neměl kdy.
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    KAVEN:
    nee, popsáno bylo pouze působení gömeršaülu, což souhlasí, ten v té směsi byl. Byly tam dvě z pěti, první a čtvrtá. Ale na pytlík napsala znaky pro první tři, aby ho oklamala... Proto to taky Julii moc dlouho nevydrželo, zrovna tam to logicky problém není....
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Ty bojkotuješ spoilerový tag!

    LASHANA:
    Míchání ... nojo, to máš pravdu. Ledaže by v bedýnce s výstražnými pruhy měli směs yantrünu a räwë, nikoli pouze yantrün. Ne že by to dávalo velký smysl.

    Ad zelená lastura - Lucas měl přeci ve směsi i gömeršaül; a sice to ve scéně míchání výslovně řečeno není, ale předpokládám že i laëghür a ökrë, protože tím se pak sjížděla Julie Lothová. Lucas její absťák poznával, takže muselo jít o některou z prvních tří, a nebo spíš o všechny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam