• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: ja jsem nasla svuj komentar prvniho dilu, ze hmm, nebylo to blby, ale skutecne mi tento zanr neni blizky. Takze i kdyz to skoncilo desne napinave, dalsi dil(y) si uz asi neprectu
    no a v listopadu sem tady napjate cekala, kdyze uz bude petka na pultu, teda aspon k stazeni z obchodu:)))))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRAMBOREENA: to by chtelo nejakou houbovou oslavu!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Neustale vyhlizim Mycelium 3 a 4 na Audiotekce a porad nic
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Teď už by to symbolicky muselo být šest... nene, nechci :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Gratuluju k významnému výročí!

    A doufám že zakončení nechceš protáhnout na symbolických pět let ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě minutu ten stav potrvá: dnes jsou to přesně čtyři roky, co vyšel první díl Mycelia. Aspoň Facebook to tvrdí, a ten si to umí spočítat.

    Houby jsou tu s nami, buďte s ňou!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    OMNISLASH: coz ne vzdy musi byt na skodu. Docela bych takovou sluzbu uvitala v knihkupectvi a nebo ve vytvarnych potrebach. Jo, jeste syrove obchody, ty penezenka taky tezce nese.
    VICKE
    VICKE --- ---
    SHEALA: Pořádný bič. Nosej si virtuální realitu v hlavě. Obvykle ji uvozují slovy: "To já pamatuju…" nebo "Za mých mladých let…" …ale zkus jim to říct a poznáš, jak tvrdá je berle.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: Bruntálsko-össenskej postapo crossover už je rozpracovanej, zatím ve stavu šíleného bordelu, ale v létě na tom hodlám zase trochu dělat.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    OMNISLASH: se to ma poustet do usi, kdyz jde clovek do lesa na houby
    VANEK
    VANEK --- ---
    OMNISLASH: Tam není podprahové "hlívu! hlívu!"?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JANADVORACKOVA: tak ono se to používá jako terapeutická metoda spíš. S tím, že senior si moc nevybírá, personál zařízení nebo někdo mladší to donese a pustí. https://www.wired.com/2017/04/vr-for-seniors/ nevím jestli čteš anglicky - blbý je že já mám zadaný taky psát anglicky :D
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    SHEALA: Připomněla jsi mi trochu mou 79 letou babču, která nedávno dostala obyčejný digitální foťák - trochu starší, ale jednoduchý, aby mohla sem tam něco vyblejsknout. Jednou do roka jede k moři, tak aby si mohla udělat nějakou tu fotku na památku. Problém nastal, když se jí řeklo, že potřebuje baterky, nejlépe nabíjecí, že bez nich to nespustí a těžko se s tím naučí.
    Cokoli složitějšího, nedej bože virtuálního, by ji asi odrovnalo :).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ale musím přečíst tu tabulku a to ještě asi abych vrátil i k Na pomezí Eternaalu a k hydiadenovým (? či jakým) bombám. Psycho-fyzika Bramboreenina vesmíru je složitá a vytvářet extendend universe je vždy ošemetné :-) podstatné ale je, že RA-prostor určitě umožňuje velmi zajímavé topologie (četl jsem ale studii, že třeba čtyřrozměrné bytosti by třeba nemohly existovat na bázi života, jaký známe, protože ten vzniká díky dvourozměrné membráně, obklopující třírozměrný prostor)
    SARGO
    SARGO --- ---
    XCHAOS: ANO! A ještě ti s radostí pár dalších bodů na dořešení dodám. :-D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Tak za takovou fanfikci se přimlouvám
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHEALA: Jak film?! Seriál! Minimálně šest sezón!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: A potom ještě Kamele. A další od ostatních Osseanů. By z toho mohl bejt i nějakej sdílenej svět, jako Forgotten Realms. A RPG hra. A film na HBO.

    *jdu zalézt*
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    poznatek: poustet si mycelium v obchode se nedoporucuje. po 20 minutach nakupu nema clovek v kusiku temer nic a za dobu poslechu pravdepodobne zapomnel, co chtel koupit
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ještě pochvala autorce: tenhle excell [ BRAMBOREENA @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu... ] je pro nás nerdy na vyjasnění souvislostí úplně nejvíc! :) to by se povinně mělo jako příloha dávat ke všem podobným eposům z alternativních realit :-) To mystérium, kvůli kterému to člověk hltal, se sice zničí, ale na závěr je to pěkné shrnutí. (a fascinují mi i paralely s některými reálnými psychotropními látkami z našeho světa, kolem kterých se ovšem - zatím! - nevytvořila pseudonáboženská civilizace, no :-)

    ale mám nutkání udělat podobnou tabulku i pro zbytek argenitového vesmíru - tedy argenit, falešný argenit, druein, granoplast, mimoprostor, RA prostor, gan záření, reartrony, protonaci, klaeventy, atd. :-) Z psychotronicko/psychiatrického/toxikologického hlediska je nyní vše jasné, po přečtení tohoto spreadsheetu.. vše do sebe zapadá. Ale co ta zpropadená astrofyzika? jaký je vztah mezi hmotou, energií a ehm. informační obsahem? Potřebujeme Standardní model argenitového vesmíru!

    pevně věřím, že se to v 6. díle dozvím, a když ne, tak hrozím nemilosrdnou fan fikcí!

    Musím se dozvědět, jaká látka za jakých okolností emituje reartrony (argenit asi ne, když ostřelování psychoaktivních předmětů reartrony vede k rozpadu na čistý argenit... i když vlastně, proč ne, proč by reartrony nemohl vyzařovat určitým způsobem "potrápený" argenit? např. uzavřený v drueinové či granoplastové dutině... ) Jak hluboko v RA prostoru se nachází běžná protonace - ve srovnání např. klaeventy, enklávami? Jsou to jen nějaké "škrábance na povrchu" a nebo je definované, jak hluboko v RA jde ještě o "stopy v protonaci" a odkud už by se to považovalo za "ponoření"? Jak se těží druein - dobývají ho Össenští otroci v mimoprostorových dolech? Jak ho získávají Gerdánci/lidé? A čím se přístup GASA lišil od přístupu pozemské vědy? Lze ukázat něco, na čem by pozemšťané nebyli úplní pitomci? (Lucas je napůl Gerdánec, ten není v tomto skutečně zajímavý "planetární" hrdina...)


    V podstatě to vidím ještě na jeden cyklus románů, který bude z úhlu pohledu Gerdánců a gerdánské technologie... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam