• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Jj, floraín Sargisat~tej~lietar~go~maim~greo - těmi, kteří by případně třeba mohli být líní to vyslovit, familiárně zvaný Sargo.
    Za ty roky jsem nějak vyměkla, lodní össein je mnohem jednodušší.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Zelenej chlap v první knize? Marně jsem dumal o kterou postavu z Jantarových očí by mohlo jít. Ale už mi došlo že to je z pomezí Eternaalu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Ále, chlap - ženská, co je to proti nekonečnu vesmíru. A zelenej je právě úplně nejlepší. A co víc, je to dědičné - zrovna tuhle mi G. oznámil, že se ve skutečnosti živí těma malinkatejma kuličkama, co jdou ze sluníčka :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Ale pozor, byla jsi tam jako chlap - a ještě k tomu zelenej! :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    Chm. To JÁ jsem byla hned v první knize, děsně cool a ještě mě nikdo nezabil.
    (Po těch letech můžeme časovou souslednost pominout. :-D)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RIP: Aha, to je drobátko úskalí...
    Vilmo, až budeš vypisovat tu aukci, malíře dej jako vylučovací podmínku.
    RIP
    RIP --- ---
    BALAENA: Mně tím pěkně zavařili, vyhrál to člověk, který se jmenuje stejně jako jeden můj oblíbený malíř, a když jsem pak na webu sháněl jeho obrazy, sypalo mi to furt jenom ty Soudné sestry :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    To je skoro jako product placement. Takové to jako když si ve filmu Čtyřlístek připíjí rychlými špunty a pěkně je předtím ukáže na kameru. O literární variantě tohoto druhu získávání financí jsem neslyšel, ale jak vidno, někdo už na to dávno přišel.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: Na to už existuje rutina, "nábor červených triček", z autorů to tady u nás provozuje Johnak (Jan Kotouč). Píše military, čili potřebuje spoustu lidí v těch knihách zabít - čili na svých stránkách rovnou vyhlásil, že se mu mají hlásit dobrovolníci, kteří chtějí zemřít při vesmírné bitvě nějakou zajímavou smrtí, a z těch pak dělá postavy na odstřel. Mně všichni nadávají, že postavy vraždím, ale je třeba si připomenout správné měřítko: ve srovnání s opravdovými borci v oboru zabíjím MÁLO!
    O to však pečlivěji.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    STARE_CASY: takhle nějak Pratchett přispěl na obnovu Divadla v Dlouhé po povodních, ne? Fanoušek si vydražil (Vilmo, ekonomický potenciál!) účinkování v příštím dílu Zeměplochy
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Hašek byl pověstný tím, že ochotně své příležitostné spolustolovníky vpisoval do svého díla, je to tak? Tak proč se nemihnout i v jiném díle, pěkně daleko v budoucnosti. A jako bonus by si fanoušek mohl vybrat i způsob smrti. Houbami, pochopitelně, ale stokrát jinak. ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BALAENA: Ona by ho stejně za chvíli zabila ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAVEN: no právě že se to mohlo zveřejnit, až když už bylo po tom. jinak by tam nalezlo plno zvědavců. a jak má pak Vilma vysvětlit, že se v příběhu najednou objevil nějakej Kaven, o kterém předchozích pět dílů cudně mlčela?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Týjo, to jsem si vůbec neuvědomila... reálný čas mi zase jednou doběhl ten herní... :) Ony se občas potkávaj a vždycky znovu mě to vyděsí. Je to něco jako zatmění Měsíce :D


    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Uniknul spoiler! 17. 7. v půl čtvrté ráno začne první lekce argenit~míjat! Hergot, to bylo včera, zase jsem něco propásnul.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    BRAMBOREENA: DĚKUJU! To je naprosto luxusní!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak tento víkend je v Pardubicích PARCON, bude tam spousta zajímavého programu obzvláště v sobotu, ovšem já tam budu strašit v pátek večer a účastnit se někdy v půl deváté besedy s autory. Čili zde další startovací okno a příležitost se potkat, pokud někdo budete mít cestu kolem.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PALUSHA:

    Můžu sem hodit pomocný soubor, kde se pokouším evidovat všechny události, spoilery jsem v tom zamazala a šestý díl smazala, tam je aspoň souslednost událostí od poloviny čtvrtého dílu. (Ty předchozí tři takhle sepsané nemám, to jsem ještě byla mladá a míň sklerotická a všechno jsem si to pamatovala :D - teď už by to občas potřeba bylo, ale vypisovat události zpětně jsem líná, čili když se odvolávám na něco z prvních tří dílů, holt to jen tak od oka tipnu.) Každý díl zhruba pokrýval pět týdnů "herního času", až v pětce se události zrychlily.

    Tak třeba to trochu pomůže...



    KAVEN
    KAVEN --- ---
    OMNISLASH: Tak to zaspoiluju ještě hůř - nebude, protože to nestihnul!
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KAVEN: fuj, spoil! ted uz vim, ze assad bude mit v petce kratke vlasy! :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    PALUSHA: Já myslím že nedává. Mohl by, to souhlasím. Ale asi nezbývá než si to znovu přečíst.

    K událostem na Marsu došlo proto, že si Aš~šád chtěl nechat ostříhat vlasy ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam