• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: A zkousela jsi kricet, brecet a zvracet, tak nejak vse zaroven? :)))

    Ja mnohokrat, pomaha to. Nikdy se mi ten pocit (do precteni HaH) nepovedlo tak krasne vyjadrit a pojmenovat, bloudil jsem v Temnotach.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BOB_GALLOWS: No a tím se zase vracíme na začátek: proto nutně potřebuju tu čokoládu s houbama; po čokoládě prej líp funguje mozek :D Už mi leží ve výdejním místě Zásilkovny, čili je to všechno cajk.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: A podle me to nebude takova sranda epicky (jak jinak?) zakoncit i tak, chapu tvou paniku, je to fakt jak delat monumentalni polygonicky vybrus obriho diamantu, klenotnici z celeho sveta koukaji mistrovi pod ruce, zbyva dodelat par plošek. Mistr brusic je sam perfekcionista a xx um asymetrie by vedla k harakiri... :))

    Melo by to prosim byt tuze originalni, ale pritom ne zbytecne explicitne wtf. Chytre, elegantni, propracovane a psane s takovou zvlastni elegantni lehkosti jako doposud, kdy tátu vesej, ale clovek se ma chut tak mile usklibnout.

    Ach, ty nestastnici na te lodi, to bylo genialni pocteni!!! :))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Nepovídej!!! Kvítek! Kvítek! Já ti děkuju, kudy chodím, protože jen díky laťce, kterou ty jsi nasadil, mě v Argu ještě nezabili. :D Ne, nebude mi to trvat osm let, na takové dědictví se můžu vykašlat!!!
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: "Legacy drives the delays — every word, every sentence, every scene must be the right one. These authors hit the delete button almost as much as the space bar. Martin and Rothfuss share that in common."
    Ano, stoprocentně. Jen teda my překladatelé bohužel nemáme ten luxus zpozdit dílo tak, aby šlo do tiskárny v ideálním stavu. I když někteří se snaží :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak se závěrem je to vždycky potíž a řeší se to i v lepších rodinách :D - http://www.unboundworlds.com/...rtance-of-authors-finishing-series-on-their-terms/?ref=PRH2C3C856419
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BOB_GALLOWS: YENNEFER: To byl vtip, další prodloužení už by mi neprošlo, a opravdu ani nechci. Ono už se to opravdu řítí k závěru - jak to píšu, skoro fyzicky cítím, jak se to všechno valí k té finální černé díře a padá to do ní... :D Ani nepřibudou žádné nové postavy - jedna nová vedlejší se tedy mihne, ale to je skutečně jenom jednorázový kolemjdoucí s omezenou trvanlivostí. Nic dalšího se nepřidává, jen se dohrává s tím, co už je na stole.
    Vlastně už tam ani nebude moc mrtvol, ono už skoro není koho zabíjet...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KAVEN: Neřešíme přežití, ale její odkaz v prachu staletí. ;-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tedy já vím že poslední příspěvky mírou morbidity nevybočují z össenských standardů, ale přeci jen myslím, že otázku přežití Bramboreeny není tak úplně potřeba řešit.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    SHEALA: Tohle mě vždycky hrozně štve. Raritní dosud nevydaná nahrávka Beatles, kde si Ringo prdnul a Cartney se tomu uchechtl v exklizivním pětidiskovém sběratelském balení. Takové věci by neměly být. Autor si rozhodne, která je ta pravá finální podoba a pak už to nechá být a věnuje se něčemu novému.
    Plus nechtěl bych se sázet, jestli tady Bramboreenu někdo přežije, na Parconu vypadala velice zdravě a čile.
    IDLE
    IDLE --- ---
    A to byl zrovna v jiném auditku tenhle odkaz: http://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-41093066
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jakože uvažuju o instalaci backdooru na Bramboreenin počítač, a po její smrti bychom měli ty materiály, co zahodila.
    stejně jako po smrti hudebníků a zpěváků vyjdou různý posmrtný nahrávky, rozumějte to co ve studiu zahodili, nedodělky, pokusy o nějaký nový styly, ladění syntezátorů a podobně, tak by měla Bramboreena nějaký posmrtný archívek a my bychom četli a četli a udrželi se jenom mírně nepříčetní.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GENTIANA: A pak to budou dopisovat její děti! Podobně jako dopadla Duna :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Tož.... gerdánská trilogie o jedenácti dílech, něco o Eridanu, Siriu a tak, a samozřejmě jedenáctidílná fomalhiwská sága o dvaceti šesti a půl svazcích.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: čili je potřeba znovuvydání Eternaalu, a jednou příjde tma (povídky tam jsou taky z myceliálního vesmíru) a podobně.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Nehledě na to, že přesně tohle už Bramboreena udělal s Myceliem. Na počátku stál stejný vesmír v jiném čase a na jiném místě, se kterým je Mycelium zjevně provázané, ale napastí se v něm :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: do toho, jsme s tebou, podpoříme Tě a sedmičku si samozřejmě koupíme .-))))
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Ale pripadne prequely, sequely, temna zakouti Klaewentu v case a prostoru, zapomenute nejstarsi hyfy v hruznych vesmirnych kobkach nahle se probouzejici k zivotu po tom, co zeme place krvi a nebe... Se jiz cervena!

    Mi na druhou stranu prijde jako bezvadny napad. Nesroubovat to do nekonecna a otevrit proste jiny svet v jinem case a sledu udalosti (Fomalhiwu ci kyho slaka), zjevne provazany s tim "starym" mycelialnim, ale nepastit se v tom.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Přesně tak, naprosto souhlasím. klidně i za cenu toho že nějaké vedlejší větve příběhu zůstanou nedostatečně rozpracované. Klidně je pak můžeš zpracovat v jiné knize.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: Jako ja bych chtel jeste 9554 dilu, ale prijde mi spravne a dustojne to zakoncit, pekne v nejlepsim a se vsi paradou.

    Znam par jinych ság, z kterych se po nadhernem plnotucnem rozjezdu staly prehnane grafomanske orgie, ktere - kde se vzalo tu se vzalo - se nahle zamotaly az moc, vycpely a nebylo jak je dustojne zakoncit.

    Mycelium je moc vzacny literarni klenot a takovy scenar nepripada v uvahu, hlasuji pro 5+1 a dost :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JARMIK: (je fakt, že össenské drogy sice definitivně došly, ale vzhledem k tomu, že závěr se odehrává na Fomalhiwě, je tu ještě mystika fomalhiwská, což představuje další široké pole působ-)
    Ne, ne, NE, dost, nic jsem neřekla!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam