• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: já objednávám Nechť přijde tma :-)
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    BRAMBOREENA: nemáš tu placku Nechť přijde tma taky v lodním össeinu? :-D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRAMBOREENA: některé placky přímo vybízí ke konverzaci - třeba "Chceš zemřít? Zeptej se mě jak." :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To jsou úžasné plány :) No já si kdysi "vysnívala" guerilla marketing: chodit po městě a trousit myceliální placky v prostředcích veřejné dopravy. Člověk usedne a něco ho jakoby trkne či přímo "upoutá". Propagace a lidská oběť v jednom! Akorát se to nedá dělat v zimě, to nosej tlusté kabáty.

    TTYGR: Před lety jsem si opatřila plackovačku a placky si dle potřeby podomácku vyrábím, takže buď se mi tu tahle konkrétní přímo povaluje v zásobách nerozdaných placek z Humbookfestu, nebo může poměrně snadno vzniknout. Problém je spíš s předáním - pokud by to bylo v Praze, budu například příští sobotu (9. 12.) mít besedu na Miniconu, kam placky i záložky určitě taky vezmu a budu rozdávat, tak kdybys měl cestu kolem, dá se předat tam. (Naopak na Fénixcon v Brně tuhle sobotu bohužel nejedu). Placka se dá teoreticky taky poslat poštou, ale tam je velkou bariérou moje ukrutná lenost. :D Nebo sem do auditka můžu hodit to PDF, ze kterého je tisknu - plackovačky má kdekdo, spolky, firmy, knihovny, copycentra, tak pokud máš přístup k nějaké plackovačce, stačí to na laserovce vytisknout.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: A už jim dochází i ta ještěrka, když z ní vyrábějí hadříky -:))). Ale zase má praktické využití.
    Strašné pomyšení: být chovatelem hadříkových ještěrek a mít nějaké problémy - třeba náhlé úmrtí poslední generace mláďat.
    Dost obětí v chrámech budou asi neúspěšní chovatelé... Auvajs :).

    To mi připomíná, musím utřít prach, docházejí mi ještěrky :).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: tak jinak, pokud se zbavím mnoha svých povinností, a naučím se nastavit cíle, vemu to. Nicméně aktualně potřebuju začít rehabilitovat v zařízení, co mají stropní zavěsný system.
    Posleze domluvit, jestli mam přerušit ještě další semestr.
    Posleze vyrobit nějaký administrativní postup, který by umožnil studentum se vzacným onemocněním, co furt je vyhazovali ze studií, větší rozsah uznavaní předmětů v případě, že se spravnou diagnozu dozví až po 35 roce věku.
    No a abych se nezblaznila, tak ještě dostat Mindcircus do stadia, že pojede sam, a ja si pudu jenom zahrat.
    Jo a taky budu mít z tý psychologie aspon bakalaře.
    Pak to vemu ja. A to ještě není jistý, protože mužu bejt ve stadiu nemoci, když pro mě bude unavný i rozkazovat lidem no.
    Uf, ano, jsem chytra, ale pro praktický život k ničemu. Sakra.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Manžel Bramboreeny ... no, je pravda že Kingdom Come bude brzo dokončené, tak se najednou bude nudit :-)

    Nene, to musí být akce ryze naše, jako fanouškovský servis, který autora vůbec nezatěžuje, a poskytuje mu cenné služby. No tak! Dlouhé roky se v médiích porůznu běduje jak by všichni byli nejradši manažeři a nikdo nepracoval ... lidi, máte šanci!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: ach doprdele. Jsem si mohla myslet, že jsem si upletla na sebe bič. Ja to určo nebudu, a zas tak moc tady lidi v auditku neznam. Možna manžel Bramboreeny by někoho mohl znat, děla li ve firmě, co vyvíjí hry, mohli by tam někoho takového mít, nebo Cornholio v nakladatelství :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Tak až stanovíš šéfa který to celé bude pohánět, tak se hlásím do týmu :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: jasný :D ono ty věci jako nastavovaní cílu jsem objevila až 5 let potom, co mi ta akce jakž takž funguje. A automatizace socek je něco co jsem ani ja nevěděla že jde. Parada!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Mno, já jsem schopný zařídit technické a počítačové věci. Eshop, web. Předpokládám teda že by se to dělalo tak nějak po večerech/víkendech, ne na fulltime. S nějakými grafiky se znám. Umím taky trochu automatizovat práci se sociálními sítěmi - aby se třeba na web stahovaly recenze z facebooku a tak. Asi bych i zvládnul nějaké odpovídání fanouškům na sockách, vyvěšování akcí a tak, ale to by mi někdo musel stanovit co mám dělat (plánovat cíle atd. neumím).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN:
    ja tam vidím nejmín 4 role, co se musí pokrýt:
    jeden člověk, kterej pobíha, děla legwork. Nosí trička od někud někam, balí zasilky, odesíla a podobně.

    Na tohle mam člověka, ja teda nejsem Eshop ale trance noc, a on nenosí trička, ale jde se podívat do klubu a domluví se s osvětlovačem jak se bude svítit a kolik potřebuje zasuvek :D a děla to fakt dobře, plus je schopnej zajistit i další věci.

    Jeden člověk, kterej se stara o eshop jako eshop. Ma ponětí o cenotvorbě, umí si vybrat dodavatele eshopu
    , umí dělat takové ty věci kolem prodeje, tj tah na branku, nenechat se podcenit a podobně, najme grafika na trička a hrnky a placky. /to jsem u nas ja, a dělam to blbě, ale nejsem e-shop, ale zase prodej lístku a tak/

    No a potom někdo, kdo se stara tomu celemu o propagaci na sockach, umí i nastavit cíle a všechny ty věci, co ja ještě neumím, a budu se o tom bavit. /to u mě bude dělat externistka/

    a pak ještě někdo kdo vytelefonuje media, aby mohla Bramboreena někde vystoupit na conech, v televizi, a v radiu. /tohle u nas dělam ja a zase blbě/

    Da se to spojit do jednoho člověka, co si to děla sam, ale to je tak na vyhoření. A nemusí to ty lidi dělat ma fulltime, tu propadaci na sockach mi tedka bude dělat kamoška, co je fakt uplně junior, za 180 na hodinu, a
    budou to tak 3 příspěvky za tejden.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Jdu do toho. Takže co všechno by měl tým zajišťovat?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: musíme udělat tým. Projekt. protože tohle fakt nejde, aby to tahl jeden člověk sam. Startup prostě, jenom s trochou hub :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Mycelium nemá eshop :-) Už jsme to tady kdysi řešili, závěr byl myslím že se to bude řešit až budou knížky všechny vydané. Jenže to ještě nikdo netušil že to bude trvat další dva roky.

    Já být Bramboreenou, tak udělám na myceliálním webu nějakou stránku kde to bude nafocené a objednávky se prostě vyřídí mailem, ať se eshop nemusí řešit. Akorát je pak otázka kdo ty objednávky bude vyřizovat, balit a nosit na poštu. Protože bych byl nerad aby to autory zdržovalo od psaní, žejo.
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    Tohle auditko prostě miluju :-D těch důležitých věcí co se tu jeden dozví... Tak tomu mongolskému písmu mě napadlo že by mohlo být místo páteře zvířete něco jako hlavní linka houba tedy vertikální linka s něčím jako kloboučkem nahoře:-)
    Ehm Stala se mi taková nepříjemnost a Ztratil jsem placku whisky ne piju gömeršaúl Dala by se ještě někde pořídit? Dostal jsem ji na minulém erotikonu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Kdo by to jedl, když má kolem tolik lahodných hub ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Špatně jsem to zformulovala, chtěla jsem říct: "oops, zvířata jsem nějak nestihla domyslet, zapomněla jsem tam nějaká dát, takže momentálně na Össe žádná nemají, mělo by se to napravit..." :D Ví se jenom o ještěrce tüssü, z jejíž kůže se vyrábí hadřík na leštění magických předmětů, ale neví se ani, jak ta ještěrka vypadá, natož jestli se dá jíst...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ARGANNAH: tak dlouho se chodí pro sýr, až zvířata dojdou?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: ...už.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    :D To jsem nedomyslela!!! Na Össe nemají zvířata!
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    KAVEN: Pak by to dopadlo asi takhle:
    Přijde Össean do kozího chlívku a povídá:
    "Ahoj holky, dal bych si, vážně moc bych si dal hrudku sýra."
    Kozy zpozorní. Samozřejmě mu rozumí a v hlavičkách jim začne šrotovat, jak by se to dalo provést. Mají v kopýtku celý ten proces a vědí, že naráz ze sebe sýr prostě nevysypou.
    Návštěvník pokračuje:
    "Rozuměly jsme mi dobře - sýr, čerstvý sýr."
    Všehny kozy naráz polknou. Je zle.
    Některé se mu odváží polohlasem vzdorovitě oponovat.
    Návštěvník si založí ruce na prsou. "A méé éé... meberu jako odpověď," rozchechtá se, třepne ušima, přikrčí se a pak jednou rukou mimoděk zalétne k obličeji.

    Okolními lesy se ozývají skřeky, při nichž ve stromech tuhne míza, mraky nutí uhánět pryč a lesní zvěř stíhá jeden infarkt za druhým.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam