• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BOB_GALLOWS: Co že je přesně pointou těchhle příspěvků? Že se tu slashovité homoromance už řešily? Ano, řešily. Ta má poslední věta ale reaguje přímo na tebe, an jsi napsal Perthün pride a naplnění všech latentních homoerotických fantazií :) Oh wait, a nebo radši ne, to bych to totiž musel číst. Takže zrovna z tvé strany bych protesty proti nesdílení svých fantazií o Lucasovi opravdu nečekala.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Já jenom tak :) Hetero: 3 výsledky, z toho 2 jsou předposlední 2 příspěvky ;)

    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ARGANNAH: Heterosexuální? Zkusil bych zde filtrovat slova "homo" a "hetero", abychom se třeba nedivili... ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já teda Aš-šáda nesnášela od začátku (a s každou knihou víc a víc, mé random výkřiky na tohle téma si lze ostatně vyfiltrovat). Nicméně byla jsem ve své averzi poněkud zviklána fanartem, který sem nalikoval CORNHOLIO a na kterém je Aš-šád velice sexy. Já si ho vždycky představovala spíš jako nesympatického, přehnaně nabušeného pomáda-style kulturistu s odporně žlutými vlasy, co věčně nad něčím ohrnuje nafrněný nosík a je zlý na chudinku Lucase.

    (Jak jsem si představovala Lucase nebudu popisovat s ohledem na místní heterosexuální pány. :))
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KAVEN: Těch indící je tam víc. A často okolo lidí, u kterých je mi styl přemýšlení blíž a věřím jim víc (třeba Eltaühl, ale vlastně třeba i strejda Gi).

    ... Ale jako nenapravitelný liberální sluníčkář samozřejmě bandě přeju hromadné usmíření na Perthün pride a naplnění všech latentních homoerotických fantazií :) Oh wait, a nebo radši ne, to bych to totiž musel číst...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Já jsem včera četl ten rozhovor mezi Lucasem a Aš~šádem na pláži po gerdánksé recepci (třetí kniha) a poprvé mně napadlo, že Aš~šád den předtím ztlumil Lucasovi příznaky Morrissonovy nemoci jen proto, aby Lucas mohl získat ty peníze. Protože tuší, že je bude potřebovat k uspořádání výpravy na Fomalhiwu, na čemž má Aš~šád zájem.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Göaerghüelürr, to druhy cteni je fakt zajimavy, dramaticky menim nazor na nektere postavy. Fomajzl mi poprve prisel v zasade fajn; laska, pokora a slunicko, jsem pouhym poslickem vesmiru... Ale ted, podruhy, mi prijde jako pekny... Pyčus vyčůraný. :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    GAARQ: Ano, určitě je to prachobyčejný ablaut. To sprosté slovo od h raději ani nevyslovovat, na larhdökawöarskou smrt se zatim necítim. I když trochu jo; zachvátil mě moribundus a taxe pochopitelně nudim.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BOB_GALLOWS: část odchylek je v rámci celé knihy, neříkám že právě tyto, dáno jinou výslovností a jiným zápisem/přepisem v gerdánštině, terronštině a össeinu (a jeho variantách). Čili je třeba brát v úvahu nejen, co je řečeno, ale i kým.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BOB_GALLOWS: hereze? není to ablaut?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KAVEN: Taková hereze mě ani nenapadla. :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Toho už jsem si taky všimnul. Nakonec jsem usoudil že to bude nějaká specialita össenského tvarosloví. Jako např. v češtině je "kůň" a "koňský" (nikoli "kůňský"). V žádném případě není možné že by se Bramboreena přepsala :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Proc piseme "larhdökawöarská smrt", ale pak treba "larhdökavöar, Lükeas Lus..."

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOB_GALLOWS: kromě toho, já to nemyslel ani trochu jako kritiku! naopak, já si myslím, že je to jedna z nejvíc hard fantasy vůbec :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOB_GALLOWS: no dobře, ale musíš uznat, že infračervená a ultrafialová aura, kterou běžný gleewari nevnímají, ale potřebují na to speciální gerdánský psychoaktivní bazmek, který jde sehnat pouze pod rukou od GASA... (já jsem už několikrát vyhrožoval fan-fiction z tohoto světa a pořád jsem tuto výhrůžku nestáhl :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    XCHAOS: Tyjo ja bych to neprehanel / neprznil. Jsem hardcore vedecky zamerenej a musim uznale rict, ze takhle je ten autorsky popis R-A, drüeinu, Engelmannovych konstant, Klaewentu etc. brilantne popsany, velmi na hrane a misty uz mi blikaji vedecky-technokraticke kontrolky, ale vse to prave tak tak drzi pohromade a vsemu bezmezne verim, nejsem prece heretik...

    ...Ale jeste kousek dal a uz by se to sypalo, to je jen muj nazor. A byla by to skoda, takhle Bramboreene davam 11 hvezdicek z 10, za me daleko predcila i ťamana, co pekne popisoval Problem tri teles trilogii. A neverim, ze Vilma tajne po nocich nesbira diplomy z Pětice CVUT / VSCHT / Jaderka / MatFyz / UOCHB. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (A vůbec by mi nepřekvapilo, kdyby Gerdánci běžně pracovali s ultrafialovými a infračervenými odstíny aury :-) To by od nich jeden přesně čekal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LASHANA: já bych ocenil techničtější knihu, která by se víc zabývala nehoubovou fyzikou argenitového vesmíru :-) tedy obecnou teorii protonace, RA-prostoru, gan záření, drüeinu, granoplastu, argentitu a falešného argenitu - s příslušnými výpočty, konstantami, tabulkami vodivosti pro různé patafyzikální veličiny, fázovými přechody jednoho v druhé, apod. :-) (a samozřejmě se hlásím jako externí konzultant.. ona současná fyzika nabízí některé tak divné věcí, že sci-fi prostě a jednoduše od zlaté éry hard-sci-fi nestíhá držet krok... řešením je "hard fantasy", která se bude striktně držet přírodních zákonů... ovšem vlastních, zcela fiktivních... což je přesně to, v čem je argenitový/myceliální vesmír geniální a drží krok se sci-fi děním ve světě :-)

    Např. potřebujeme nutně znát obecný vzorec vyzařování psychoaktivního tělesa: září na všech barvách aury stejně, nebo jsou tam některé významné emisní čáry? :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Mate sklep? A mohla bych ho videt? (Co tam dela ten chlapec v drüeinovych poutech...? :)

    LASHANA
    LASHANA --- ---
    XCHAOS:myslím, že to zase vyjde k vánocům a mezitím tady bude debata o sedmé houbě :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    XCHAOS: Co zrovna ty máš proti e-knihám?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam