• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: No měla by to včas vydat v angličtině, nebo jí to pak už nikde nevezmou jako scifi ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: V Holandsku mají snad teď nějakou stavební uzávěru, či co, ono je to tam krapet přelidněný... takže se objevujou šílený nápady.

    Jinak tohle je téměř doslova nápad z Mycelia. Jen by se na povrch daly nějaké krycí panely, aby se zamasovalo, že ten dům žije... ale z čeho opravdu zamrazí je odstavec:

    Andrew Adamatzky, a computer scientist at the University of the West of England who also co-authored the paper, told Futurism that the team is working to build fungal versions of neuromorphic circuits and other electronics. He conceded that conventional wires are cheaper and easier to work with, but added that “the living circuits will be self-growing, self-assembling and self-repairing, which no traditional circuitry can do.”

    Tady už končí všechna legrace. Vilma fakt předpověděla budoucnost...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    KAVEN:
    "Vrstva ticha během psaní narostla tak, že bude muset být vydána ve dvou částech."
    Hmm, hmm (uznale a hloubavě), takže Vrstva ticha bude mít více vrstev :).
    Druhý díl celku sedmi knih šestidílného cyklu pětidílné ságy budu muset číst v sedě na stole. Židle bude o vrstvu níž :).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: a co je zive, to chcipa.

    Vitejte v Kompostove chaloupce.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Houby jako materiály mi přijdou supr. Vůči domům z žijících hub jsem skeptický. Má to řadu problémů - samozřejmě zdravotních, ale hlavně ty samé jako všechny moderní eko technologie. Příroda prostě nedělá to, co my chcem, v době kdy to chcem. Je pěkné mít samoopravující se dům, ale když mi něco udělá díru do střechy, tak mi moc nepomůže že to za 14 dnů zaroste. Nechci aby mi 14 dnů pršelo do postele, vlastně by to mělo pro vybavení domácnosti fatální následky.

    A pokud houba poroste pořád, tak i když to bude dělat podle nějakého programu, tak to stejně pořád znamená že se neustále pomalu mění. Třeba poroste do výšky, takže se nakonec zhroutí vlastní vahou. Nebo poroste do šířky, takže nakonec přeroste na sousedův pozemek. A jestli jí nějak zabráníme aby to dělala, tak je to totéž jako ji zabít, což právě autoři studie nechtějí.

    Na druhou stranu je asi v pořádku že se to zkoumá. Vždycky je dobré mít nějaké technologie v záloze.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Knizky se maji poradne kupit! Vic a vic! Nikdy neni dost! Az se budu nekdy stehovat, budu hrozne plakat:)))) moje knizky zaberou vlastni nakladacek:)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ta cd moc mista nezaberou, to se skladuje dobre :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: Akorát potom kdo to má kde skladovat (já teda kvalitní knihy většinou rozpůjčujou a už se m nevrátěj...)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: čím víc knih tím líp.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ELANORKA: Ono to je trochu zákeřné. Vrstva ticha během psaní narostla tak, že bude muset být vydána ve dvou částech. Diskutovalo se tady jestli je lepší děj uzavřít v jedné knize, a chybějící nedotažené linie doplnit v samostatném románu, a nebo jestli to vydat jako "poslední díl ve dvou knihách". Vilma (a nakladatel) se nakonec rozhodli pro druhou variantu. To, co bude "první kniha poslední části" je údajně finální a hotové, a Vilma dopisuje "druhou knihu poslední části". Doufám že usilovně, protože teď se tady delší dobu neozvala :-) No a vyjít to může až když budou dopsané obě knihy. Tu poslední knihu má údajně od začátku přesně rozvrženou a psaní půjde přímočaře. Tak uvidíme.
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    MOUNTBATTEN: To jsem četla, ale myslela jsem, že už jsou napsané :-). Jako, mně je vlastně jedno (no, úplně ne) kolik stran to bude, když už budou napsané :-)))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ja si psal s Martinem a prej se dohodli s Vilmou ze dokud on nedopise posledni dil Hra o truny tak ona nevyda sve posledni mycelium... autorsky komplot! :)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Dojem z posledních cca 30 příspěvků - wow.
    V některých těch teoriích se skrývají samostatné knihy, lidi :).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ELANORKA: i ty oprimisticka naivo :-)
    posledni mistni zpravy od autorky byly v listopadu o 570 novych stranach....
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ELANORKA: To je zase jedno proxy datum, které pravidelně posouvají o tři měsíce dopředu. Fakticky to nic neznamená, je to jen vycucané z prstu.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    ELANORKA: Tak tohle datum předpokládám asi taky neklapne. Pořád tady (ani nikde jinde) od autorky nezaznělo, že by odevzdala opravdu definitivní verzi.
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    Ech... jsem se chtěla zeptat, jak to vypadá s tím vydáním po Novém roce a už jsem to našla... prý 31.3.
    https://www.kosmas.cz/knihy/226662/mycelium-vi-vrstva-ticha/
    Ach jo...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: Já už mám několik let rozepsaných několik příběhů na Vilmině vesmíru zdatně parazitujících. Ale čekám, jak to dopadne s hmyzákama, protože na tom závisí některé detaily z příběhu, kde Össeané emigrují na Bruntálsko podle vznešené tradice, že v takové prdeli světa se neobjeví ani Francouzská revoluce, ani nic, zjistí, že místní lid sice umí pálit nekvalitní gořalku, ale to je tak všechno a pod záminkou založení odborové organizace v místní řetězárně... ale to je jedno.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Vše bude v pravý čas odhaleno, pravil moudře otec Fura. :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: tak já si dělám legraci.. .Mycelium je autorský, nikoliv sdílený vesmír :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam