• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: Ne, ne, takovéhle věci nejsou můj šálek čaje. Pro jistotu si na to dám pozor i až příště budu něco čistit vapkou :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: jako původně se to vymyslelo na marihuanu, ale do části modelů se dají sypat libovolné a člověk inhaluje účinné látky a protože to je při nižších teplotách, tak bez dehtu a podobných radostí. Mám tohle a vlastně je to strašně zajímavé ochutnávat věci jako kouř.

    A pak jsou ty modely, do kterých se dávají nějaké hotové směsi rozpuštěné v čemsi nepěkném a z toho hynou puberťáci v USA...

    2019–20 vaping lung illness outbreak - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/2019%E2%80%9320_vaping_lung_illness_outbreak
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    HARALD: No teda ... člověk se pořád učí.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: Promiň mou neznalost, ale není "vapka" takový ten přístroj, který pod tlakem stříká vodu, což se používá na čištění různých povrchů? Dovedu si teda představit "vapování chmele" jako proces, kterým chmel odněkud definitvně odstraním, ale tak nějak instinktivně cítím, že to není ten význam co jsi měla na mysli.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MVEK: jestli potřebuješ užívat chmelové účinné látky, ale bez té hořké chuti, tak ho začni vapovat - ve vaporizeru je moc příjemnej :-D

    Jo a teda děsně dobrý jsou chmelový gumoví medvídci. Je to hořkosladkokyselý. A jako můžeš si to vyrábět doma.
    Chmeláky - želé bonbony 80g | Rakytník Cvrček
    https://www.rakytnikcvrcek.cz/cs/chmelaky-zele-bonbony-80g
    MVEK
    MVEK --- ---
    Pokud chcete mít představu, jak může chutnat výluh z některé sadby, zkuste si smíchat sušený jitrocel a jednu, dvě šistice chmele do hrnku.

    (A až se někdo zeptá, proč míchám zrovna takové bylinky - ten chmel je hrozně odporný, tak se pokouším ho propašovat k ledasčemu.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Jo! Na to se těším! A hlavně to spodní prádlo až na mě někdo hodí!!! :D

    Třináct let, to je správná chvíle, kdy začít... svým dcerám pořád opakuju, že nejlepší nápady má člověk ve třinácti a dál už je to jenom plichta, a všechny už to prošvihly... :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Dobře to zvládej a koronaviru zdar! :-)

    Mimochodem, moje dcera (13 let) teď začala psát. Začalo to slohovou prací, kterou nestihla ve škole dopsat, takže to pak dodělávala doma, rozvíjela, stránky v sešitě přibývaly, a teď jak mají volno tak pořád pokračuje. Je to tak na úrovni Dášenky křížené se spotřební literaturou pro puberťáky, ale jistou kvalitu to má. Takže z těchto příkladů se mi postupně vynořuje vize společnosti po konci epidemie ...

    ... výroba čehokoli je v troskách, funguje pouze produkce potravin a základních surovin. Dodavatelské vztahy byly zpřetrhány, fakticky není možné vyrobit nic komplikovanějšího než základní ruční nářadí. V zábavním průmyslu to vypadá bledě - kina zůstávají zavřená, protože lidé nemají dost peněz aby do nich chodili, a Holywood krachuje. Jakž takž se drží levná ochotnická divadla, a to je celé.

    Z chaosu ovšem povstávají spisovatelé. Jejich spíše introvertní povahy přivítaly vynucenou karanténu. Namísto topení se v nudě ji vyplnili horečnatou činností. Díky neobvyklé dramatické situaci také navíc dostávají návaly inspirace, jaké v životě zažili málokdy. Jakmile můžou, zástupy jich přicházejí k nakladatelům a nabízejí jim díla nevídané kvality. Spotřebitelé jsou lační po jakékoli zábavě, a knihy nabízí nejlepší poměr cena/doba zábavy, takže nakupují jako diví. Nakladatelé bohatnou, a jsou ochotni nabízet stále větší honoráře. V důsledku toho bohatnou i spisovatelé, a stává se z nich společenská elita. Pořádají podpisové megaakce. Pořádají i věřejná předčítání, na kterých fanynky propadají hysterii a házejí na spisovatele spodní prádlo. Zájem o předčítání je takový, že potřebují soukromá letadla, aby to dokázaly všechno absolvovat. To dává potřebnou injekci průmyslu, a svět se zase vrací do svých původních kolejí. V samotném závěru se roky uzavřené Disneylandy proměňují na scifilandy, fantasylandy, červená knihovna landy atd. I Česká Republika jde s dobou, a na Vysočině (v půlce mezi Prahou a Brnem) zakládá Myceliumland, do kterého brzy začnou proudit davy fanoušků.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Takže ne 6+1, ale nakonec 8 dílů? ;-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Stav na palubní desce k dnešnímu dni: 480/715 (to je možná dobrý nápad, průběžně to sem dávat, aby člověk viděl, jak po měsíci zhubnul... chci říct, jak mu soubor nakynul). Z rozkouskované textové břečky zas tak moc neubylo, posunulo se to díky nově napsaným kusům, ale to je vlastně dobrá zpráva, protože ty scény tam chyběly, bylo potřeba je sepsat, napsala jsem toho teď fakt hodně, a pořád tu zůstává ta zmiňovaná naděje, že sotva tam napojím kusy té zmiňované břečky, poskočí to kupředu. Že to má teď přes šílených sedm set stran ještě není důvod k panice, spousta jsou scénické poznámky, které z toho nakonec zmizí (čili stránky budou při postupu kombajnu směrem vpřed zároveň ještě ubývat). Sedm dní jsem teď strávila v koronavirovém obležení samotinká na chatě bez internetu (protože doma je manžel a dvě dcery a starají se mi o mamku, od které se za normálních okolností nemůžu hnout). Zítra zas jedu, plavu v tom jak Glum v bažině, díky vám všem, kteří mi nenadáváte, snad se za týden zas vynořím, jestli tedy neochořím, s kusem prstenu v hubě.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    teď prima zoom, MYCELIUM! :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: klid, to sem byla já, potřebovala jsem přeložit zkoušku, a pak můj kámoš Michal co potřeboval home office.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Zejména když se mu to náhle nečekaně splní a teď mu nezbývá, než to skutečně dopsat.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    to jsou finty :D
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    prosím pěkně, když budu nakažen, mohu si na JIP přečíst aspoň nedokončenou betaverzi? ;)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: To je furt chození kolem horké kaše: chceme si to přečíst dřív, než na tu pandemii umřeme!
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DARKSWORD: tak Vilma má s Martinem dohodu, žejo :-))))
    DARKSWORD
    DARKSWORD --- ---
    BRAMBOREENA: Oceňuji , že myslíte ve velkém, žádná místní chřipečka, ale rovnou světová pandemie :-)) a taky že dáváte šanci i dalším autorům dopsat svém zatím nedopsaná díla, viď G.R.R. Martine :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam