Zase by to chtělo ku konci měsíce nějaký přehledový údaj, navazující na
BRAMBOREENA, ze kterého by plynulo, jak to pěkně přibejvá, ale nemám NIC. Asi deset stránek jsem vyškrtala a jedna přibyla, a to je všechno. Naše těžká dyslektička se v on-line škole úplně topí, takže celý měsíc pobíhám kolem a snažím se jí to zorganizovat a donutit ji odevzdat projekty. Máme pěkné nové logo nakladatelství Triton, obálku a titulku knihy, historii dvacátého století v podobě fiktivní FB stránky osoby, narozené kolem roku 1930, super komiks o nebezpečnosti sekt, úvahu o Baťovi, znečištění ovzduší a vlivu Ameriky na Evropu... ale žádné houby. Včera jsme byli na koberečku v ředitelně, takže svoji dávku nadávání jsem právě dostala. Ale už jenom týden a bude uzavřená klasifikace, těším se na to jak na zázrak.
Stihla jsem v mezičase akorát nadrásat krátkou povídku (nakonec 37 stran), kterou jsem původně psát ani nechtěla, neb mi to
RICARDERON zakázal - prej ať se opovážím psát cokoliv jinýho, dokud nedosmolím Mycelium - ale v tom cirkusu tady se nedalo nic jiného dělat, čili nečekaný bonus se snesl z nebe a zove se "Rossumův universální rosol". Byla to paráda, od rozhodnutí to napsat přes vymyšlení zápletky a rešerše po dokončení uplynulo přesně čtrnáct dní a děsně jsem si to užila, taková krátká věc, nepropojená s ničím, se píše ach tak snadno! Pokud to v Argu nebudou chtít, protože jsem bídnej červ, hodím to sem k všeobecné potěše a smutku, ale ještě čekám na vyjádření od zadavatele, Jeho Excelence Jardy Olši, který tu antologii (ku poctě stoletého výročí R.U.R.) pro Argo připravuje.
A jinak dneska je sedmadvacátého května, Lucas Hildebrandt má mínus 553. narozeniny. :D