• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Takže 560/777, že bych aktualizoval predikci? ;-) (Ale asi bych musel algoritmus zkomplikovat, přičíst tempo z prvního kvartálu k datu za týden; ten naivní by to po pauze zbytečně podcenil.)

    Na tom koberečku virtuálně?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zase by to chtělo ku konci měsíce nějaký přehledový údaj, navazující na BRAMBOREENA, ze kterého by plynulo, jak to pěkně přibejvá, ale nemám NIC. Asi deset stránek jsem vyškrtala a jedna přibyla, a to je všechno. Naše těžká dyslektička se v on-line škole úplně topí, takže celý měsíc pobíhám kolem a snažím se jí to zorganizovat a donutit ji odevzdat projekty. Máme pěkné nové logo nakladatelství Triton, obálku a titulku knihy, historii dvacátého století v podobě fiktivní FB stránky osoby, narozené kolem roku 1930, super komiks o nebezpečnosti sekt, úvahu o Baťovi, znečištění ovzduší a vlivu Ameriky na Evropu... ale žádné houby. Včera jsme byli na koberečku v ředitelně, takže svoji dávku nadávání jsem právě dostala. Ale už jenom týden a bude uzavřená klasifikace, těším se na to jak na zázrak.

    Stihla jsem v mezičase akorát nadrásat krátkou povídku (nakonec 37 stran), kterou jsem původně psát ani nechtěla, neb mi to RICARDERON zakázal - prej ať se opovážím psát cokoliv jinýho, dokud nedosmolím Mycelium - ale v tom cirkusu tady se nedalo nic jiného dělat, čili nečekaný bonus se snesl z nebe a zove se "Rossumův universální rosol". Byla to paráda, od rozhodnutí to napsat přes vymyšlení zápletky a rešerše po dokončení uplynulo přesně čtrnáct dní a děsně jsem si to užila, taková krátká věc, nepropojená s ničím, se píše ach tak snadno! Pokud to v Argu nebudou chtít, protože jsem bídnej červ, hodím to sem k všeobecné potěše a smutku, ale ještě čekám na vyjádření od zadavatele, Jeho Excelence Jardy Olši, který tu antologii (ku poctě stoletého výročí R.U.R.) pro Argo připravuje.

    A jinak dneska je sedmadvacátého května, Lucas Hildebrandt má mínus 553. narozeniny. :D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    RICARDERON: pozemske obchody to musely na zadost Össe stahnout z pripravovaneho prodeje? :D
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Ty lidi jsou normálně zákeřný. I když nikde není Mycelium s termínem, píšou nám, že si pamatujou, že tam byl nějakej termín a kam to teda jako zmizelo...
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    Četla jsem před spaním Mycelium a zdálo se mi pak, že by koronavirus mohla vyřešit Pětice. :-D Moc pěknej sen.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: asi nějaká jiná transkripce než Hildebrantovska prehlaskova.
    VANEK
    VANEK --- ---
    CORNHOLIO: Oh Šarūnas, why aren't thou Ssarünas?
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Jen si tu odložím, na co jsem narazil při hledání referencí na jiný projekt.

    The vertical mycelium park in London :: Future Architecture
    http://futurearchitectureplatform.org/projects/e7ff7417-a824-49b4-8f62-d14a610b29e7/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GROBENIUS:
    SARGO: matika je takové skryté Össenské náboženství našeho světa :-)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    SARGO:
    Matematická analýza (1) - prvá prednáška úvod - Zbyněk KUBÁČEK
    https://www.youtube.com/watch?v=raaGKGyBmyo&t=1177s
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Po včerejším domácím extempore nad učením, které skončilo zakázem všeho, co nesouvisí s udržením životních funkcí a matikou, jest mi pasáž o Uršule rajskou hudbou - a zbytek jen vtipnou omáčkou okolo. Promiň. Ale sdílené neštěstí se nějak snáší líp. :-D :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak se trochu bojím, že v novém Myceliu nás čeká méně psychotronických i jiných akčních space opera scén a více rodinného života hlavních hrdinů... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JONY: jsem to zkusila obráceně - dceru nechat pobíhat a sama utýct a někam se zavřít - ale už mě našli... :D
    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: na dceru aplikovat osseanskou výchovu, někam ji na delší dobu zavřít a mezitím pěkně psát a psát
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ... A k tomu mladej Hildebrandt vyměnil houby za hulení, tak jsem zvědavej, čeho se v novém dílu dočkáme.

    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, já sám jsem zíral, ale kvůli téhle obálce si tu knížku vyprosila naše pětiletá Kája. Četli jsme to, k mému neutuchajícímu údivu to docela hltala, protože se jí podle jejích slov líbily ty "obláčkový obrázky". takže všechna čest Tomski & Polanski, jejich ilustrace evidentně fungují.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: ... aha, já myslela, že Vilma je ten citrónově žlutý povadlý prsatý útvar vlevo, co se mu roztéká sukně se vzorem monsterových listů a co mu papoušci kradou korále a vyzobávají mozek z bobtnající plynné hlavy, neb takto si přesně připadám (a taky zrovna píšu o rosolu, to se mi stává často)... a ona je tam dole ještě holčička!

    Ale ta obálka pro mě dostává ještě další děsivý smysl: ano, ten žlutý blob jsem tedy já, ale holčička je naše strašlivá dyslektická Uršula. Teď ve čtvrtletí se ukázalo, že neudělala spoustu úkolů do školy, i když tvrdila, že všechno má, všemu rozumí a všechno zvládá... takže už deset dní trávím tím, že ji co čtvrt hodiny kontroluju, aby dohnala resty a nevyrazili ji, a ona před mou mateřskou rosolovitou vlezlostí prchá a prchá... :( No moc jsem toho teď nenapsala, bohužel. To, že jsem si trochu času sobecky urvala předtím na začátku lockdownu, evidentně mělo svoji cenu, a to právě a přesně tuhle :( Na psaní došlo akorát včera: to měla narozeniny, tak jsem na ni mohla ječet o trochu míň. Ta obálka se mi nelíbí, ale je to parádní obrázek na psychoanalýzu, lepší než od Rorschacha.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RICARDERON: To se povedlo :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---

    No potěš, u konkurence, kde Mycelieum nechtěli vydat, už vyšla kniha o tom, jak to Vilma nemůže dopsat!



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam