• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Ty jsi obecně napsala něco o "projektu" a já se domnívala na základě zkušenosti se svou jedenáctiletou dcerou, že je to klasika - něco přečíst, přinést do školy, odprezentovat. Ta kresba je tak dobrá, že by mě v životě nenapadlo, že to kreslila sama. Považovala jsem to za nějaký nepříliš informovaný produkt nějaké amatérské sektobijkyně v primární prevenci.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Zkoušela jsem to navrhnout, ale holt nějaký výplody těch trapnejch rodičů není přesně to, co by patnáctiletou (tedy teď už čerstvě šestnáctiletou) osobu bavilo zpracovávat. Už pět let chci po svých dvou výtvarně potrhlých dcerách, aby mi nad jídelní stůl nakreslily jedna aztécké slunce a druhá aztécký měsíc (ať už si pod tím představíme cokoli), protože doufám, že dostatečně děsivé obrázky hladových božstev u jídla mi zabrání se přežírat; a naprosto není možné je donutit.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: :D Počkej, co sis myslela, že na tom dělala? Obsah byl zadaný ("Vysvětlete kamarádovi Pavlíkovi, co je to sekta, a uveďte příklad konkrétní sekty. Zpracujte pomocí komiksu.") Proto má chlapeček na čepici písmeno P, to jakože Pavlík. :D Ale ona je úplně marná, předtím jen matně tušila, co slovo "sekta" znamená.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To ale vůbec není špatný! Jakože ta animace je jednoduchá, ale vtipná a funkční. Koukal jsem i na ty ostatní obrázky co má na instagramu, a je to supr. Ideální styl na komiksy nebo právě kreslené filmy. Akorát ještě potřebuje nápad a, jak tu kdosi poznamenal, dobrého scénáristu.

    Jestlipak už zkoušela kreslit össeany? Dovedete si představit ikonické Myceliové scény zpracované v nějakém takovéto stylu? https://www.youtube.com/watch?v=Xf1cfemeX_U TO by byl trailer na šestý díl! Po tom už by překladatelé do angličtiny nemohli ani dospat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Počkej, ona ten komiks kreslila sama? To mi vůbec nedošlo, ta je skvělá
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: jenom bych dodala, ze co se slecnovstvi tyce, tak jsem taky byla v tom veku mimo. Sice jsem se snazila povrchne napodobovat ostatni holky, ale nefungovalo to. Akorat cit pro sminky jsem mela - a dost excentricky vkus, teda.
    A nakonec jsem mimo doted, ale nejak mi to prestalo vadit. Okoli obcas vysira, ale co, no.

    Chtela jsem teda pozadat, aby nam na chalupu udelala plakat na tema Nesibujte s nabytkem, ale mati mi muj pasivne agresivni vylev zatrhla, ze ona tem vsem lidem rekne. No, dycky jim rekne a kdo pak sibuje s postelema ... #zevzpominekkomtesy # skromnevenkovske16+1
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BRAMBOREENA: ta "rychlovka" je level semestralky z nejake "vytvarne vysky". urcite bych to nepodcenoval
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: Jezis to je dobry!!!:) mne se to libi
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: není moc o co stát, pořád je to dost dětské - žádné velké umčo, jen kreslené postavičky, spousta patnáctiletých holek už jsou slečny, ale ona je duševně v podstatě mimino. Zhruba jednu setinu produkce má na Insta - PurpleEggRice (viz níže). Už asi půl roku ujíždí na "Countryhumans" a kreslí personifikace států a oživlé státní znaky a podobné blbosti. Kdo by chtěl vědět, jakou vlajku má Honduras nebo Pobřeží slonoviny, stačí se jí zeptat, zná je úplně všechny. Má tam svatou Uršulu se znaky všech spolkových zemí Německa a tak podobně (obrázky, které mají vpravo nahoře ikonku složených papírů, se dají rozkliknout a pod tím horním se jich otevře víc navazujících). Musím jí přiznat, že v angličtině píše nepatrně příčetněji než v češtině, ono se všeobecně soudí, že pevná větná struktura je pro dyslektiky schůdnější. První pokus o animaci postovala taky (ale na to léto už si rozkresluje něco ambicióznějšího, tohle byla rychlovka) - https://www.instagram.com/p/B9Y-n1mHew6/
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Fakt, dej sem nějaký její obrázek, ať taky pořád jenom nekritizuješ.

    A hele, těší se že bude celé prázdniny dělat animovaný film? Tak to mi přijde úplně supr. Jestli to zvládne, tak je dobrá, i kdyby ji desetkrát ze školy vyhodili.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NEVADA_: Nějakou chvíli jsem pátral a zdá se, že obsah ještě nebyl zveřejněn, takže máme akorát výběry zmíněné v https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/jeff-vandermeer/big-book-modern-fantasy/ a https://www.publishersweekly.com/978-0-525-56386-0 kde GRRM není specifikován. A sám to zřejmě taky neprokecl.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Ach jo, je mi to líto. (Koťátek samozřejmě.)

    Ale teď má příšera zadanou práci (ano, ještě v devět večer smolí, tentokrát vintage etiketu na laudánum s hadím olejem - měl to být fiktivní výrobek z kolonií ve stylu devatenáctého století, například káva, čaj a tak, čili chvíli zvažovala melanž z Duny a šnečí sliz, ale hadí olej je zkrátka nejvíc), tak dneska konečně zase píšu. Jen co všechno odevzdá a škola skončí, balím počítač a zdrhám mimo civilizaci. (Ona se taky těší - plánuje, že celé prázdniny bude, ó jak překvapivě, kreslit svoje postavičky a dělat animovaný film.)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: díky, díky... mám doma něco podobného a většinou v duchu tluču buď dítě, nebo hlavou do zdi... nejsem sama, nejsem v tom sama!!! jinak přeju hodně sil... komix je náhodou super...
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    A netušíte někdo, co má v té sbírce být od GRRM?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    No, mě asi před týdnem kámoška nadšeně volala, že vyjde Mycelium. Tak sem došla do auditka... a ... no nic. Koťátka, myslím na koťátka.
    VANEK
    VANEK --- ---
    UNREALONE: Ne, to byl oficiální Vilmin projekt, ale kvůli nedostatku kapacit je pořád jaksi v prioritách až někde za dopsáním v češtině. (No a polská překladatelka taky vlastně ani nemá čas, natož nakladatele…)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRAMBOREENA: a co překlad houbové ságy do cizích jazyků? Pamatuju si že tu proběhl nějaký úryvek v angličtině, ale to byl asi jen nějaký fandovský počin nebo?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: "mé rty budou toužit po krvi", dovozuji správně?
    RIP
    RIP --- ---
    GAARQ: Myslím, že tu, co je na téhle stránce ouplně první nahoře:
    FANTASY & SCIENCE FICTION: STORIES (by author)
    https://www.sfsite.com/fsf/bibliography/fsfstorieswhok01.htm
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: jakou, jakou? O_O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam