• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak další čísla - na Slunovrat (20. 6.) to bylo pěkných 618/816, to sem musím napsat kvůli symetrii. Dnes ovšem máme 667/853, fakt sedím u pásu od rána do noci a SYPU TO TAM! :D Dějou se tam strašné věci. Pořád přemýšlím, jak to proboha zkrátit - snad jedině vyhozením nějaké dějové linie, takhle obézní soubor pouhým vyškrtáním adjektiv fakt nezhubne; ale to budu řešit, až se dohrabu na konec.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Příslušně jsem aktualizoval graf https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7dk/ a s potěšením hlásím, že jsi nabrala takové tempo, že snad ani není nutno měnit predikční algoritmus; dokončení tedy očekáváme 2. listopadu, ne-li dříve, a dokonce bezpečně pod 1000 stránek ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Držím palce, jen piš, piš!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: nechceš nám vysvětlit tohle?





    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: až se dobereš stavu n/n tak jaký bude další postup? Předložení téhle verze betačtenářům a následně úvaha nad případným zapracováním jejich připomínek?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jo... škola jako padlá saň leží v prachu arény, dodělávající useknuté hlavy sebou škubou z posledních sil... naše potřeštěná Tvůrkyně ještě vysmahla obraz na klauzury a padla vedle saně... a já zatáhla roletu, vybodla se na reálný život a zase jedu na houbičkách, máme 613/791 a schyluje se k velké pranici (předchozí viz BRAMBOREENA a z května BRAMBOREENA: 562/760)
    IDLE
    IDLE --- ---
    KAVEN: koneckonců koťátky už se tu platí nějakou dobu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak ale odvést kus práce a dostat za ní peníze je výchovné a prospívá morálce ...

    Ale ne, s tebou o práci na zakázku vyjednávat nebudu. Ty máš špatné vzory, a mohli bychom se dostat k "padnout na kolena, to je dobrý nápad", a nakonec "Tak schválně, na kolik podřezaných novorozeňat si ceníš svůj trailer?" :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Probůh ne. Spíš jsem jenom chtěla říct, že je moc malá na tvorbu na zakázku (respektive děsím se pomyšlení, že by už v prváku mohla za svoje výtvory nedejbože dostat peníze, protože pak už ji jako rodiče fakt nepřesvědčíme, že maturitu nutně potřebuje pro život :D)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ZUZKAOU: Cítím ve vzduchu nějaký ten příběh o výchově se skříní a týdnem v hlavní roli... :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tedy, lehce mě znervózňuje ta představa že za rok dva budeme pořád ještě potřebovat trailer na šestku ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GAARQ: stejně tak zákldní fried rice je rejže se směsí zeleniny masa a míchaných vajíček. Jako koukám odkud se brala inspirace pro výchovu pana profesora H. ;-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: my děláme "omerice", tedy vaječnou omeletu s rýži a je to skvělé. s hráškem, houbami a někdy tuňákem.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: jojo, složte se a kupte mi pořádnou rákosku :D
    Ne, vážně - rychlejší bude ve skutečnosti rok dva počkat, až trochu vyroste a naučí se dělat i věci, které ji nebaví ze sta procent. Jsem úplně šedivá z toho, jak se ji snažím donutit dodělat aspoň ty projekty do školy. Má slíbenej lepší monitor, pokud to rychle zmákne, a i když ho strašně chce, neb ho potřebuje k prázdninovému tvoření, stejně ji to nepohne k většímu úsilí. Ale až to Mycelium dopíšu, třeba budu mít víc energie vyvíjet nátlak. Řeknu jí: "když nebude trailer, nedostaneš svoje oblíbené jídlo", (To je míchaná rýže s vajíčkem, kombinace, kterou by žádný jiný člověk nepozřel.)
    ARGANNAH: to jsou ty rozdíly: kdyby měla "něco přečíst", tak to vůbec nedává. No aspoň nemůže opisovat; není totiž schopná přečíst tahák. :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Kdepak rodiče! Co kdyby to dostala jako zakázku? Kdyby dokázala nějaké jádro Mycelia nějak pěkně zpracovat do krátké animace po vzoru těch Star Wars, tak bych za to byl ochotný něco zaplatit. Záleží jak dobře by to bylo udělané a kolik by za to chtěla ... ale kdyby to bylo fakt dobré, tak bychom se na to tady na fóru mohli i složit. My bychom měli strhující animaci, ty bys měla další trailer, a ona by si trochu přivydělala a měla něco slušného do portfolia a na instagram.

    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Když jsem zjistila, že je to její, upadla mi čelist o tři poschodí. Hledám ji ještě teď.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Ty jsi obecně napsala něco o "projektu" a já se domnívala na základě zkušenosti se svou jedenáctiletou dcerou, že je to klasika - něco přečíst, přinést do školy, odprezentovat. Ta kresba je tak dobrá, že by mě v životě nenapadlo, že to kreslila sama. Považovala jsem to za nějaký nepříliš informovaný produkt nějaké amatérské sektobijkyně v primární prevenci.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Zkoušela jsem to navrhnout, ale holt nějaký výplody těch trapnejch rodičů není přesně to, co by patnáctiletou (tedy teď už čerstvě šestnáctiletou) osobu bavilo zpracovávat. Už pět let chci po svých dvou výtvarně potrhlých dcerách, aby mi nad jídelní stůl nakreslily jedna aztécké slunce a druhá aztécký měsíc (ať už si pod tím představíme cokoli), protože doufám, že dostatečně děsivé obrázky hladových božstev u jídla mi zabrání se přežírat; a naprosto není možné je donutit.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: :D Počkej, co sis myslela, že na tom dělala? Obsah byl zadaný ("Vysvětlete kamarádovi Pavlíkovi, co je to sekta, a uveďte příklad konkrétní sekty. Zpracujte pomocí komiksu.") Proto má chlapeček na čepici písmeno P, to jakože Pavlík. :D Ale ona je úplně marná, předtím jen matně tušila, co slovo "sekta" znamená.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To ale vůbec není špatný! Jakože ta animace je jednoduchá, ale vtipná a funkční. Koukal jsem i na ty ostatní obrázky co má na instagramu, a je to supr. Ideální styl na komiksy nebo právě kreslené filmy. Akorát ještě potřebuje nápad a, jak tu kdosi poznamenal, dobrého scénáristu.

    Jestlipak už zkoušela kreslit össeany? Dovedete si představit ikonické Myceliové scény zpracované v nějakém takovéto stylu? https://www.youtube.com/watch?v=Xf1cfemeX_U TO by byl trailer na šestý díl! Po tom už by překladatelé do angličtiny nemohli ani dospat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Počkej, ona ten komiks kreslila sama? To mi vůbec nedošlo, ta je skvělá
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: jenom bych dodala, ze co se slecnovstvi tyce, tak jsem taky byla v tom veku mimo. Sice jsem se snazila povrchne napodobovat ostatni holky, ale nefungovalo to. Akorat cit pro sminky jsem mela - a dost excentricky vkus, teda.
    A nakonec jsem mimo doted, ale nejak mi to prestalo vadit. Okoli obcas vysira, ale co, no.

    Chtela jsem teda pozadat, aby nam na chalupu udelala plakat na tema Nesibujte s nabytkem, ale mati mi muj pasivne agresivni vylev zatrhla, ze ona tem vsem lidem rekne. No, dycky jim rekne a kdo pak sibuje s postelema ... #zevzpominekkomtesy # skromnevenkovske16+1
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BRAMBOREENA: ta "rychlovka" je level semestralky z nejake "vytvarne vysky". urcite bych to nepodcenoval
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: Jezis to je dobry!!!:) mne se to libi
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: není moc o co stát, pořád je to dost dětské - žádné velké umčo, jen kreslené postavičky, spousta patnáctiletých holek už jsou slečny, ale ona je duševně v podstatě mimino. Zhruba jednu setinu produkce má na Insta - PurpleEggRice (viz níže). Už asi půl roku ujíždí na "Countryhumans" a kreslí personifikace států a oživlé státní znaky a podobné blbosti. Kdo by chtěl vědět, jakou vlajku má Honduras nebo Pobřeží slonoviny, stačí se jí zeptat, zná je úplně všechny. Má tam svatou Uršulu se znaky všech spolkových zemí Německa a tak podobně (obrázky, které mají vpravo nahoře ikonku složených papírů, se dají rozkliknout a pod tím horním se jich otevře víc navazujících). Musím jí přiznat, že v angličtině píše nepatrně příčetněji než v češtině, ono se všeobecně soudí, že pevná větná struktura je pro dyslektiky schůdnější. První pokus o animaci postovala taky (ale na to léto už si rozkresluje něco ambicióznějšího, tohle byla rychlovka) - https://www.instagram.com/p/B9Y-n1mHew6/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam