• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Vložím sem znova, co jsem o pár postů níže smazala, abych nic neprozrazovala.

    Tak zase aktuální údaje o vývoji houbové epidemie. Minulý týden jsem ze souboru konečně vyházela různé scény, které se s tím táhly deset let a nějak už tam dneska nepasujou. Napojila jsem úsek, který byl celý hotový, ale něco bylo ještě třeba vmáčknout před něj. Načež to udělalo to slibované "plop" a obě čísla se přiblížila, pro potěchu zdejších statistiků a jejich zázračných grafů asi takhle:

    26. 7. 2020 734/931
    27. 7. 2020 766/934
    28. 7. 2020 797/942
    po vyškrtání 797/893
    29. 7. 2020 800/888
    31. 7. 2020 819/905

    Teď už je to doopravdy přesně nalajnované, jestli se nestane nic, co by do toho hodilo vidle a zabránilo mi psát, odhaduju to na půlku srpna a nějakých 930 stran.

    A taky jsem mluvila s Ricarderonem z Arga. Povídám: "Neomdli, je toho teď devět set stránek." Ricarderon: "No šest set už je zredigovaných, tak to je jenom tři sta nových, to je dobrý." Já: "Nene, to si nerozumíme, to myslíš, že nějakých chabých tři sta stránek bych smolila rok a půl? (Šestku jsem odevzdávala loni v lednu.) Těch šest set v šestém dílu vůbec nepočítám, to je uzavřená záležitost, tohle je devět set dalších. Dohromady patnáct set." V tu chvíli netlog zezelenal a z druhého konce se ozvala rána, tak předpokládám, že omdlel.

    Taky jsem rezignovala, co se týče počtu kapitol - snažila jsem se dodržet počet 25 jako ve všech dílech, jenže už byly (pochopitelně) dlouhé kolem čtyřiceti stran, což už nedává smysl, taková "kapitola" pak nemá žádnou jednotící myšlenku. Čili jsem to rozdělila do kapitol tak, jak to přirozeně a logicky vychází, a je jich přesně padesát. Holt tohle číslo mám tak nějak ve voku. Ať už se to vmáčkne do jednoho svazku nebo ne, fakticky jsou to dvě standardní Mycelia. I jsem si je pojmenovala - první pětadvacítka jsou "Zakázané směry", druhá "Program apokalypsy". (Tady byl spoiler.) Ale konec je doopravdy konec, definitivní, nenapravitelný, nezpochybnitelný. V tuhle chvíli (na té zmiňované straně 819) jsem v osmnácté kapitole, některé scény z těch dalších jsou útržkovitě napsané, několik naplánovaných se musí udělat "na zelené louce", proto tyhle odhady. Ale když už je to vymyšlené, tak to sviští - nejvíc času zabere váhání a kombinování, co a kam správně dát. Spousta hotových scén prostě vypadla - jsou to kousky, o kterých jsem si před deseti lety myslela, že to k nim logicky dospěje, a vlastně mi taky trochu času zabralo smutné loučení s nimi. Může z toho být bonusová alternativní historie sem do auditka, možná jednou.

    A ještě disclaimer: to, co (snad) v srpnu vznikne, bude (snad) ucelená verze hotového rukopisu, ale to neznamená, že je to ÚPLNĚ HOTOVÉ - to bude až ve chvíli, kdy si to přečte pár jiných lidí než já. Taky mi můžou říct, že jsem úplně zešílela, a pak se to bude muset hodit celé z okna a začít znova. ;) Já jsem tím teď tak pohlcená (a v manické fázi), že nejsem schopná střízlivých úsudků (ale to autoři často nejsou, tak se tím netrápím a valím tu kuličku dál).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: super, děkuju moc!
    JONY: nene, je to jenom zavádějící pseudospoiler, to bych si nedovolila to vyspoilovat doopravdy. Že Össeani mají hmyzího boha, to se ví od začátku; že se ho pokoušejí Pozemšťanům nanutit, to taky. Tou zmínkou jsem se snažila jenom říct, že to nevyšumí do ztracena a všechno si tam ještě zahraje, ale máš pravdu, radši to smažu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Ve znamení jakých hub je sedmička a osmička?
    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: tohle tedy obsahuje dost velký spoiler...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Statistika den po dni! Tak to už je vrchol kvalitního zpravodajství. Rozsah stran mě poněkud znervózňuje ... ne snad že by mycelia bylo příliš, probůh! Ale že to přeci jen možná mělo být šestka konec, a k tomu dva doplňující romány. Tahle varianta mi připadala lepší od začátku. Tak ale zase až se Ricardeon probere, tak věřím že v Argu vyberou nejlepší variantu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Nojo, generátor vypadá že se při různých přesunech webu někam vytratil. Naštěstí ho mám na disku, takže je obnoven a odkaz už funguje. Naše firma se omlouvá za toto drobné pochybení, které nastává maximálně jednou za deset let.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě... prosím tě, KAVENe, jestli půjdeš kolem - co se stalo s tvým geniálním generátorem? http://www.domaci-soustruzeni.cz/wordgen/wordgen.php?s=ossein hlásí chybu, stránka neexistuje. Nachází se po úklidu tvého webu třeba vskrytu na nějakém tajném odkazu? Potřebuju ještě jedno össeinské slovo a nějak mám pocit, že sama ho tak pěkně nevygeneruju :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    takový to, když vykradou ideu z mycelia, a ještě to dají za paywall.
    Mould from Chernobyl nuclear reactor tested as radiation shield on ISS | New Scientist
    https://www.newscientist.com/...ld-from-chernobyl-nuclear-reactor-tested-as-radiation-shield-on-iss/
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Jeff VanderMeer má taky houby, šíří se to...

    https://twitter.com/jeffvandermeer/status/1288504147491291138?s=20
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MOUNTBATTEN: píšou tam, kterého roku to bude?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MOUNTBATTEN: Ti optimisti ...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    V zari!! :-))))


    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Tak takhle vypadají hračky pro malé össeany!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Vilma se má za co zodpovídat…
    Pes nakažený parazitickou houbou / od HappyRadio | Fler.cz
    https://www.fler.cz/zbozi/pes-nakazeny-parazitickou-houbou-11636396
    Na první pohled vypadá jako normální pejsek. Je ovšem prorostlý hustým myceliem, které mu nerušeně sídlí v žaludku. Stačí mu rozepnout tlamu, zatáhnout za jazyk, a parazitická houba spatří světlo světa (pro uvedení do původního stavu zatáhněte za psův ocas a houby mu zatlačte zpět do hrdla).
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Počkej na dopsání a uspořádáme dožínkový con ;)

    Tabulka v záhlaví aktulizována (herdek, s tím grafem se patlá ještě hůř než v Excelu), procenta i hotové stránky posledních pár hlášení pořád naskakují krásně lineárně, že jsem zkrátil interval extrapolace a vychází to akorát na konec léta :) Akorát ten celkový rozsah taky dost roste ...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Kdybyste měli chatu někde na Broumovsku, tak bych ti přijel pokosit :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: A můj prediktor ke dnešku dával 731/909, bwuhahaha! A samozřejmě že statisticky se počítá celková délka hotových úseků bez ohledu na uspořádání; aktualizuju to zítra, ať se lidi mají nač těšit.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak momentálně máme 690/909, ale tentokrát to nevypovídá o ničem, všem ubohým statistikům jsem do toho hodila vidle, protože jsem se vrátila zpátky před blok šedesáti hotových stran (na které už nehodlám sahat) a ještě tam cosi dopisuju; nebýt toho, bylo by to 757/909. Na konci souboru jsou ale už jen hromady sena, ze kterých jsem vyzobala všechno důležité, to se všechno smaže (jsou tam některé staré scény, které se s tím souborem táhnou deset let, ale bohužel už do toho nezapadají, tak z těch třeba bude nějaká "alternativní historie" sem do auditka, ale z rukopisu musí zmizet); a pak už se snad konečně ozve to zázračné "plop", na které tak zoufale čekám, a obě čísla splynou... Zítra zase zmizím mimo internet, jsem zavřená na chatě a píšu jako fretka, tráva je tam přerostlá, skalka zaplevelená, ale nevycházím z baráku, protože touha mít to konečně hotové je momentálně silnější než jakákoliv jiná potřeba. Živím se tam proteinovými tyčinkami a syrovým zelím, protože nechci ztrácet čas ani vařením. Prostě jsem jak ta příslovečná kobyla, co už cítí vůni stáje... tak snad tam tu káru dovezu... snad se to nerozsype... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VANEK: sulehl!
    VANEK
    VANEK --- ---
    MOUNTBATTEN: Ale sledovat výskyt se musí, a ta informace o hyperparazitní houbě 2. úrovně pro mě byla nová.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam