• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak holt zvládne audioknihu :-D

    Audiokniha Mycelium 3: Pád do temnot - Audioknihy ke stažení
    https://www.audiolibrix.com/...ok/2853/Audiokniha-Mycelium-3-Pad-do-temnot-Vilma-Kadleckova?afid=419
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Surprising potential Covid-19 remedy: Russian scientists discover mushroom with anti-viral properties — RT Russia & Former Soviet Union
    https://www.rt.com/russia/506455-mushroom-anti-covid19-properties/
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    TRYSKOMYS: Dej mu čtyřku, a řekni že ji nesmí číst dokud nevyjde trojka. To je jedinečný způsob jak zajistit klidné a pohodové vánoce.
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    BRAMBOREENA: ok, dostane ctyrku a bude se tesit na trojku :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    TRYSKOMYS: Není. Ani Ricarderon nemá. A dokud to nedopíšu, dotisk nebude :(

    Co se přírůstků osmého dílu týče, říjen byl mizerný, až tenhle týden to konečně zas trochu odsejpá, ale stabilní vzdálenost "sedmdesát stránek do konce" se drží furt :( Statistiku sem ani nebudu dávat, třeba to po prodlouženém víkendu (šestnáctého je školní ředitelské volno, čili není nutno dělat drába a hlídat příšeru) bude vypadat líp.

    No ale některé z postav už se aspoň slavně dokodrcaly do klaëwentu v kanálu Awalün, ke kterému pasuje Akkütlixův klíč, a tuhle jsem natrefila na obrázky, které přesně vystihují, jak to tam uvnitř vypadá, tak se tu o ně podělím - autorem je Paul Anslow a víc podobných má na svém FB https://www.facebook.com/profile.php?id=100007267578745 . Nejsou to úplně houbičky, spíš vlákna psychotronické energie :)




    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Ech ... chudáci autoři scifi, už chápu že nemají lehké vymýšlet něco nového :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Žaponsko, země, kde zítra znamená již předloni (prý).
    Pálenka a pivo ze dřeva? V Japonsku se experimentů s alkoholem nebojí - Dřevostavitel.cz
    https://www.drevostavitel.cz/...palenka-a-pivo-ze-dreva-v-japonsku-se-experimentu-s-alkoholem-neboji
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    HELIUM: Nojo, člověk se pořád učí. Dík.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TRYSKOMYS: Poslat zprávu id Ricarderon, třeba to mají ještě v nějakém argovském skladu.
    RIP
    RIP --- ---
    Bioluminiscenční houby, Austrálie. Bliká, bliká, houbička, kde se vzala, maličká?

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    HELIUM: Kvasinky se řadí mezi houby, jo? To víš najisto? Netvrdím že ne, biolog nejsem, ale nikdy jsem nic takového neslyšel.

    No a jinak je pravda, že jsem si nikdy nepoložil otázku na čem ty houby, ze kterých se dělá surrö, rostou. Ale mám jistá podezření.
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    KAVEN: no, asi by slo o to rozlozit celulozu na cukry. Akorat jak primet houbu ktera umi tu cellozu rozlozit aby cukry nechala bejt pro kvasiky, ktery je ji predelaj na alkohol, a nesezrala ji sama.
    Ale jinak k houbovýmu pití. Kvasinky který vyrábí alkohol jsou houby, takže vlastně každý alkoholický pití je vlastně surrö, akorát na různým substrátu :D hrozny, svestky, obili ....
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    Zdravim vsechny a Vilmu nejvic! Potrebovala bych sehnat Pad do temnota (3) jako darek pro bratra a nevidim ho nikde /ani v Dobrovskym.
    Nemate pro me nejaky tip? je to prece jen trochu divny navazat na dvojku ctyrkou:)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Můj kamarád vždycky snil o výrobě alkoholu ze dřeva. Aby z toho byla OPRAVDOVÁ borovička :-) K tomu, že by použil houby, dospěl taky, ale dál už ne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Ale to je nápad!

    After completing Entangled Life, Sheldrake dampened a copy of the book, seeded it with spores, and ate the oyster mushrooms that grew from its pages. With another copy, he mashed up some of the pages to release their sugars, and fermented it into beer.[
    VANEK
    VANEK --- ---
    Já pořád myslel, že Rupert a quantum enanglement, a on synek napsal o mystériu mycelií!
    Sheldrake, Merlin: Propletený život - iLiteratura.cz
    http://www.iliteratura.cz/Clanek/43619/sheldrake-merlin-propleteny-zivot
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MVEK: Já jsem sadu všech pěti audioknih koupil letos dceři k vánocům, protože Jantarové oči "čte" už asi rok a pořád je v půlce. Tak doufám, že to bude stát za to. Já radši čtu knížku, a to přednostně v papírové podobě, nicméně stejně jsem na to zvědavý.
    MVEK
    MVEK --- ---
    GROBENIUS: Dík.
    Asi to opravdu nebudou pro děj, zákulisní pletichy apod. důležité věci (i když na konci pětice se může nějaká nenápadná narážka ukázat jako důležitá). Nicméně žena si vzpomněla minimálně na jednu další odlišnost než jen dramaturgické úpravy co se týče uvození přímé řeči.
    Konkrétně v prvním díle, 14. kapitole, na straně 184 je sex mezi Pinky a Lucasem rozvedenější o srovnání snů a reality Pinky.
    V audioknize je jen: Leželi vedle sebe nazí, stále na pohovce. Lucas se nadzdvihl na lokti, vylovil ze sklenice kousek ledu...

    V knize je ale mezi těmi dvěma větami: (škrtnuta houpací síť, pláš a kožešina před krbem), a v Lucasově sklenici chřestily kostky ledu (škrtnuto šampaňské, surrö, karamelový likér, portské a margarita). Jinak bylo celkem ticho (vzal za své Chopin, Gershwin, dvě novometalové kapely a klasický rock). Pak se Lucas nadzdvihl...


    Takže pro připomenutí knihy je to dobré, ale pořád mě to utvrzuje, že pokud člověk nechce knihu "číst" víckrát, měl by si ji hlavně přečíst, a ne že si něco jen poslechne. Tedy pokud se nepotřebuje jen tak na cestách zběžně obeznámit z obsahem knihy, ale chce si ji užít.
    MYCROFT_SK
    MYCROFT_SK --- ---
    ja som po kazdom diely cital vsetko od zaciatku, zene som kupil audioknihy ked vysla 5ka(inac riadna palka, ovela drahsia ako predch. :)) a ona si to pochvalovala. cakame 6ku a citame/pocuvame od zaciatku znova. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam