• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Člověče, už to je spousta let, a já už jsem taky v Praze hrozně dlouho nebyl. Bylo to někde poblíž centra, matně tuším že Florenc, ale můžu se mýlit.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Které stanici? ;)

    MYCROFT_SK: Přičemž samo pojení "stříbřitě lesklý" je taková starofanovská narážka...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MYCROFT_SK: Zelený! To mi připomíná mojí ženu, která vidí zelenou skoro ve všem. Vzpomínám, že mi jednou řekla, že se sejdeme u toho východu z metra, který je "obložený zelenými kameny". Já jsem na dotyčné stanici obešel všechny východy s představou nějakého nabarveného, smaragdově zeleného mramoru nebo něčeho podobného. Nakonec se ukázalo, že šlo o normální šedivou břidlici, ve které jsi byl lehounké zabarvení do zelena schopen rozeznat po několika minutách usilovného pozorování spojeného s autosugescí.

    Takže replika akkütlixova klíče je podle mě černá. A stříbřitá není patrně proto, že na práci s kovem potřebuješ daleko lepší 3D tiskárnu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MYCROFT_SK: nemá bejt stříbřitě lesklý to vraždítko od Kamily?
    MYCROFT_SK
    MYCROFT_SK --- ---
    no stribrite leskly sa mi nezda ani nahodou, je zeleny (avokadova je polievka nie farba), na tom drhom obrazku zlato cerveny. nevidim ziadne striebro
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    dole to vypada jako z plutonia :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Kdepak! Holt je na to potřeba mít psychotronický foťák na focení aury a astrálních jevů, a to hned tak někdo na Zemi nemá, to je spešl supervzácná gerdánská technologie :)

    (Jmenuje se Photoshop :D)
    VICKE
    VICKE --- ---
    Ta věc značně připomíná součástku od sifonu, akorát v barvě "…ryzího zelena, Edmunde!"
    Ten kontrast vzhledu na světle a za tmy mi evokuje Lublaň tak před deseti roky; za dne šedivá díra, po setmění se odkudsi vynoří duch Středomoří. (Díky za tu vzpomínku;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: ten filament je glow in the dark?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Klíč je z plastu (tiskového filamentu na 3D tisk) a vznikl včera, protože Martin se tady ptal, co by tak asi ještě mohl vytisknout, a já zrovna psala o Fioně, tak jsem řekla, že teda Klíč. Myslím, že to přesně trefil :)

    Výjev se odehrává v kruhovém prostoru, k honičce velmi vhodném: může to být össenský chrám nebo nějaký pavilón nebo snad můstek vesmírné Lodi. Uprostřed té iluzorní místnosti se nachází pult nebo aiö nebo stůl; těžko říct u interiéru tak mimozemsky archaického. A na tom stole nebo oltáři nebo kdovíčem leží stříbřitě lesklý kovový kroužek. Byl to dílenský obrobek obzvláštního významu, protože na rozdíl od ostatních neurčitých kulis k němu sen poskytl i vysvětlení: je to onen slavný psychoaktivní předmět, známý jako Akkütlixův klíč. Klíč vypadal jako devítihranná železná matka, ovšem bez vnitřního závitu. Fiona jasně viděla jeho strohé tvary a kovový povrch. Sen se pokoušel tvrdit, že je to prastarý mocný artefakt, ale od pohledu byl úplně nový, jako by právě vypadl z linky ve šroubárně: naleštěný, hladký, beze stopy rzi. Nový starý kouzelný předmět! Kdepak ho asi schovávali, že se nestihl ani trochu ošoupat? Nakonec to bylo pěkné zklamání. Koeficient tajemna nula! Už se nedivila, že se tolikrát nechala splést.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: Vysoustružené, vy hnidopichu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RIP: Ten závit vyčnívá do RA-prostoru!
    RIP
    RIP --- ---
    XCHAOS: Nevidím vevnitř závit; dohodneme se na A-ově objímce?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: nechci prudit, ale tohle vypadá spíš jako Akkütlixova matice...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GENTIANA: Z Pramáti Lodí přeci ....
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No já jen doufám, že máš kolem počítače dostatečně silnou myceliální clonu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Z čeho to je?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Povedlo se vyfotit Akkütlixův klíč - za světla a ve tmě. :)

    (A jinak děkujeme panu Průšovi, že vynalezl 3D tisk, a Martinovi, že Klíč vymodeloval a donesl mi ho na stříbrném podnosu k počítači, abych to pod jeho magickým vlivem už konečně dorazila.)



    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Sem až interviewují Vilmu ;) A pochybení p. Drdy spíše do pošty.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: Zrovna to sem jdu dát :) To byly časy :D
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam