• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jdu sem napsat, proč je včera a dneska tak hnusné počasí a proč venku sněžilo: potřebovala jsem napsat scénu, která se odehrává za sněhové bouře, a minulý týden, když bylo slunečno a dvacet nad nulou, mi to vůbec nešlo, tak se vesmír ustrnul a vyšel mi vstříc, abych k tomu měla správnou atmosféru. Čili je to kvůli Myceliu a omlouvám se všem, kterým jsem včera zkazila velikonoční pondělí a dneska povelikonoční úterý :D Ale scénu v bouři už mám, tak teď už bude samozřejmě zase hezky.

    A ještě a hlavně: manžel objevil generátor slov, který je možné "nakrmit" příslušným slovníkem a vyzískat slova podobná. Ujistila jsem ho, že na össein existuje funkční a naprosto postačující generátor od Kavena a do těch tří posledních kapitol už fakt žádné nové slovo nepotřebuju a nedám, no ale třeba by to zdejší lingvisty zajímalo, takže se o odkaz podělím:

    Procedural Name Generator - Markov Process Random Name And Word Generator
    https://www.samcodes.co.uk/project/markov-namegen

    Samozřejmě jsme to tedy na össeinu vyzkoušeli (a zkopíruju sem össenský slovníček, kterým jsme ten program nakrmili, kdyby chtěl někdo taky: aiö abü agaënsühwaëlü akkarinthö akkütlix angaëdaë aöhrlëmëgerl arügieni awalün drüein ëltaühl gäercürdahöarth giddöhr gleewarin goätë arügieni göaerghüelürr gömeršaül guërdabëhöëreh harökhün kamëlëmöehrnü klaëwent körš laëgühr larhdöen larhdökawöar lükeas lus, kë mëarh arö maëwënë monaëräeh naršaül ökrë össe paüsuë parlüxöel perthün qrilla raökhöeghüxeh räwë saxaërüel sküthë sühëhl surrö talgüaërün tërë münd tlix tüssü trëighrü üewerögikalüx urrümaë vëikirhasü yantrün zürëgahl wëtrëigaës sändüwhöek röngaütë dörghasü teheöt sëgün dozüs, söertü soë laüwe, östön düre hällgatöe nolgü söertü soë laüwe veisseämö tëissö ildorsuë ewaëni maöxorri dregamlü).

    Nicméně spousta okruhů je tam v settings už nacpaná od tvůrců či předchozích uživatelů a jsou to lecjaké bizarnosti antickými bohy počínaje přes názvy kryptoměn a druhy pizzy až po vlkodlačí přezdívky; tolkienovská jména jsou samozřejmostí.

    Jinak přes Velikonoce se to moc nepohnulo, ale bouři už mám z krku, tak snad zas popojedem; prozatím 6. 4. 2021: 1129/1206.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pozitivní zprávy
    https://pozitivni-zpravy.cz/nahradi-jednorazove-plasty-i-polystyren-cesky-start-up-vyvinul-ekologicky-material-z-podhoubi/

    . Jihomoravský start-up Myco vyrábí rozložitelný materiál z podhoubí a odpadů zemědělského a dřevozpracujícího průmyslu. „Podhoubí proroste substrátem, například nadrcenými pilinami či slámou a vytvoří kompaktní a zároveň tvarovatelný materiál, který má podobné vlastnosti jako pěnový polystyren,“
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    bylo/nebylo nejsem si jista
    Na Mezinárodní kosmickou stanici poletí hlenka. Bizarní blob není zvíře, rostlina ani houba — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3286772-na-mezinarodni-kosmickou-stanici-poleti-hlenka-bizarni-blob-neni-zvire-rostlina-ani
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZUZKAOU: kdyby někdo potřeboval něco houbového na léto, v Růžové jsme onehdy obdivovali ve výloze apartní plátěné klouboučky. se smrži, s liškami a tuším s hříbky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby nědo nutně potřeboval houbové šaty na léto :-D


    SHOP – EU Shop Zuri
    https://eu.shopzuri.com/collections/shop/
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    VANEK: Jasně, takže zase za rok další rekapitulace :))
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: takže jediné skutečně kanonické jsou různé houbové zápaly plic

    Fungal pneumonia - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Fungal_pneumonia
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: Össenské houby se nemůžou používat při plazmolyžování, protože össeané jsou největší suchaři ve vesmíru. Jako bys to nevěděl! :-)

    Jinak já bych to podle názvu tipoval na ten roztok s houbama, do které potopili zbylou posádku Zelené lastury. Byla by to plazma ve významu lékařském, nikoli fyzikálním.

    Takže doporučení WHO: Po prodělání covid 19 se alespoň měsíc nedoporučuje cestovat R-A prostorem směrem k zakázaným světům.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: a existuje nemoc zvaná "mushroom compost workers lung". pneumonotidu / respirační selhání způsobují spory actinomycet, což jsou ale taky bakterie.

    https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/1065657X.2004.10702180
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TIL: mycoplasma

    ale i když to zní jako össenske houby používáne při plazmolyzovani, vskutecnosti bakterie.

    Info pro praktiky:
    Bacha, začínají mezi lidmi lítat mycoplasmy. V plicích a imunitnim systému tangovaných předtím covidem si přímo rochní a tyhle superinfekce jsou pak nebezpečné. Taky běžně vidíme systémové mykozy. Ten x-týdenní propad imunity po c19 je fakt veliký.

    https://twitter.com/Simmar_cz/status/1375257109852352513?s=19
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Třetí zahájí, až na podzim vyjde, abychom měli čas to všechno přečíst.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No hlavně abys to stihla do konce lockdownu. Jinak kvůli tobě budou muset zahájit ještě třetí ...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No prosím: 15 stránek hotových za poslední 2 dny, už jen 70 zbývá, to si každý snadno spočte ;)
    Do grafu jsem doplnil jen poslední stav, ať se ty tečky moc nehustí. (Predikce už vůbec nefunguje, jak promile dokončenosti stagnujou.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Konec čtvrtletí. Začátek jara. Tomu bych fakt loni v létě nevěřila, že to touto dobou ještě pořád nebude. Stabilní vzdálenost "sedmdesát stránek od konce" pořád zůstává, i když je to jiných sedmdesát než dřív :( V únoru jsem si žádná čísla ani nepsala, protože, jak jsem tu zmiňovala, jsem zas rozvrtala kapitolu šestnáct a osmnáct a kdovíjakou ještě vpředu, ale tam už je to šťastně zalátané a všechno do sebe zapadlo a konečně se to zas posouvá vpřed, jsem ve dvacáté druhé. Já už ani nemám sílu se omlouvat. Jenom jsem chtěla dát vědět, že ještě na pár procent žiju a boj nevzdávám.
    19. 3. 2021 – 1095/1174
    23. 3. 2021 – 1101/1182
    26. 3. 2021 – 1108/1186
    28. 3. 2021 – 1123/1193
    ICE
    ICE --- ---

    //vecerni brouzdani galerkama...
    RIP
    RIP --- ---
    A já to řeknu. Já to normálně řeknu. Ty Francouzi to normálně od Kučerovskýho obšlehli a ještě mají tu drzost tvrdit, že to není Hmyzí bůh, ale nějaká potvora z Moorcocka. Haňba!
    https://scontent.fprg4-1.fna.fbcdn.net/...prg4-1.fna&oh=1d50be5acbcc1f3a7d033bd598cda4c7&oe=607CE932
    VANEK
    VANEK --- ---
    XCHAOS: "There’s No Ceiling to the Flexibility of Mycelium"!!! (3 díly se klidně dají roztáhnout na 8)
    Ale "Mycelium begins to decompose around 435 °F (225 °C), so a regular kitchen oven wouldn’t be completely out of the question", myslel jsem, že to je 451?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    There’s A Fungus Among Us That Absorbs Sound And Does Much More | Hackaday
    https://hackaday.com/2021/03/15/theres-a-fungus-among-us-that-absorbs-sound-and-does-much-more/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam