• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: 😂
    Ja miso rada, chci to jejich prave zkusit, tak jim koukam na web :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KASUMI: Kolem Vánoc jsme doma koji pěstovali, měla jsem násadu štětičkovce právě od Kojibakers a taky dost jejich polívek, ujíždějí na tom mé dvě veganské dcery; ale mně vlastně ta nasládlá rýžová pachuť až tak nechutná. Pokus nasadit to na ovesné vločky pak skončil totálním fiaskem (škroby se tím rozštěpí na jednoduché cukry, čili výsledná kaše byla obludně sladká). Naši domácí vločkožrouti (což je nejmladší - neveganská - dcera a manžel) jedí ovesnou kaši neslazenou a tohle odmítli. No a pro mě to není, já jsem holt už tři roky přesvědčená lowcarbačka, čili něco tak prvoplánově sladkého by mi momentálně asi zkratovalo chuťové pohárky. Ani jednu lžíci jsem nedala. Člověk si dost odvykne, když sladké systematicky nejí. Nicméně zplesnivělou rýži jsem smíchala s vařenou cizrnou a teď je to na osmnáct měsíců odložené nahoře na skříni, a pak to buď vybuchne, shnije, nebo podle plánu vznikne miso.
    Zkrátka, plíseň je kamarád :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vyrobci (mj) misto pasty z cr...:)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Rejdák a Kahuda... no jo no, tohle z toho zbylo, ubohá hromádka... :D Kde jsou ty slavné časy, kdy se psychotronika zkoumala na univerzitách.
    (Ale Břetislava Kafku zmiňujou; dobrý.)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak jo, už jsem si to připomněl, Markovův řetězec je vlastně jen stavový automat s pravděpodobností přechodu mezi stavy. Tak to ten můj generátor je taky, akorát místo aby se to samo učilo, tak ty stavy a pravděpodobnosti musí předtím někdo nadefinovat. To může být výhoda i nevýhoda, jak se to vezme - méně automatizované, zato to víc dělá to, co člověk chce.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Markovovy řetězce, to je mi nějaké povědomé, to jsme se učili. Ale už je to dávno :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NEVADA_: Jojo, přibylo 6 stránek hotového a 7 nehotového, takže podíl dokončenosti klesl o půl procentního bodu. (Graf updatován, ale prakticky ty tečky splývají a směrnice se taky ani nehnou.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (chci říct: mám z toho čísla taky hrůzu a v závěru to ještě proškrtám.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    NEVADA_: já četla "úplně nová patologie"... no tak ta už prakticky vznikla :D
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: markovův generátor jsem použil v jednom výzkumu. a dík za ten seznam slov v össeinu :)
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Baví mě, jak postupně pořád narůstá celkový počet stran. Nevznikne z toho šestého dílu náhodou úplně nová pentalogie? :))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jdu sem napsat, proč je včera a dneska tak hnusné počasí a proč venku sněžilo: potřebovala jsem napsat scénu, která se odehrává za sněhové bouře, a minulý týden, když bylo slunečno a dvacet nad nulou, mi to vůbec nešlo, tak se vesmír ustrnul a vyšel mi vstříc, abych k tomu měla správnou atmosféru. Čili je to kvůli Myceliu a omlouvám se všem, kterým jsem včera zkazila velikonoční pondělí a dneska povelikonoční úterý :D Ale scénu v bouři už mám, tak teď už bude samozřejmě zase hezky.

    A ještě a hlavně: manžel objevil generátor slov, který je možné "nakrmit" příslušným slovníkem a vyzískat slova podobná. Ujistila jsem ho, že na össein existuje funkční a naprosto postačující generátor od Kavena a do těch tří posledních kapitol už fakt žádné nové slovo nepotřebuju a nedám, no ale třeba by to zdejší lingvisty zajímalo, takže se o odkaz podělím:

    Procedural Name Generator - Markov Process Random Name And Word Generator
    https://www.samcodes.co.uk/project/markov-namegen

    Samozřejmě jsme to tedy na össeinu vyzkoušeli (a zkopíruju sem össenský slovníček, kterým jsme ten program nakrmili, kdyby chtěl někdo taky: aiö abü agaënsühwaëlü akkarinthö akkütlix angaëdaë aöhrlëmëgerl arügieni awalün drüein ëltaühl gäercürdahöarth giddöhr gleewarin goätë arügieni göaerghüelürr gömeršaül guërdabëhöëreh harökhün kamëlëmöehrnü klaëwent körš laëgühr larhdöen larhdökawöar lükeas lus, kë mëarh arö maëwënë monaëräeh naršaül ökrë össe paüsuë parlüxöel perthün qrilla raökhöeghüxeh räwë saxaërüel sküthë sühëhl surrö talgüaërün tërë münd tlix tüssü trëighrü üewerögikalüx urrümaë vëikirhasü yantrün zürëgahl wëtrëigaës sändüwhöek röngaütë dörghasü teheöt sëgün dozüs, söertü soë laüwe, östön düre hällgatöe nolgü söertü soë laüwe veisseämö tëissö ildorsuë ewaëni maöxorri dregamlü).

    Nicméně spousta okruhů je tam v settings už nacpaná od tvůrců či předchozích uživatelů a jsou to lecjaké bizarnosti antickými bohy počínaje přes názvy kryptoměn a druhy pizzy až po vlkodlačí přezdívky; tolkienovská jména jsou samozřejmostí.

    Jinak přes Velikonoce se to moc nepohnulo, ale bouři už mám z krku, tak snad zas popojedem; prozatím 6. 4. 2021: 1129/1206.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pozitivní zprávy
    https://pozitivni-zpravy.cz/nahradi-jednorazove-plasty-i-polystyren-cesky-start-up-vyvinul-ekologicky-material-z-podhoubi/

    . Jihomoravský start-up Myco vyrábí rozložitelný materiál z podhoubí a odpadů zemědělského a dřevozpracujícího průmyslu. „Podhoubí proroste substrátem, například nadrcenými pilinami či slámou a vytvoří kompaktní a zároveň tvarovatelný materiál, který má podobné vlastnosti jako pěnový polystyren,“
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    bylo/nebylo nejsem si jista
    Na Mezinárodní kosmickou stanici poletí hlenka. Bizarní blob není zvíře, rostlina ani houba — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3286772-na-mezinarodni-kosmickou-stanici-poleti-hlenka-bizarni-blob-neni-zvire-rostlina-ani
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZUZKAOU: kdyby někdo potřeboval něco houbového na léto, v Růžové jsme onehdy obdivovali ve výloze apartní plátěné klouboučky. se smrži, s liškami a tuším s hříbky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby nědo nutně potřeboval houbové šaty na léto :-D


    SHOP – EU Shop Zuri
    https://eu.shopzuri.com/collections/shop/
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    VANEK: Jasně, takže zase za rok další rekapitulace :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam