• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRAMBOREENA: opet se primlouvam, aby druhe vydani bylo v pevne vezbe
    JONY
    JONY --- ---
    Just One Dose of Magic Mushroom Compound Regrows Lost Brain Connections in Mice
    https://www.sciencealert.com/one-dose-of-psilocybin-regrows-lost-brain-connections-in-mice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: máte to těsně s Katkou Tučkovou, ta už prej poslala Bílou Vodu do tiskárny, respektive se dušuje, že už do toho hrabat nebude. Hurá, hurá, hurá!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ROMI: Mawene a Eltail
    Omlouvam se vilme, spravne prepisy nevim, jak to ted uz jen posloucham :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ROMI: Lucas s Aš~šádem, to je právě to nejzajímavější. Každý z nich je obrovsky schopný, každý ve svém "oboru", společně by dokázali velké věci, dokonce mají i předpoklady spolupracovat, ale prostě to nedokážou. Jeden druhého nesnese, veškerá spolupráce rychle končí na lidských vlastnostech. Mně se tohle právě děsně líbí, je to realistické.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Když ono je to celé hlavně o tom, že se Aš-šád s Lucasem nemůžou domluvit, a na konci se doopravdy vysvětlí, proč nemůžou.
    ROMI
    ROMI --- ---
    ROMI: ne vlastne vsechny ne, veleknezka a samanka, nevzpomenu si na jmena, ty byly dobry :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    ARGANNAH: me chovanim sraly vsechny zensky postavy i Kamele :) kdyz jsem to ted cetl znova, tak uplne na zacatku Lucase nesnasi a pak ho hned miluje :) je proste muj chlapskej mozek nedokaze pobrat ty jejich pochody :D vlastne me pak stve i Lucas s Asadem, ze si proste nepromluvej
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: je docela přiměřené očekávat, že Össeané při mučení na aiö používali i FM syntézu... celkem to zapadá do celkového hororového obrazu té civiliace :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ajta krajta! Píšu si! :) Máš prvního bludišťáka!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak já hlásím zásadní chybu. V jedničce, když se Pinky baví s Lucasem před čajovnou (nebo už v ní? teď nevím), tak vyslovuje surrö jako "suré" a ne jako "suró" .
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: bylo by dobré si nějak vyjasnit otázku ráhnové kosti :-) ale už si úplně nepamatuju, v čem tam ten rozpor vlastně byl. název samotný je cool...
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: NE. :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    AVATAR: No, tak ve filmu to vždycky úplně žádoucí není. Chceš třeba výraznou melodii do úvodních titulků, ale nechceš ji když má jenom podmalovávat scénu. Silná melodie má tendenci na sebe strhávat pozornost, a to ne vždycky chceš. Jako hudební skladatel, co skládá čistě hudbu, to samozřejmě chce. Ale jakmile má ta hudba být součástí něčeho dalšího (filmu, hry), tak už to nemusí být dobře.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KAVEN: o par vyraznych melodii, ktere se lidem zaryji do hlavy, se snazi uplne vsichni hudebni skladatele :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Elektrabel to měl zase úplně jiné ... a máš pravdu, že by se to docela doplňovalo, i když do filmu by se mi zase nehodilo to od Elektrabela. Ale představ si PC hru ... Hraješ za Kamëlë. Napiješ se třeba laëghüru, dá ti nějaké schopnosti, a začne hrát ta Elektrabelova hudba. Ta navodí tu atmosféru že jsi pod vlivem něčeho divného, a má v sobě i takový ten pocit postupného stupňování a odeznívání. Uděláš ve změněném stavu vědomí ve hře co potřebuješ, pak vyjdeš ven, a tam na tebe vyskočí nepřátelský gleewarin. Začne boj, a do něj se spustí něco od Báry Peškové ... třeba začátek té dvojky. Takhle by se to podle mě doplňovalo výborně.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No prosím; move over, 0 Tu!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Vlastně máš pravdu. Ale v principu se mi to líbí. Ono se to svým způsobem pěkně doplňuje s hudbou od Elektrabela (taky je tu někde v auditku odkaz), v tom je zas naopak spíš to vesmírné tajemno.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Má to hodně rytmické, takové akční. Hodilo by se to k bojovým scénám s Aš~šádem nebo Kamëlë, ale chybí mi tam pocit takového toho vesmírného tajemna. Ono to kolem něj krouží, ale ta rytmičnost a akčnost to vždycky nějak rozbije. Do Mycelia bych potřeboval víc mimozemské cizoty, víc náboženské mystiky, a míň akce á la Matrix.

    A kdybych točil film, tak bych ještě chtěl pár výrazných silných melodií, co se člověku zaryjí do hlavy. Něco jako imperiální pochod ze Star Wars, nebo hobití téma z Pána prstenů. Tohle by bylo dobré jako pozaďová hudba k akčním scénám, ale samo o sobě to velkou sílu nemá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mezitím z Facebooku mi píše tahle slečna, Bára Pešková, no a pěkné :)


    Zdravím 🙂 Ani nevím, jestli čtete zprávy na FB, ale řekla jsem si, že zkusím napsat. Ráda tvořím hudbu a svět Mycelia mě inspiroval k tomu, abych napsala několik skladeb, jsou to stopy 1, 2 a 4 na odkazu níže.
    Nemůžu se dočkat na pokračování, Mycelium je v současnosti jedna z mých nejoblíbenějších knižních sérií a jsem napnutá jako kšandy, jak to všechno dopadne 🙂
    Přeju krásný den!
    Retrograde Motion | Bara P.
    https://barap.bandcamp.com/album/retrograde-motion
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam