HARALD: Asi do té dvojky. Ty související povídky jsou celkem tři - dvě níže zmiňované, které se odehrávají cca měsíc před začátkem Mycelia, plus Lunapark, který se udál o čtyřicet let dřív. Rozsah mají 50 - 80 - 130 stran, čili do jednoho dílu přijdou ty první dvě a do dalšího třetí a vyjde to nastejno (když nepočítáme čtyřicet stran slovníčku - ale, zase, do jednoho dílu může přijít slovníček, a do jednoho mapa plus Kavenovo pojednání o lingvistice plus ještě jsem tu vyhrabala svoje pojednání o Pětici a taky mám "letopisy" a tak podobně, uvidíme, co dům dá). Na jednu stranu by bylo logické dát všechny ty tři povídky před začátek samotného Mycelia, protože chronologicky se odehrávají před ním, ale to se mi nechce, trochu by to tříštilo celkový dojem. Takže se snažím prosazovat myšlenku, že by měly být vždycky na konci za příslušným dílem Mycelia (s nějakou poznámkou, že je to spin-off, který se dá číst kdykoliv v mezidobí nebo dodatečně, protože do hlavního proudu děje nepatří). A přestože ten LPL je chronologicky první, je logičtější dát ho až do dvojky, protože je to ve vztahu k ději už "zapomenutá minulost" a navazující zmínky (Ainei, která se rozhoduje mezi svými dětmi) jsou až ve třetím dílu. A hraje to ještě jistou roli v závěru.
(A jinak udělat samostatně svazek jenom s povídkami nelze - mít to roztahané v devíti knihách už je u nakladatelství neprůchozí a kromě toho by to byl spíš sešitek, který by vyvolal řeči, že se pokouším vydojit brand do mrtě, zatímco takhle je to doopravdy "bonus" - z mé strany určitě, nedostanu žádný honorář za povídky navíc, je to prostě přídavek jako na koncertu :D.)
Takže, Tl;DR: Lunapark bude.