• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SARRI: Ja to prece nechvalim:)
    SARRI
    SARRI --- ---
    KASUMI: To je furt dvojnásobek původní ceny, z které navíc autor nic nema
    SARRI
    SARRI --- ---
    jako wtf?! 1500!!
    Kadlečková - Mycelium 3 - Pád do temnot (2014)
    https://www.antikvariat-olomouc.cz/kadleckova-mycelium-3-pad-do-temnot-2014/
    SARRI
    SARRI --- ---
    BRAMBOREENA: posunul se plan s druhym vydanim knih nekam? Po druhem poslechu vsech audioknih jsem konecne zatouzila vlastnit knihy a precist si je a s hruzou jsem zjistila, ze treba prvni dil se prodava za 1000 a dvoujka nebo trojka snad neni k sehnani vubec. Stava se z tebe druhy Kulhanek? ;)
    RIP
    RIP --- ---
    Já jsem taky něco dočetl, ale na tohle mám jiné klubiki :-)))))))))))))
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SHEALA: já jsem teď dočetla Grishaverse (a masochisticky se pustila do Devátého spolku), ale hele, píšu to jako varování. Je to knížka pro náctiletý holky bych řekla (čtivé, ale dost předvídatelné)!
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Já jsem po letech dočetl Zábranovy deníky Celý život a ke konci jsem je tlačil už docela na sílu, jakkoliv jsou jako dokument doby a dění v tehdejší literární branži neocenitelné. Z fantastiky se podobně už druhý rok prokousávám Danielewskhého metatextovým horrorem House of Leaves v angličtině, což mi jde pomalu, baví mě to moc, ale nevím, jestli bych to dal, pokud bych to nebyl nucený dávkovat po kouskách (a tohle je zrovna věc, která bohužel ve čtečce nemůže fungovat). Jinak jsem v půlce Ligottiho Písní mrtvého snivce, které mi přijdou spíš tak nějak legračně afektované než že by fungovaly jako horrory a ta stylizace mě moc nebaví, přese všechen Lovecraftosvký patos, který mi jindy nevadí. Plus pracovně první dva díly Malazu, kde pořád čekám, kdy pochopím, proč je to tak uznávaná sága:)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja ctu od Ilona Andrews serii Kate Daniels. Je to takova ta "holcici" sci-fi/fantasy, ale cte se to dobre, je to pekne vymyslenej svet a je to zabavne.
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Taky si myslím, že nedopíše, ale asi mi to nebude chybět, ty poslední díly šly směrem, který mi moc nevyhovoval.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FERRYH: oki, tohle bych fakt chtěla číst ve svým jazyce no :) S těmi Poláky je to jako v Seriálu Kosmo :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SHEALA: Dresdena prestali vydavat v CZ... a do te chvile zaostavajici polaci nahle pridali na rychlosti a uz prelozili tusim o pet dilu vice nez je v cestine ...tak jsem zatim spokojenej... :O))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FERRYH: ha už vím co chcu číst, dalšího Harryho Dresdena. Mě to připomělo, že je to taky fantásko, ale zasazený do naší reality.

    Ty tipy sou super, jenomže sem se blbě vyjádřila, tedka nepotřebuju něco užasnýho a epic, s užasným světem co mě vtáhne dovnitř, ale spíš neco, co mě z hlavy hnedka Mycelium nevymete :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KASUMI: serie o Alvinovi... ajajaj!
    ...mam takovej dojem, ze to po vic jak 20 letech stale Card nedopsal ... a uz neverim, ze nekdy dopise... :O(
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Převorství u pomerančovníku, dostal jsem ho k narozeninám. Fantasy poplatnější moderní době aby člověk pohledal. Všechno důležité tam dělají ženy (bojují, starají se o domácnost, vládnou, kouzlí, rodí děti ... všechno), zatímco muži jsou tam v zásadě jen takový nedůležitý přívažek. Nejde o žádný speciální worldbuilding, bere se to jako normální, a nemá to žádné důsledky pro svět. Jedno z velkých odhalení spočívá v tom, že historický chrabrý rytíř, kterého všichni uctívají, byl ve skutečnosti neschopný podrazák, a všechno za něj vybojovala jeho vyvolená. Dvě hlavní hrdinky jsou lesby, což je detailně rozebíráno, jediný trochu zajímavý mužský hrdina je gay, což je také detailně rozebíráno. Normální vztah mezi mužem a ženou je tam jen jeden, a je zmíněný tak letmo, že si ho je těžké vůbec všimnout. Aspoň že tam na každé stránce nezdůrazňují kdo všechno je černoch a jak moc je tím utlačovaný.

    Jinak teda autorka tam má spoustu problémů udržet konzistenci vyprávění, a ke konci je to samý deus ex machina, ale přiznám jí i pár dobrých nápadů. Některé dějové linie nebyly úplně špatné, a na některá odhalení jsem docela byl zvědavý. Ale člověk bohužel něco, za co by pochválil, musí snaživě hledat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SHEALA: Carda. Koupila jsem si ted na amazonu serie, co predchazi celymu enderovi a jeho ere a je to super (formic wars), ale i jinyho jeho knihy (serie o Alvinovi apod.) scifi

    Vratila jsem se ted na dovolene k Folletovi. Pilire zeme a dalsi tri dily. Ale na ctecku je asi jen prvni. Historie

    A dobra je na ctecku marion bradley a darkover serie, v cz vyslo jen 8 knih, ale ona toho ma mraky (imho tak 20+) fantasy
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SHEALA: Wheel of Time
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    mmch lidi, co kromě mycelia čtete nebo máte rozečtenýho? Je mi jedno jestli je to scifi, něco nežánrového, klidně i odborné věci. Mám čtečku knih, nemusím se bát že by mi došlo místo v knihovně :)
    MYCROFT_SK
    MYCROFT_SK --- ---
    aj ja chcem
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEANKITTY11: gratuluju, mírně závidím, přeju :) (hustý)

    Dočetla jsem šestku. Nebudu to spoilerovat. Ale jsme uplně v Myceliu až po uši.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    SHEALA: XCHAOS: sitter by potřeba třeba nebyl. posádka může dělat microdosing. žádný psychedelicý efekty v tak malým množství, ale na stres-depresi-paniku-ptsd to má úplně zázračnej efekt, a to okamžitě, žádný čekání, až zaberou SSRI. já sem přes dva měsíce v programu 0.1 až 0.2 g ráno. takovej zen jako mám teď, nepamatuju. do vesmíru? teď? sama? klidně!
    (je nás pět, 4 účinky jako já, jeden nepozoruje žádnou změnu, ale my si z něho utahujem, že to je jasný, on je z nás nejnormálnější a houby nepotřebuje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam