SHEALA: no nevím. řekl bych, že většina efektů kosmických letů představuje výrazně menší zátěž pro organismus, než poslech dark psytrance puštěného opravdu nahlas :-)
Jinak s tou izolací je to zajímavé, já bych třeba 1-2 měsíce sólo v kosmu dal docela rád... ale nejdelší sólový let byl asi jen 5-6 dní. Od 60tých let se léta do vesmíru minimálně ve dvou... jediným sólovým letem, pokud mi něco neuniklo, byl až ten první Číňan a hned tak nikdo další sólově nepoletí (Indové plánují při svém prvním pilotovaném startu hned 2-3 lidi... no holt je jich hodně, no...)
Každopádně sólo v kosmu je strašně zajímavé téma, ve sci-fi teda celkem populární, v Myceliu si takový sólo horror trip kosmem užil Aš-šád, podle všeho, kdyby byli Rusové zvládli svojí verzi na Měsíc, tak by tam byl kosmonaut taky přistával sólo (nejspíš Leonov), což by nepochybně byl pschologicky dost hardcore. A dnes jsou sólo lety technicky snadno dostupné (v principu jakékoliv lodi vydrží zásoby 4x tak dlouho, když je na palubě jeden člověk místo 4), takže je vlastně zvláštní, že se moc neprovozují (podle mě "kosmická turistika" bude směřovat přesně k tomuhle - že rekordy v sólovém letu bude mít soukromý sektor.... prostě proto, že to bude relativně přímočaré: za kolik cestujících si někdo zaplatí letenku, tak dlouho v kosmu vydrží..)
No jsme tu offtopic, teda kromě těch houbiček v kosmu :-) a to teda zase fakt nevím, jestli bych chtěl riskovat, podle mě tyhle psychoaktivní věci potřebují instituci "sittera", jenže pokud bude nezhoubičkovaný kosmonaut hlídat zhoubičkovaného, tak zase nevím, s jakým efektem izolace se tam budou potýkat... tam hrozí spíš ponorková nemoc a na tu teda nevím,jestli psylocybin pomůže :-) Každopádně.. drogové experimenty v kosmu podle mě taky budou parketa soukromého sektoru a podle mě se toho dožijeme :-)