• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: mizí falešný argenit? U normálního si s tím nejsu jistá...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: to je jednoduchý... právě, že se konvertuje nějakou katalytickou psychotronickou reakcí. ale výsledkem je jen banální konzum a zábava a vedlejší účinky. Ale je možné, že se na to přišlo až někdy po éře ve které se odhrává Mycelium a před érou, kdy existují Igeřané a Eternaal...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Jenže ono by to stejně nefungovalo. Jak zjistil Roy Stafford, ta látka při normálních podmínkách rychle mizí. Musel bys to v malých plastikových pytlíčcích prodat opravdu hodně rychle.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: načtené ne... akorát basák v mojí kapele, se kterým jsme založili tu kapelu účelové v prváku na ČVUT, protože tam s námi nestudovala žádná děvčata a kapela měla být způsob, jak nějaká přilákat (ehm, ponechme stranou realističnost uměleckého záměru :-), byl navíc Dračí doupař (nebo jak se tomu říká - já ne a doteď ne) a tím pádem jsme při výběru brakové béčkové literatury, kterou jsme si navzájem půjčovali, měli poněkud odlišné preference a rozhled a já si od něj půjčil dílko "Na pomezí Eternaalu", což mi navždy změnilo život :-) Pak se tedy s tím změněným životem asi 25 let nic zvláštního nedělo, dokud mi mi E2E4 nedoporučil Mycelium, a to už jsme tam, kde jsme teď. Načtené to nijak zvlášť nemám, jen mi to v mladistvém věku, kdy si člověk zapamatuje každou kravinu, omylem poznamenalo :-)

    Samozřejmě, pokud jde o tu myceliální coververzi Plastiků/Půlnoci, tak to právě časově spadá do těch 90tek, kdy tyhle kapely pro mě byly velkým hudebním vzorem, takže z toho vyplývá taková interní osobní ironie (tuším se tomu říká ontologie, nebo tak nějak - odrůda filosofie - ale možná se pletu, mám jenom naprosto nehumánní vzdělání...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: popravdě - dokázat udělat atrakci z něčeho, co současně dost škodí, je princip komerční toxikomanie :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    SHEALA: Ovšem těch je na zemi méně než 20%.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS:Argenit warghírům dost škodí, těžko z toho uděláš atrakci :(
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    SARGO: já jako turmalín ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: jj Krystal hlavni složky vápence..

    ale jak jsem si přečetl že má hexahydrát, přivedlo mě to asociací k ösenskym hexum - proč 6 a ne 5 ?
    SARGO
    SARGO --- ---
    Po pravdě jsem si argenit představovala vždycky jako krystal bismutu, nebo "duhový" hematit (ten nejvíc, páč ho mám moc pěkný na šňůrku na krk, že jo :-D). Vypadá zkrátka nejvíc mimozemsky a ještě pokaždé jinak, takže lze mít snadno argenit ve všech stádiích :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: Ty to máš ale načtené, já jenom zírám :)
    Argenit jsem vymyslela ve věku tak útlém, že jsem ještě moc nepobírala rozdíl mezi přírodními krystaly a broušenými kameny, takže ano, v základní podobě je to jako cosi s diamantovým výbrusem. Barva závisí na množství energie, "nabité" krystaly svítí spíš v té kratší části spektra (modrofialově, z estetických důvodů i stříbrobíle, i když bílá není žádná jednoduchá barva samozřejmě), použité a skoro vybité se barví do červena (a těch je většina, prostě bazarové dlouho používané kousky). Když se do něj energie přidá, tak zase zfialoví. V osmičce jsou obsáhlé popisy :) (tedy "obsáhlé" na poměry Mycelia, kde popisy prakticky nejsou - možná i celých půl stránky jsem tomu věnovala :D). Vzpomínám si, že původně byl argenit vymyšlený tak, že pole kolem něj má tvar hvězdice a skládá se z pásů různé intenzity, přičemž intenzita neklesá se čtvercem vzdálenosti, jak by člověk čekal, ale je různá v různých těch pásech, takže třeba pět metrů od argenitu může být pole silnější než metr od něj. A když se argenit nechá volně v prostoru (ve stavu beztíže), přirozeně se natočí špičkou směrem k Aris Saddemu (neptejte se mě, co přesně to ten Aris Saddem je a co má či nemá společného se Saddámem Husajnem :D). Hvězdicovité pásy se ale ukázaly v praxi jako dosti nepraktické, takže tato vlastnost argenitu postupně taktně vyšuměla do prázdna :D

    Aragonit je něco jako vápenec, ne? Krasové jevy, ale s horkou vodou? Já si ho matně pamatuju z těch dvou semestrů geologie, které mě kdysi nedopatřením postihly, ale detaily už nějak vyšuměly :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tak já si ale argenit vždy představoval o něco méně špičatý. Spíše asi jako nějaký mnohostěn, minimálně dvacetistěn, ale zase se ne úplný fulleren (full-fuller :-), prostě něco tak akorát. Ale zase takovou podobu mají spíš broušené drahokamy, takže je pravda, že u přírodního krystalu nějakou míru špičatosti očekávat lze (ale argenit není přírodní artefakt, takže nevím co s tím: očekávat, že bude vypadat přírodně, nebo broušeně? toto by se mělo vysvětliit v té encyklopedii, chystané.. čekal bych, že krystaly, které vykrystalizují rozkladem psychoaktivního předmětu, např. v tom psychourychlovači, tak mají přírodní podobu, jako ten aragonit. Ale když je zformuje nějaký argia~lui, např. spojením energie více krystalů, apod., tak vypadjí spíš řemeslně, třeba jako broušený diamant... otázka je, jakou podobu mají "prapůvodní" krystaly a jakou ty uvězněné v Bodech...)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: Ja v té aragonitové jeskyni byl a každému fanouškovi mycelia mohu doporučit.

    fakt to totiž vypadá jako si představuju argenit. (a falešný to není, není to bláto ale krystaly)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: Aspoň už víme, že argenit vypadá jako něco mezi aragonitem a argentitem :-) (tedy v podstatě jako naprosto cokoliv :-) a pak je tu ještě duhové bláto. já se domnívám, že by mohlo jít třeba nějak těžit a strojově zpracovávat např. pro účely zábavního průmyslu, ale to možná až později, v éře Igeru...)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: a co teprve aragonit?!

    Aragonit – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Aragonit

    na Slovensku je taková jeskyně

    Ochtinská aragonitová jaskyňa – Wikipédia
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Ochtinsk%C3%A1_aragonitov%C3%A1_jasky%C5%88a

    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Aha, já myslela, že se o opravdovém argenitu ví a vždycky jsem si při čtení představovala právě tento nerost. Ta jeho temná černá emitaci podivné energie přímo nabízí.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Tohohle pokémona asi znáte, ne? (Jméno jsem mu dal já.)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: O argentitu vím, notně mi zkazil den už kdysi :D
    JONY
    JONY --- ---
    RIP: vždy si vybavím tu instalaci s japonským hlubinným krabem. Tak nějak si představuji Akkütlixe ve velmi raném stádiu vývoje :)
    RIP
    RIP --- ---
    Zašli jsme si do dětství, tedy do Národního muzea, expozice minerálů je stále tak tajůplně čarokrásná jako tehdávávejc, ale!
    Už jsem se chtěl radovat, nicméně není to argenit, leč
    Argentit
    http://www.czechfossilsandminerals.com/argentite1734
    O jedno písmenko, klatě!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam