• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KAVEN: ohoubená paní domácí čte ze svého opu magnu (sic) a parafrázuje nám velmistryni le guin'ovou :)

    zajímavé je, že se v česku stále fantastice říká scifi, bez ohledu na to, že scifi je subžánr fantastiky :)

    docela mi tam chybělo, že česká filmová fantastika nechybí, ale je docela zastoupena v komedii (zítra ráno vstanu a opařím se čajem, babičky dobíjejte přesně) či moderní pohádce (arabela).

    a tedy neffova etymologie slova "fandom" je amatérská klasika :) vždycky mě pobaví, když se různí šiřitelé moudra pokouší zabrušovat do etymologie a pak z toho beze cti vybrušují podivnými výstupy jako zde. většinou, kdyby si to odpustili, nic se nestane, ale něco jim nedá se nepodělit.

    ps. tož si také zatrousím, jak jinak v houbovém auditku. nedávno se mi v jedné grantové přihlášce kdosi pokoušel argumentovat pro význam studia bílkovin aka proteinů tím, že už berzelius 1838 je uznal za nejdůležitější, označiv je právě jako "proteinos", tj. "hlavní pořadí (the first/main rank)". no, a on tím jen myslel, že proteiny jsou primárním (proteinos) zdrojem živin pro živočichy býlo- i masožravé, byvše vyráběny rostlinami.
    RIP
    RIP --- ---
    KAVEN: Protože si všichni ničíme páteře ažaž, připomínám na okraj, že u ČT je tu snadná možnost stisknout červený čudlík chytrého televisoru, vyhledat to podle názvu a zhlédnout to z ortopedického pohodlí sedací soupravy :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jestli si mě zaškatulkujou do "akční školy", třeba si to koupěj :D
    PECA
    PECA --- ---
    KAVEN: Byl jsem doma přehlasován a neviděl jsem. Říkal jsem si, že archiv ČTv mě zachrání. A teď to mám ještě k tomu bez hledání. Děkuji.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: nemáš odkaz?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GROBENIUS:
    BRAMBOREENA:
    Už je to online, právě to při programování poslouchám. Nejvíc mě zaujal úvod: "... dnes nejvýznamnější je tzv. česká akční škola scifi, a dnes se na tento fenomén podíváme blíže." Střih, následuje pohled na Mycelium a začíná mluvil Vilma :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FERRYH: To víš, Ricarderon na motorce objíždí všechny potenciální kupce, stoupne si k nim pod okno s psychotronickým zářičem a subliminální sugescí je k té koupi nutí. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Prý bylo, ale já to neviděla, mám zábrany čumět na sebe v telce. Trochu jsem doufala, že takový Pavel Renčín, který tam měl být taky a je markeťák, to přesdílí na socky (a já se svezu a přesdílím si to taky), dtto Kotleta, ale ticho po pěšině, asi to byl děsnej průšvih a nikdo se k tomu nechce znát. :D Jediný, kdo se na FB zmínil, byla Tereza Kadet Kadečková (taktéž sci-fi autorka), které někdo tvrdil, že byla v televizi :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RICARDERON: ...ten chudak jeste nevi, ze to bude kupovat za par let znova... tentokrat ve vydani s KRABICI ... :O))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    No, vida, takový Jaroslav Burda třeba. Kvůli tomu to evidentně celý děláme!
    Právě jsem rozbalil znovuvydané Mycelium I: Jantarové oči v pevné vazbě... a nemám slov. Bez nadsázky - TAKHLE jsem si to představoval a vysnil. Nádherně a především důstojně zpracovaná kniha! Jak nepopsatelný rozdíl oproti prachbídné broži! Pod jménem autorky zlatým fontem vysázený podnázev knihy. Ještě níže se pak nachází název série MYCELIUM, vyvedený transparentním (!) lakem (embosovaný tisk). Parciální tisk je i v hlavičce, kde z obalu vystupují spletitá vlákna podhoubí. Krásně je zpracovaná i předsádka. Hřbet opět luxusní: Dominuje mu kapitálka M, která je vyvedená ve zlatě a pod ním chytře název série Mycelium, ovšem tentokrát s prvním písmenem M v bílé barvě (jako ostatní text na hřbetu) a zbytek slova YCELIUM ve zlatě.
    Takhle si představuji vydání každé knihy! Velký dík nakladatelství Argo a nemohu se dokčkat VŠECH zbývajících knih ze série Mycelium v pevné vazbě! Lidi, kupujte to!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hlavně tady někdo připomeňte, až bude další díl na pultech, dík.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: Není to dnes?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TERĒN - pole performativního umění
    Sp5Soponz9ocroh4v17aá8gr0e2n3od ·
    Objevte alternativní model soužití lidí a neživých bytostí v nové realitě vytvořené ve spolupráci s houbami, pomeranči, stroji, duchy a dalšími nečekanými entitami. / Discover an alternative model of coexistence between humans and inanimate beings in a new reality created in collaboration with mushrooms, oranges, machines, ghosts and other unexpected entities.
    🍥 23–27/1/2022 🍥
    workshop, performance Reality Surfing & artist talk
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    FERRYH: Pche. Existuje x měsíců starý článek, ve kterém je krabice uvedena. Teda je tam i vydání na myceliálním papíře...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Vcera jsem byl na tomhle, dneska to tam hraji znovu znovu, listky na goout, doporucuju.

    na houby
    https://www.facebook.com/events/939851739969864/

    HARALD
    HARALD --- ---
    FERRYH: Super.
    Počkám si na krabici. 🙂👍
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HARALD: ...ja ti rikal ze se toho Argo chytne! ;o) >> RICARDERON:
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Já bych byl moc rád, kdyby autorky neuváženě nemluvily za nakladatelství. Jasně že bude krabice. Jednou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jako kdyby to bylo z kombuchový blány, tak by to bylo hodně cool.

    Vegan Leather Mushroom Canvas Satchel Bag
    https://www.highhishoes.com/products/vegan-leather-mushroom-canvas-satchel-bag

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam