• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: k houbařemí?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ELANORKA: Tak to je hezké, že jí to tak chytlo. U mě se nadšení z Pána prstenů vyvinulo v návštěvy dřeváren a larpů, poté k historické šermu, a nakonec k bydlení v lese a zkoušení středověkých technologií. Tak teď přemýšlím kam asi člověka dovede Mycelium ....

    No, pořád to může dopadnout i dobře, třeba jako zájem o vesmírný výzkum nebo tak.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ELANORKA: kreslena spoilerovaci napoveda je naprosto uzasna metoda nenapadneho spoileru!!! :O)

    (skoda ze neumim kreslit...;O((()
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    BRAMBOREENA: Její posedlost je úplně stejná jako moje v jejím věku k Pánu Prstenů:). Akorát, že ten nebyl ani tak dlouhý, ani tak složitý a zlo bylo jasně definovatelné:).
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    Aha, vida... to jí uniklo :). Ona hrozně řešila tu ruku na rameni a postavení prstů... vyřídím jí to :).
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    KAVEN:
    BRAMBOREENA: Uff, to jsem si oddychl... já je vidím samozřejmě bez vlasů, ale teď jsem chvíli fakt přemýšlel, jestli jsem si to jen nevymyslel (viz Kamëlë na obálce trojky).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Jo jo, jsou to samí skinheadi.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CORNHOLIO: Nemají. Sofie na toto téma i jednou vtipkuje když jí Aš~šád vysvětluje vztah Lucase s Kamëlë. "Vlasy spustit nemohla, to chápu", nebo něco na ten způsob.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    ELANORKA: tohle mě náhodou docela dostalo a teď marně přemýšlím, zda je někde v celé sérii explicitně řečeno, jestli sloňáci MAJÍ NEBO NEMAJÍ VLASY!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jinak na Facebooku už se dovídám, jak to tedy bude... hm, tak únor už se asi nestihne:

    Fantastika v nakladatelství Argo
    Na sedmé Mycelium s podtitulem Zakázané směry se můžete těšit už v dubnu. Závěrečný svazek úspěšné románové ságy Vilmy Kadlečkové se budeme snažit vydat do červnového Světa knihy. Mezitím se pracuje i na vázaných vydáních, román Mycelium II: Led pod kůží by měl vyjít už 24. března...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To je boží :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ELANORKA: Já se nedivím, já bych to taky nevydržel :-)
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    Moje 12 letá dcera mě přinutila koupit 6. díl Mycelia. Já jsem totiž řekla, že je koupím všechny tři, až budou všechny tři venku, protože už nechci čekat na "další díl". Takže moje dítě, teď chodí doma a každou chvíli se kouše do jazyka, protože jsem řekla, že zemře strašnou smrtí na oltáři, pokud vyzradí i jen maličkost. U nás doma se nesmí ani naznačovat, víme? Takže mi alespoň nosí obrázky... záložka - oči z části lidské a z částy sloňácké... čí pohled to asi bude? :-) A Kamëlë...

    VANEK
    VANEK --- ---
    "Ja Vilmu poznám osobne, viem, že na tom pracovala dost tvrdo..." (před chvilkou, kolem 0:57 na
    Twitch
    https://www.twitch.tv/scifisk
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Obávám se, že šance na ruský překlad Mycelia se zvolna snižují.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    CITRONAK: Napsal bych do OneHotBook.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Rád bych se zeptal: je prosím možné někde sehnat covery pro audioknihy v nějaké rozumné (tedy alespoň 500 × 500px, ale více je lépe) kvalitě?

    To, co mám po stažení z Audiotéky je otřes - ty na to vysloveně kašlou. Co jsem koukal na katalog Audiolibrixu, tak některé díly mají očividně v lepší kvalitě, některé pravděpodobně stejné (podle náhledů v katalogu)... bohužel jsem je ale koupil na Audiotéce.

    Cover je podle mě nedílnou součástí audioknihy a mrzí mě, že je mám pak na telefonu nepěkné a prakticky nečitelné :(

    Ukázky:
    - Vidění z audiotéky (270 × 270 px)
    - Příklad coveru z Audiolibrixu (Vrazda potrebuje reklamu - 1648 × 1648 px)

    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    XCHAOS: Ano, málo-věrní!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ...plus jsou tady jistí lidé, kteří vám ale zatím nechtějí platit za hardback verzi toho, co už četli, ale jsou ochotni zaplatit za to, co ještě nečetli, tedy díly 7 a 8 :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    No ale vážně, Vilma má ze všech našich autorů největší talent vždycky leaknout něco, co nechceme, aby šlo ven. Její obvyklá argumentace je: "Ale vždyť je to jen na Nyx!" No jo, jenže na Nyx chodí jistá entita, která má sdílecí tlačítko proklatě nízko a hlavně sdílí, než se ptá! To je pak všecko marno.:)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    pche! jasne manipulace se slevou! nejdrive nasazena virtualni cena, a pak prej ze z ni sleva! ... to zname tyhle slevare!
    :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam