• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: omlouvam se za blbej dotaz, ale to si tam muzu dopsat habitat? jako B-p-Beppu? to je krasny japonsky univerzitni mestecko plne onsenu.. na japiky je hodne kosmopolitni a i tam obcas mluvi nekdo z japiku anglicky :)
    PECA
    PECA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak jsem si dovolil, poněkud sobecky a sebestředně, založit J-n-Jitchin (J-c i J-i bylo již obsazeno. Ono tedy, kdyby to Valdštejn dotáhnul do konce, tak Jičín byl hlavním městem, alespoň na chvíli. No, ono asi lepší, že mu to nevyšlo...
    A potom V-f-Villafranca, podle Villafranca di Verona, kde jsem byl na dovolené je to tam docela fajn.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Pokud se chceš zavděčit Ukrajině, dej tam U-a-Moskva :-) Jinak místo tam máš, takže Rusové a Ukrajinci by tam aspoň po jednom habitatu mít měli. Ale logicky nějaké významné město - Kyjev, Charkov, Oděsa, Moskva, St. Petěrburg. Když se o názvy bude prát celý svět, tak na Oleksandrivku určitě nedojde.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: a k těm novým habitatum, přijde mi nekonzistentní že tam jsou jména zemí i jejich hlavních měst (napr. Tallinn a Estonia)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: IMHO bylo by to trapný, resp. málo nadčasový.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: Protože jsem byla líná studovat mapy existujících měst a extrapolovat jejich podobu za šest set let? :D Si to radši vymyslím celý. :D

(Ale jinak oni tam bydlí; třeba záludný opat z Anjou se nacházel v Anjou a Ed Halessy jezdíval do Sydney. Evropa ovšem není Evropa, nýbrž "Starý kontinent", což je útvar vzniklý zasypáním částí Středozemního moře a propojením přilehlých pevnin.)

Jinak mimochodem mapa habitatů bude až někde ve čtyřce, čili je možné ji dále dotvářet online zde: https://1drv.ms/x/s!AuVdiftnloLhgul1bO8gJbZZkrUVGg?e=oabcxS , pokud si tam někdo chcete zvěčnit své oblíbené město. Zrovna si říkám, jestli pod vlivem okolností přidat nějaký ten habitat Oleksandrivka či Borodyanka, nebo jestli by to bylo trapný ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    habitat..

mimochodem, proč vlastně v Myceliu nikdo nebydlí na pevnině?

U jihokorejských břehů vznikne soběstačné plovoucí město. Vyřeší problém se stoupající hladinou moří – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/u-jihokorejskych-brehu-vznikne-sobestacne-plovouci-mesto-vyresi-problem-se-stoupajici-hladinou-mori/a-216256
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Tohle tu už bylo? Lingvistické studie mycelia.

https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rsos.211926
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    CORNHOLIO: Nádherné
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: ano, takhle já po nocích pracuji...:)

S dovolením tady tedy nasdílím oznámení o tiscích - chystám další várku tisků obálek Mycelia, rozměry jsou cca 247 x 350 mm samotného obrázku plus 40 x 40 x40 x50 mm bílé okraje, tj, celkový rozměr by měl být cca 440 x 327 mm, jeden tisk za 1000,-, případně se dá domluvit na jiných rozměrech, nebo přímo na nějakých dalších nemyceliálních obrázcích. Předání v Praze a Brně, případně toho 21. května na Fantasticonu v Berouně.

tady jsou náhledy všech obálek pohromadě, jak cca budou vypadat ty tisky:

VANEK
    VANEK --- ---
    PECA: Nakonec nic nám nebrání zreprízovat si Mycelicon v Praze at home, s chlastem a d bez "moderátora"!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (... jsem si jako myslela, že houbičky trčící přímo z mozku jsou jakože vtipný, ale na něj prostě nemám :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A FantastiCon ještě jednou - mistr Cornholio tam má fotku, kterou prostě musíte vidět :D

PECA
    PECA --- ---
    BRAMBOREENA: Týjo, to vypadá jako čupr akce. Mám bohužel dost "nabito" jak jinými akcemi, tak pracemi kolem domu a zahrady. Tak nevím, nevím... :/
    Ale je to fakt lákavé, sákryš! :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ať to někdo natočí a dá na youtube!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: a ještě link na FB událost s podrobnostmi: https://www.facebook.com/events/767351840892251
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tohle začalo úplně nenápadně (takový bezvýznamný lokální con v berounské knihovně, kde jsem před dvěma lety přislíbila účast, načež se to pořád odkládalo kvůli covidu). Jak se to ale blíží, začíná to vypadat na naprosto luxusní akci - ne proto, že tam budu já (to je nuda, já opruzuju na conech pořád), ale protože tam organizátoři dokázali dotáhnout lidi, kteří se skoro nikdy nikde nevyskytují, třeba Gnóma alias Jakuba Němečka, Honzu Hlávku (toho s Algorem, který nikdy nikam nejezdí), Vlaaďu Chvátila (jehož deskovky jsou bez nadsázky světoznámé) nebo třebas mistra Cornholia alias Tomáše Kučerovského (se kterým dokonce budeme mít tu besedu společně) a další skvělé lidi. Zajímavé to bude od samého rána, protože hned v 10:00 má lingvistickou přednášku o Tolkienovi manžel zde se občas vyskytující össeistky ID JANAHUSA, která mi společně s KAVENem nesmírně pomohla s össenským slovníkem (čili i s ní se tam snad potkám a konečně naživo seznámím). I můj manžel tam bude (a asi něco poví o Kingdom Come či jiných hrách). Přijeďte, kdo můžete, bude to paráda!

PS: a mistr Cornholio mi přislíbil dovézt umělecké tisky obálek Mycelia (protože všechny předchozí už mám doma pověšené na zdi a hodlám si pořídit všech osm), čili kdybyste ještě někdo chtěl nějaký tisk jeho obrázků, ještě je asi možné začít ho otravovat v poště a zkusit si to domluvit, pro Pražáky je to do Berouna blíž než do Brna.

KAVEN
    KAVEN --- ---
    KASUMI: Tak už machrovat můžeš, teď jsem si přivezl svůj výtisk :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    KASUMI: Nemachruj ... :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Už 🥰

MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Budou tyto obálky napadené agresivní Akkutlixovou církví jako obálky u hardbacků?
    Já bych se za to přimlouvala, když už si všichni budeme pořizovat to hardbackové vydání celé serie, tak ať máme originální obálky:-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    RICARDERON: oooo. Vyhrálo moje internety, dneska a imho celý mělíc dopředu.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    MOUNTBATTEN: Spíš neexistuje způsob, jak jim dát vědět, že maj blbou obálku...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    RICARDERON: a baví mne, jak jiná knihkupectví se proti útokům pažravých hmyzáků umí bránit, nebo to fixlujou a nemaj koule na to přiznat, že hmyzák žere písmenka z obálky :-))))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Mí Nyxané mi rozumějí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam