• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je ale jen jeden příklad jedné konkrétní oběti. Nefunguje to, že by neustálý proud obětí z Össe udržoval Akkütlixe spícího v klaëwentu, jak Aöhrlëmëgerl v pětce odhalí. Prostě proto, že Akkütlix v klaëwentu není.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: No to ne, ono jim to funguje. Aohrlemegerl v závěru svou obětí dokáže Lucase/Akkutlixe zmást a zdržet, takže ten kvůli tomu přestane dávat pozor na Obludu, no a Lucas skrze oběti ovládá tu desku a zmanipuluje medianty na Aš-šádově tiskovce. A, především - právě "proud obětí" vygeneroval ty zásoby argenitu v klaewentu (přičemž Össe asi nebyla první a jediná, kdo do pokladničky přispíval, hromadilo se to tam už v nějakých dřívějších cyklech...).
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak jsem si dneska uvědomil na kolika úrovních Mycelium mate čtenáře. Konkrétně v případě ossenských obětí. Na začátku to vypadá, že se navzájem obětovávají proto, že jsou prostě magoři. Po čtyři knihy se postupně v náznacích odhaluje racionální podstata obětí, až nakonec Aöhrlëmëgerl to v pětce řekne natvrdo: neustálý proud duší je to jediné, co udržuje Akkütlixe ve spánku mimo osídlené světy. To odhalení! Vlastně jsem během čekání na zbylé díly očekával nějakou scénu z historie, jak pradávný mazaný velekněz organizuje podloudnou akci k uspání Akkütlixe a jen tak tak uspěje ...

    No a závěr? Velkolepé odhalení v pětce bylo taky falešné. Akkütlix si ve skutečnosti stovky let běhal někde po vesmíru, a poslední roky po Zemi. Össenské oběti nikoho ve spánku neudržovaly, jen Akkütlixovi plnily pokladnici argenitem. Össeané se kdykoli mohli přestat obětovávat, a nic by se nestalo.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Já se jen divím, že Vilma ještě nepropálila, že se domluvila s Björk na soundracku k poslednímu dílu Mycelia...
    björk : atopos
    https://www.youtube.com/watch?v=9FD2mUonh5s&t=34s&ab_channel=bj%C3%B6rk
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: no právě!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: Má to chapadla!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Hojné Vodě je prales. V pralese roste tohle. Raději jsme do toho nešťouchali.

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: Hm, jakože to by se nám rozehrála dost velká tragédie, až by Pinky zjistila, že
    a) Lucas je na živu
    b) Aš Šád ji vymazal pamět a nahradil vlastní verzí
    c) a čeho všeho je vlastně ještě ten hodný ločitel schopnej, a jak je ona proti nim bezmocná.

    Tvl... a možná by se Mona šla pomstit! to by byla epic battle
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tak mycelipedie by měla nahradit/doplnit neaktuální útržky hypertextu na argenite.org ... zasloužila by si online vydání, ale je asi pochopitelné, že nějaký čas to potrvá a nejdřív se musí prodat, co se vytisklo...

    KAVEN: Lucas především nemůže navždy zůstat v tom stavu, v jakém byl na konci osmičky. Musíme založit nějaké čtenářské hnutí, které ho trochu vyřeší... má taky nějaké rodinné povinnosti a tak, měl by platit alimenty a ne skončit jako
    engelmanovský dezolát
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: tak důvody jsou jasný, nevim zda by náhodou menší náklady na ebook (copypasta hotovýho) byly větší než poptávka od fanoušků po čemkoliv na tohle téma, viz úspěchy různých dodatku a nedokončených textu Tolkiena..
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: V té fotce od Vilmy je napsáno proč je Mycelipedie ve trojce a ne v osmičce :-) Těmito různými dodatky se vycpávaly první díly, které byly kratší než ty pozdější. Osmička, navíc obohacená o ty dodatky, by už byla pořádná bichle.

    Samostatné vydání by se mi taky líbilo, ale na besedě na Světu knihy říkal tuším Ricardeon (?) že by nadšeně vydávali různé doprovodné knihy k Myceliu, ale že to zatím nevypadá, že by se to prodávalo. Konkrétně tam zmiňoval Vybrané citáty Lucase Hildebrandta :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Je ta mycelopedie i ebook? Neunesu knihu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BOB_GALLOWS: vizionářské.. a poslední teď taky nevím.

    každopádně úplný rodinný konstelace :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: jo, no, pokud to nemá bejt až v posledním dílu jak dodatky pana prstenů jinak to udělat nejde..

    ale teda dost lidí by si Mycelipedii možná koupilo jako samostatný ebook. teda já určitě :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: mě z toho vychází, že Druein se taví podchlazením (s čímž jsem teda počítal i ve své hypotéze, jak se vyrábí granoplast z karwilu :-)

    jinak mycelipedii musím mít, čímž napravím, že 3. díl jsem teda myslím na papíře nekupoval, zatím.. :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: Vzdorující, Naplňující, Nepřátelské... Prozraď zbylé 2, necháme se podat. Já na to furt nemůžu přestat myslet. :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KAVEN: ts ts ts, v jednom grafu nejsou označená kvazitektika (snaha o relevantní termín, klasické eutektikum ani periktikum tam asi nejsou+ je drühzaöwa jednoprvkový či víceprvkový? pak by tam mohli být asi také), druhý neobsahuje přechod do plynné, resp. nadkritické fáze. to by mělo být někde v levé horní části grafu, podle průběhu rozhraní (l)-(s).

    prof. fišer, neblahé paměti, nás fázovými diagramy terorizoval ve fyzikále a já dostal z první fyzikály za dva, protože jsem špatně označil peritektikum. takové pitominy si pamatuju čtvrt století :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Už od tebe mám 2 knížky i s věnováním, s tím jsem spokojen a není potřeba abych to dostal všechno zadarmo. Aspoň jsem Argu udělal kšeft.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ooops, to je pěkný trapas, že sis to musel kupovat... :( Já to úplně zazdila, pro autoráky jsem si došla shodou okolností taky (právě a teprve) včera, holt moje touha vidět novou vydanou knihu naživo už není tak silná, abych zvedla zadek ze židle hned po vydání, takže jsem je neměla doma, abych je tobě a Janě hned poslala. Napravím :)

    Jinak fázový diagram je dílo mého manžela, je to možná nejbizarnější kousek Mycelipedie.

    Celkově mám z Mycelipedie obrovskou radost, vypadá velice slovníkovitě, dokonce i různé ty obrázky včetrně mých malůvek nakonec v tom zmenšení vyšly pěkně (jen asi dva jsou trochu moc tmavé, ale to se nějak přežije). Pořád jsem ještě v úžasu z toho, že se to povedlo tam přidat a že to v Argu akceptovali, ne nadarmo je to moje oblíbené nakladatelství :) Je to obrovský kus textu navíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam