• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vousáč v publiku: Vy jste Vilma, že? Prozraďte jim, co je Vilma maďarsky. Vilma se diví a etymologizuje germánský. Pánovi ve 23 letech řekl šéf, ať vezme to Maďarsko, a on si dodnes myslel, že to znamená Jasněn. Třeba Shakespeara přepisují Vilmoš. "Mimochodem, když už jsem do to toho zabředl .. Radši si to prostudujte, je to tam hrozně časté jméno." V se zachraňuje přehláskami a babičkou Růženou.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Zdá se že náplň večera dost skáče mezi různými tématy :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vilma odpověděla, otázce jsem moc nerozuměl. MU: "Tak šáhni do strun a..." Vilma mluví o Nechť přijde tma a chápání jako času usebrání.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Závěrečná báseň děkuje hraběti Antonínovi za to, že muzemeydnes oslavovat krásu.

    "A Vilmuš, ty zas nás teď odveď někam dál!" Vilma hovoří o tom, že SF neni eskapismus.
    "Ode mě, neznalce science fiction a mystery literatury, taková otázka se mi nabízí..."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: V 18. století název Kuckusbad, vychází z toho, že tam byly, bože, jak sa povie baňa? (Ř si představujte střídavě jako š a ž.) ... Báseň se rýmovala podobně jako skacelovska, ake nebyls tak strašně patetická. "To bylo takový jako že ántré." Další, docela procítěný výklad o Kuksu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: MU představuje svou sbírku zpředu 2 let, kterou nikde nemůžu najít (pseudonym)? s dlouhým názvem o Kuksu a jak tam chodila dělat dobrovolnici ke koním. "Já jsem člověk, který miluje historii, ale miluje ji v tom smysle (sic), že jsou to dramata lidí, kteří byli stejní jako my "
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Potlesk, "mám tam přidat trošku naděje?" MU: "Mně se to líbí, ta vajíčka, to je přece symbol naděje." Přídavek odehrávající se o něco později.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Slovo předáno Vilmě, hovoří o té temné noci."Já nepíšu básně, na mě jsou příliš krátký. Výborně jsme se tu sešly, že jsme úplné protiklady, jsme jako den a noc..." Predstavovani Mycelia. Vilma mluví pěkně souvisle, publikum reaguje, "ta moje sága je taková civilní, nejsou tam žádní roboti" (???), teď už i žertování na téma kostela. Přenos jistě netřeba, úryvek že je ze 4, "žena v našem věku nebo vlastně mladší, třicetiletá, řeší svůj vztah k matce".
    VANEK
    VANEK --- ---
    JONY: Udržují vážnou tvář snáz, než jsem se bál, zavřením očí a predstiranim prožitku. "Pro mě je to zajímavé tím, že Skácel byl první básník, z kterého jsem dělala scénickou kompozici ve 2. ročníku na DAMU." Výklad o S. přístupu k identitě, který neposoudím. "O to je zajímavější, že tu máme člověka, který takové světy vymýšlí, a ony jsou někde jinde."
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Hergot, to je jak na fotbale :-) Klidně pokračuj
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Já bych si teda dovolila přečíst tu první báseň, abych uvedla téma, ba kterém jsme se dohodly s Vilmou... Ó fretná chrochtibuznosti!
    JONY
    JONY --- ---
    VANEK: Vás je radost mít v publiku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "DP založila americká básnířka, která tady léta přednáší americkou literaturu, Bernie Higgins." (Bernie je IroBritka a sama co vím nebásní.) Paní J. pokračuje o festivalu, potažmo své účasti tamtéž.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "A dneska uvítám svoji kamarádku V. K., které se říká první dáma sci-fi a mystery literatury" (sic). Vilma se pýří a představuje.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "A v neposlední řadě já jsem roku 2008 vstoupila do takového soukolí festivalu Den poezie a od té doby ho v Malešicích pořádám."
    VANEK
    VANEK --- ---
    3 minuty zpoždění kvůli MHD peklu, ale tady už to jede : "Malešice jsou historicky velmi cenné území.. " Jsem 12. přítomný, kvůli uspořádání židlí není zcela jasno, kolik jsou diváci a kolik organizátoři. Kamarádi, co se domlouvali na FB, chybí.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Když jsem to přečetl, jako první mě napadlo že naršaül tlumí bolest po össenském obřadu, ale způsobuje ospalost, a černý čaj tlumí ospalost, ale zase jitří bolest.

    Jinak teda uznávám, že Mycelium nikde neobsahuje scénu jak össenská matka uspává své dítě. To je zásadní slabina. Nicméně pokud bychom báseň rozšířili na vztah dcery s matkou, tak v Mycelium je ta scéna s mladou Kamëlë jak ji rodiče odevzdávají ke gleewarinskému výcviku (poté, co nechala Parlüxöela chodit kolem sloupu).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Bude to v KOSTELE! :D I tak teda nevím, jak to moje "Nechť přijde tma" paní farářka vydejchá. Ale VANEK jistě poreferuje.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: na tohle bych nasadil tu scénu s houbovým sexem, pokud už to teda pojmout jako Battle Of The Awkwardness.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Aspoň byste si uchovali iluze! Já furt zaboha nemůžu vymyslet, co by se tam jako mohlo říkat :D Ta Mária, která to organizuje, to chce uvést tady touto svou básní, kterou napsala coby poctu Skácelovi a kterou mi dala v předstihu, abych našla ve svém psaní nějaký ideově příbuzný kousek... a v těch čtyřech tisících stranách Mycelia není nic, nic, NIC, co by s tím aspoň trochu ladilo :D Tak tam holt budu coby reprezentantka té temné noci, skrz kterou se člověk musí brodit, než to kýžené ráno přijde. ;)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam