• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MASOUMEH: Nemůžeme současnou politickou situaci zase tolik myceliomorfovat, že jo ... asi by ale byla nějaká ta mladá velekněžka na bruslích v chrámu, počítám. prokoukla by, jak to funguje a zkusila využití příležitost. nicméně, musím si to asi fakt přečíst celé znovu, nebo naposlouchat ty audioknihy, apod. už se nemůžu vyjadřovat, s odstupem
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    XCHAOS: čo Nerudová?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: Generál jako Aš-šád je děsivá metafora, ale dává asi docela smysl, no. Přiznám se, že si tímhle docela změnila moji představu o Aš-šádovi, i když je pravda, že já se ještě docela nevzpamatoval z posledního dílu a v zásadě z těch předchozích dílů jsem měl vytvořený nějaký obraz, který si ke konci postupně víc a víc pochroumávala, než si nakonec rozbila i to pokřivení, které se tam hromadilo a nezbylo z něj vlastně vůbec nic, k čemu by se šlo ještě nějak vztahovat. A ted' mi dosazením do generála bereš i tohle nic, takže jsem zmaten :-)

    Babiš je Spencer (nebo jak se jmenoval) ne? Ze Spencer Artisats... to byla firma, co velikostí určitě Agrofertu odpovídala. Předtím Lunapark Luna, typický developerský projekt, na který si napůjčoval miliardy....

    Generál je některá z těch pozemských postav, ale rozhodně související s armádou a armádní byrokracií. Protože armáda Země v Myceliu je přesně podobná té naší... schopná gest, ale ve skutečnosti neschopná větších akcí... a to ještě daleko spíš proti tomu typu hrozby, která se skutečně objevila.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: Babiš je beztvaré měnící se... přece :D Nebo larva, a ani nemusí být astrální :D Generál je Aš-šád. Lucas se (pochopitelně) voleb vůbec neúčastní; nejdůležitější věci vskrytu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MycelioTronics: Biodegradable Electronics Substrates From Fungi | Hackaday
    https://hackaday.com/2023/01/06/myceliotronics-biodegradable-electronics-substrates-from-fungi/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MASOUMEH: já z něj spíš mám ten pocit, že tým kolem něj už hledá šroubovák, aby mu strčil ruku do molekulárního drtiče, protože si to přeje Akkutlix. Sgen je ale jednoznačně Babiš... stačí si poslechnout jeho projev. Nebo ne sgen, ale to je něco, co přesahuje třeba stranu Rozkvět a takové věci. To je úplně mimo svět Mycelia... taková postava tam nebyla, to je z nějakého světa, na kterém se ani děj moc neodehrával..
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    Je mi to nepríjemné a neviem, či je správne tú informáciu vôbec púšťať von pred druhým kolom, ale snívalo sa mi, že v generálovi Pavlovi je sgen. :-/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: seriál podle miévilla? vidím, že se nějak málo rozhlížím po světě, co se děje... to je důležitější, než blbý vtípky s přehláskama :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To je jak titulky v Monty Python a Svatý grál. Proč nesträvit präzdnini ve Šwëdsku? Jsou tam krásná jözöra.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: a dokonce cizí scénáristé kradou vilmě nápady, v seriálu city & city podle miévilla jsou příklady průsaku össeinu v každém nápisu! kupř. besźel - töurišt öriéntatiön :)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    KAVEN: Myslím, že dál to tu ještě nikdo nedotáhl, Vilma pobíhající po Světu knihy v masce je mimo kategorie.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: V pětce... a tak daleko to nezajde, mají ve smlouvě jenom první dva díly.

    KAVEN: Epesní! Jsi pravý módní guru! Ještě ten tvůj kozácký kabát k tomu a nelekneš se ničeho :D (Víme - záporožští kozáci píšou dopis sultánovi... ale kozák je vlastně taky houba!)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Teď čtu zprávu "Nezávislé ruské nakladatelství čelí vyšetřování, zda neporušilo nové přísné zákony zakazující propagovat netradiční sexuální vztahy". Hned mě napadlo jestli to nebyli ti, co Vilmě vydali Mycelium. Ale ti vydali jen jedničku, sex s houbou je až ve trojce (nebo dokonce čtyřce?), takže zatím asi dobrý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: cool!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tož houbový klobouček je dokončen. Od chvíle, co ho mám na hlavě, mě ještě na dálku neovládal žádný satelit ani jsem nezemřel po 5G síti, takže to funguje. Díky vrozenému talentu pro aliteraci jsem to nazval "Konspirační kornoutek". Mimochodem, gleewarini mě taky nechávají na pokoji.

    (poznámka: zkoušel jsem to podruhé s větším chorošem, a ten jsem zničil. Zase tak jednoduché to není, a počáteční ořezávání je hrozná práce. Ale mám spoustu nových poznatků, zkouším třetí choroš, snad to bude lepší. )

    Takže vypadá to nějak takto ... voilá!

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Segra ještě nedočetla mycelium (štastná to žena).

    Řekla, že bude mírně rozmrzelá, pokud to skončí tak jak si myslí že to skončí.

    Nespoilerovala jsem, jenom jsem jí řekla, že to vzkážu Vilmě :D
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Když tu padlo něco o össenském post-apu... Vesmírný kruh se opět uzavírá... :-)

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    OKEYA: Jakmile máš placku, tak už se to nechá tvarovat docela dobře rukama (to jsem vyzkoušel), nebo kolem formy. Je to takové vtipně gumové, ale přitom tvarovatelné. Mě naopak trápila ta fáze předtím, jak nejdřív ořezává choroš, a pak střih a najednou má placku. Speciálně v té nejtlustší části choroše jsem nevěděl co mám vlastně odříznout a co nechat. Teď už to vím - ta správná vrstva je vnější, těsně pod bílou kůrou, a to platí i pro nejtlustší část.

    No, ještě to párkrát zkusím v malém, a pak už mám nalezený jeden dost velký choroš. Na stromě, kde je dalších 6 větších už shnilých. Běda!
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    KAVEN: Tak to mě moc těší. Vše potřebné asi říkají v tom videu - je třeba to začerstva zbavit té vrchní tuhé slupky a pak vydloubat ty rourky aniž člověk vytrhá tu cennou vrstvu. Pak už je to jen o rozklepávání paličkou... ale pořád mi to přijde trochu magie - v tom videu má placku (kolem 3:50) a pak už najednou něco tvaru čepice :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam