BRAMBOREENA: Generál jako Aš-šád je děsivá metafora, ale dává asi docela smysl, no. Přiznám se, že si tímhle docela změnila moji představu o Aš-šádovi, i když je pravda, že já se ještě docela nevzpamatoval z posledního dílu a v zásadě z těch předchozích dílů jsem měl vytvořený nějaký obraz, který si ke konci postupně víc a víc pochroumávala, než si nakonec rozbila i to pokřivení, které se tam hromadilo a nezbylo z něj vlastně vůbec nic, k čemu by se šlo ještě nějak vztahovat. A ted' mi dosazením do generála bereš i tohle nic, takže jsem zmaten :-)
Babiš je Spencer (nebo jak se jmenoval) ne? Ze Spencer Artisats... to byla firma, co velikostí určitě Agrofertu odpovídala. Předtím Lunapark Luna, typický developerský projekt, na který si napůjčoval miliardy....
Generál je některá z těch pozemských postav, ale rozhodně související s armádou a armádní byrokracií. Protože armáda Země v Myceliu je přesně podobná té naší... schopná gest, ale ve skutečnosti neschopná větších akcí... a to ještě daleko spíš proti tomu typu hrozby, která se skutečně objevila.