• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: a to "since when do we use telepathy?" není z ty výstavy, ale je to v Praze všude možně na ulicích..
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: Proběhnul se teleporty, vrátil se na Zemi, a uspořádal výstavu :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: Fotoreportáž z výstavy Hildebrandta. Povsimnete si zejména Piiry.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BRAMBOREENA: a taky je tam napsano, ze je to vazana vazba, to asi napovi nejvic ;) i kdyz s tou teckou je to dobry hint, to clovek pozna okamzite, pokud tam tedy neprilozi spatny ilustrační obrázek, svet je zlej :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Deeekovala
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Plus brožovaný bylo levnější, a už není skladem :) https://www.luxor.cz/v/1764380/mycelium-iii-pad-do-temnot
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KASUMI: podle toho loga se to pozná; na brožované verzi je slovo mycelium historizujícím fontem s tečkou nad u (jako tady v záhlaví auditka), na vázané je jenom název dílu zlatým patkovým písmem (což je v tom tvém odkazu).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    prosim prosim
    tohle je treti dil v nove vazbe? nejsou tam obrazky, tak nevim :(
    Knihkupectví Luxor – Největší výběr knih v ČR
    https://www.luxor.cz/v/1911558/mycelium-iii-pad-do-temnot
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Vistevolove! Ke spolku za vegansky, nebo alespon vegetariansky argenit se hlasim taky, nikoli vsak do funkce Fiony
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: můžem pak samozřejmě Fioně ukrát peníze z kasy spolku a nechat tu sekeru napsanou na ní... stejně se jí za to všichni vysmějou a my budem v poho...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: Být psychoterapeut gleewarin je hrozně easy - nemusíš se ptát klientů "a jak se cítite". Vidíš to.

    Až na to že za gleewarinský/ argia lu výcvik se může zaplatit i životem :)

    Jo, jsem pro bio, fair trade a vegan argenit :) Pokud se k nám dvěma přidá Fiona, mužeme být zapsaný spolek, dokonce.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: ale možná zjistil, že to nejde, a začal ulítat na death metalu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Jinak udělám malou odbočku od tématu a přidám něco do sekce ručních prací :-) Docela jsem pokročil s výrobou houbových klobouků, a připravil jsem na to sérii čtyř videí na youtube. Playlist je tady: https://www.youtube.com/watch?v=1nT4wm2_OLY&list=PLU4ceF_i7taJ4slTxSESCjE6OlFchbYLS . Zatím je tam jen krátké úvodní video, ale je v něm vidět jaký klobouk jsem vyrobil. Další tři obsažnější videa s postupem pak budou následovat, vždycky po týdnu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Veganský argenit, to je v souvislosti s těmi lidskými obětmi docela případné. To je určitě to, co chtěl vyrábět Aöhrlëmëgerl v době, kdy ještě uvažoval o reformě církve :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: tak Fiona určitě má nějaké trauma z dětství, ale to jí pomůže rozkrýt Lucas, ve své nové profesi psychoterapeuta! V dalších dílech, samozřejmě.

    Jinak rozhodně bychom měli založit nějaké Hnutí za ethicaly harvested argenit. Chceme bioargenit, fair-trade argenit. Vegansý argenit, který obsahuje nejvýše 5% dětské práce a nejvýše 10% lardokavárenských obětí!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jenom drobnost Fiona trauma z dětství nemá, resp nevíme o tom, že by měla.

    Okej, potřebuju její rodinnou anamnézu, psychosexuální anamnézu a sociální anamnézu z dětství, pubescence a vynořující dospělosti :D

    pardon.

    Je to skvělá kniha. (hodnotím 5 traumaty z 5).
    Pokud to sfilmují, tomuhle musí dát 100 procent i Mirka Spáčilová.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: právě. Těch post-post-strukturalistických analýz celého díla není nikdy dost! Ale zpět k traumatům dětství... já ocenuji Tvůj badatelský přínos na poli detektivních záplatek, typu "kdo koho zabil" (u toho umučení je to většinou jasnější), nicméně ta analýza z pocit prenatálních, případně prepubertálních tantricko-gleewarinských traumat mi přijde taky důležitá.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: nezapomínejme na starou lesbu Maewene
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (jinak dílo je teda - konzervativní, vyjímku z manželství získaly v Myceliu např. nepočetné LGBT postavy, konkrétně jistý velekněz, který si to celé odbyl jen operní árií od metalové zpěvačky a jinak získal vyjímku a autorka mu nesehnala registrovaného partnera, se kterým by si třeba Lucase na stará kolena adoptovali a místo toho Lucas skončil kvůli nedořešenému vztahu svých duchovních rodičů v podzemních rozměrech, což už snad není spoiler a nebál bych se to tak Pratchettovsky nazvat, protože pro mě byl R/A prostor vždy pocitově nějak "dole", ono i v románech se mluví o "hlounce" ponoření do R/A, takže ta asociace takhle asi má být :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: vidím, že si stejně zmatený jako já, a to já to pořád četl v kuse jen jednou (vždycky jen binge reading, když to vyšlo, ale zase to má výhody, že to člověka fakt vtáhne do děje, to nejde srovnávat se čtením půlky kapitoly každý den před spaním...). Bod 1 jsem úplně ve svých úvahách zanedbal, i když volně souvisí s leitmotivem mé "plošné recenze", tedy s tématem traumatu z dětství, které si samozřejmě nese i Sofie. Bod 2 tady podle mě autorka na mojí výzvu dostatečně osvětlila, takže si stačí projít jejích posledních asi 100 příspěvků a najdeš to (stručně: ano... a jak se dostal pryč, je nějak naznačeno v osmičce, nebo to sem BRAMBOREENA napsala). 3. taky víceméně ano :-)

    Nicméně, tohle nejsou zásadní věci, kvůli kterým by bylo potřeba dopisovat nějaký appendixy a další díly, to lze nějak vše vytušit mezi řádky. Potřebuji ve svém odborovém hnutí čtenářů Argenitového vesmíru samozřejmě členy, co se budou dožadovat odpovědí, které za napsání dalších knih (ne nutně dílů) z tohoto vesmíru stojí: a nejlépe to shrnula [SHEALA @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...] - potřebuje zkrátka zpátky do Arris Sademu, zpátky ke kořenům. Jinak ta traumata z dětství nerozklíčujeme!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hele, jak tu byla ta výzva na recenzi na celou oktalogii (nebo pentalogii, na kterou navazuje trilogie - součet taky sedí), tak mi napadlo tohle.

    Jak už jsem napsal, všichni "normální" hrdinové celé ságy skončili spořádaně mrtví, umučení nebo v manželství, jak už se na literární hrdiny sluší a patří.

    Nedořešené hrdiny spojuje kupodivu jedno hlavní téma: nedořešené trauma z dětství. Jakkoliv vícerozměrné a mystické to trauma případně je, tak podstatnou součástí traumatu jsou nějaké světodějné ambice rodičů obou hlavních hrdinů, které je vyslaly na předem determinovanou ži otní dráhu.

    Podíval se na to někdo z recenzentů už takhle?
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    E2E4: já bych doporučoval zavčas začít vlastní wiki třeba na http://wiki.argenite.org/ nebo http://mycelium.argenite.org/wiki (a rád s instalací/správou pomůžu) protože čím košatější/zažitější ta wiki na fandomu bude, tím složitější ten potenciální přesun (pokud začnou vadit reklamy nebo se změní pravidla fandomu apod...) bude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam