BRAMBOREENA: taky velká gratulace a tohle jsem našla v denním tisku :-)
_______
Pak jsou tu letos poprvé udílené žánrové ceny. Jejich udílení si Magnesia Litera zcela zbytečně odbyla den před ceremoniálem, kdy čtyřem autorům rozdala ceny v ústraní Knihovny Václava Havla, nikoliv při hlavním přelíčení. Detektivka roku (František Šmehlík za knihu Šelma), Litera za fantastiku (Vilma Kadlečková za Mycelium VIII: Program apokalypsy) a Litera za humoristickou knihu (Martin Mach Ondřej, Lela Geislerová za Zen žen). Obzvláště u Litery za fantastiku, kterou získala Vilma Kadlečková za poslední díl své fenomenální fantasy série Mycelium, jde mluvit o vyloženém kopanci. Kadlečková si za svou práci skutečně zasloužila potlesk na otevřené scéně a za svitu reflektorů a bzučení kamer. Pro příště by se pořadatelé mohli odvázat a neodsouvat část literatury někam mezi košťata do skladu.
„Nečetl jsem to, je to příliš osobní,“ řekl básníkův syn. Magnesia Litera se letos trefovala rovnou do černého | Krajské listy.cz
https://www.krajskelisty.cz/literarni-klub/28729-necetl-jsem-to-je-to-prilis-osobni-magnesia-litera-i-pres-neprizen-ekonomiky-probehla.htm